Януарската дружина, първи зъбета си има- януари2014, тема 24

• 47 550
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Честита годинка на Мишле_ - бебе Антония, Cvetyyyy - момченце, Кайлис - бебе Мерт; ~Elg~ - бебе Илиян; Lexy/Nety - бебе Натали; Kalimma - бебе Борислав; Luz Maria - бебе Симеон; Sunny_bebe - бебе Лили; Gazela - бебе Натали; Ronkis - бебе Итън newsm59 newsm38 newsm59

За общия р.д. организацията пак създаде разпри. Аз се оттеглих, хич не държа И това да организирам. Ако направите празник, ще дойдем. Има много идеи хубави във ФБ, вкл. относно подаръците.

В Панагюрище на прощъпулника се прави това с обикалянето и тичането с питката в ръка. Доста ме изненада, когато ни се случи  Joy

# 601
Не се ли прави навсякъде това с тичането?Аз си четох от нета,и там така си пишеше.Но тук,в Панагюрище бабите комшийки ми казваха да правя тутманик за първите крачки,а после питка за прощъпулника. Не съм правила,защото моето момче проходи изведнъж,нямаше първи колебливи крачки.Може би само първи втори ден,и направо си правихме прощъпулника.Първо пипна една книжка,ама я заряза и хвана черпака. И не искаше да го пуска Simple Smile едва му го взех накрая Grinning.

# 602
  • гр.София
Здрасти   bouquet
Ходихме за кухнята,и сополите ми замръзнаха,ужас. И в тоя тъп квартал,имам чувството че вечно си духа. Малкия тръгна да заспива в количката,не му дадох. Навън -4,и с вятъра -11 все едно.
И аз не бях чувала за питката за първи крачки,ама ако ще стане по-смел да взема да омеся една  hahