Лято, плаж, море, а ФЕВРУАРЧЕТО расте ли, расте!

• 25 823
  • 708
  •   1
Отговори
# 375
И аз не го спазвам това. Само гледам да пия примерно две чаши прясно мляко на ден, много вода, да ям месо ако ми понася и много плодове. И витамини за Б пия. Ама по часове е абсурд. И за междинна закуска не мога един плод. Омитам поне 3-4  Laughing По-скоро не трябва да прекаляваме с вредните храни и да ядем повече витамини, за да има и за бебетата. Теглото ще го оправим след като спрем да кърмим  Peace

# 376
  • Варна
Ох, за съжаление в днешно време има доста майки които не се съобразяват и разхождат шаркавите си деца навън, че даже ги водят и на детските площадки, не е като едно време, да ти лепнат карантината и да не мръднеш щото ако те види някой ще ти сложат глоба. Малко след като разбрах че съм Б на нашата площадка дойде при нас една майка с две деца - по голямо момче, цялото в пъпки и по-малко момиченце и не само че не и беше неудобно ами се хвалеше и разправяше на ляво на дясно как сина и от вчера е с пъпки - "варицелка" а малката до ден два ще се избие и тя - тоезт най заразния период....е как не я е срам незнам. Вкъши им било скучно и им било жега, пък и какво лошо имало всички деца да я изкарат....откачих, веднага се махнахме оттам, не не ме питайте как чаках тези 20 дни да видя хванала ли я е малката или не......

Щом е мазано с Фенистил - явно е нахапано, няма страшно, за токсоплазмозата изледването е 10-15 лв и всеки може да си го пусне  Peace

Габриел, виждам че си от Добрич, може да се присъединиш към нашата среща  Hug

# 377
Здравейте!
Влизам набързо да питам нещо - излязоха ми резултатите от БХС, някой може ли да изкоментира дали изглеждат добре или има друга тема, в която мога да питам? Мерси предварително Hug
Това са резултатите:
Скрит текст:
ДОРОДОВ БИОХИМИЧЕН СКРИНИНГ   
    БХС 11-20 седмица   
        *** ОБЩИ ДАННИ***   
            * Възраст към термин *      24.9      години   
            * Гестационна възраст *      13      седмици.дни   
            * Метод на определяне на гестационната възраст *   CRL   
        БХС 11-14 седмица   
            * РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА *   
                ВАШИЯТ КОМБИНИРАН РИСК за болест на ДАУН e      1 от 30000      бременни       1)   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e      1 от 100000   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ПАТАУ e      1 от 100000   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ТЪРНЕР e      1 от 100000   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за ТРИПЛОИДИЯ (немоларна) e   1 от 100000   бременни   
            *ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ ЛЕКАР*   
                Биохимичен риск за болест на ДАУН e      1 от 7600   бременни   
                Възрастовият риск за болест на ДАУН е   1 от 1400   бременни   
                Възрастовият риск за болест на ЕДУАРДС е   1 от 12000   бременни   
                Възрастовият риск за болест на ПАТАУ е   1 от 37000   бременни   
                Възрастовият риск за болест на ТЪРНЕР е   1 от 5800   бременни   
                Възрастовият риск за ТРИПЛОИДИЯ (немоларна) е   1 от 100000   бременни   
            * Биохимични и УЗ показатели (11-14 г.с.) *   
                PAPP-A (плацентарен протеин) MoM      0.7      част от медианата   
                Free - bCG (бета-хорионгонадотропин) MoM   0.58      част от медианата   
                NT (нухална транслусенция)      >=3      1.7      mm   
                NT (нухална транслусенция) MoM      1.04      част от медианата

# 378
Здравейте!
Влизам набързо да питам нещо - излязоха ми резултатите от БХС, някой може ли да изкоментира дали изглеждат добре или има друга тема, в която мога да питам? Мерси предварително Hug
Това са резултатите:
Скрит текст:
ДОРОДОВ БИОХИМИЧЕН СКРИНИНГ   
    БХС 11-20 седмица   
        *** ОБЩИ ДАННИ***   
            * Възраст към термин *      24.9      години   
            * Гестационна възраст *      13      седмици.дни   
            * Метод на определяне на гестационната възраст *   CRL   
        БХС 11-14 седмица   
            * РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА *   
                ВАШИЯТ КОМБИНИРАН РИСК за болест на ДАУН e      1 от 30000      бременни       1)   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e      1 от 100000   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ПАТАУ e      1 от 100000   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ТЪРНЕР e      1 от 100000   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за ТРИПЛОИДИЯ (немоларна) e   1 от 100000   бременни   
            *ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ ЛЕКАР*   
                Биохимичен риск за болест на ДАУН e      1 от 7600   бременни   
                Възрастовият риск за болест на ДАУН е   1 от 1400   бременни   
                Възрастовият риск за болест на ЕДУАРДС е   1 от 12000   бременни   
                Възрастовият риск за болест на ПАТАУ е   1 от 37000   бременни   
                Възрастовият риск за болест на ТЪРНЕР е   1 от 5800   бременни   
                Възрастовият риск за ТРИПЛОИДИЯ (немоларна) е   1 от 100000   бременни   
            * Биохимични и УЗ показатели (11-14 г.с.) *   
                PAPP-A (плацентарен протеин) MoM      0.7      част от медианата   
                Free - bCG (бета-хорионгонадотропин) MoM   0.58      част от медианата   
                NT (нухална транслусенция)      >=3      1.7      mm   
                NT (нухална транслусенция) MoM      1.04      част от медианата
Мисля, че резултатите ти са супер. Честито!

# 379
Пухченцето мерси Hug и мъжът ми така каза, въпреки че за първи път вижда такъв тип изследвания:) Аз питам тук, защото коментара на лекарката ще чуя след около седмица чак.

# 380
  • София
Mamma_2015 мойте са почти същите така че са супер  Hug Честито !!! bouquet
dessiss ужас как може да има такива несериозни майки ... Аз ако бях на твое място сигурно щях да я насоля здраво, едва ли щях да мога да си премълча.

# 381
Вярно е ,че  в момента доста майки не спазват карантина  , за съжаление .Това ,че детето е намазано  с фенистил ,също нищо не означава -може бабата да не е разбрала какъв е обрива .Ако си карала тая шарка като дете няма опасност да се заразиш пак - изглажда се имунитет .
Не можем да стоим само в къщи ,  ако е писано да се разболеем колкото и да се пазим е трудно да избегнем зараза . Може да е от среща с някой  на улицата , от офиса , парите , заведения .
Добра лична хигиена , миене на ръце или антибактериални гелове често и с витамините мисля ,че ще ограничим опасността. Peace
Когато бях на около 20 години си правих едни изследвания , от тях други и се оказа , че като малка съм карала токсоплазмоза , но не съм лекувана за такава , не е била установена .Сега имам проблеми отвреме навреме с лимфните възли , но не е често и  фатално .И към нея имам имунитет .
dessiss  - да вие сте ми по - близичко .Благодаря за поканата   bouquet

# 382
Пухченцето мерси Hug и мъжът ми така каза, въпреки че за първи път вижда такъв тип изследвания:) Аз питам тук, защото коментара на лекарката ще чуя след около седмица чак.
Ами там където пише * РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА * са твоите резултати, а под надписа *ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ ЛЕКАР*  са резултати като обща статистика за възрастовата ти група. Твоите са много по добри от общите, който са за ориентир на лекаря. Според мен нямаш причини за притеснение.  Hug

# 383
Пухченцето мале колко съм зле Laughing чак сега разбрах логиката на двете части на резултатите. Благодаря отново Hug
dessiss и аз съм за среща, но май като се поразхлади (другия месец може би) Wink
Tanichka91 мерси Hug

# 384
Kraskas, и моята бланка за БХС беше същата  Naughty и аз го пуснах в Рамус Wink

# 385
Kraskas, и моята бланка за БХС беше същата  Naughty и аз го пуснах в Рамус Wink

Аз в сряда ще ходя до лекаря и на другия ден трябва да си ги пусна.. newsm78 не знам защо ме вика предния ден и къде ще ме насочи да го правя. Предполагам в Рамус не знам или при някой негов познат ..Рамус ми е най-близка и предпочитам там.
На гладно и жадно  ли е отново? От вената ли се взима кръвта ? И в Рамус колко време чака за резултатите?

# 386
Kraskas не е нужно да е на гладно и жадно, аз не бях проверила и отидох без да съм яла. Кръв ми взеха от вената. Може би те вика предния ден, за да ти даде попълнената бланка и лекарят трябва да ти измери някои неща на бебето, които се вписват в тази бланка Peace На другите въпроси не мога да ти отговоря.

# 387
Да, наистина не е нужно да си гладна и жадна, венозна кръв се взима за изследването! Резултата в Рамус излиза от 5 до 10 работни дни - аз дадох кръв в четвъртък на 24.07 и в сряда на 30.07 имах резултати Simple Smile Успех

# 388
Мерси  Hug

Идеята за среща е хубава, но нека дойде есента, че в тия жеги  ooooh! Аз живея в Дружба, но където и да е в София ме устройва.

В 12 г.с. Има ли голяма разлика в размера от 10 ?
Интересни ми е ще намеря ли разлика на прегледа от предния път.
И защо частния лекар който ме следи и този от ЖК в МД ми пишат различни термини  newsm78
Термините могат да се променят според плода ли?

# 389
  • София
Kraskas, нашето бебе го гледахме в 9 г.с., след това в 12 г.с. - повярвай ми разликата е голяма, вече са хубаво оформени крайниците, най-малкото, главичката не е "залепена" за телцето. Съвсем си прилича вече на човече. Не знам дали и занапред ще е така, но бебетата сега, имам чувството, че много бързо растат и в същото време са тоолкова мънички! Laughing Да не говорим за ФМ - там вече всичко толкова хубаво се вижда, че е голяма радост! Hug

Общи условия

Активация на акаунт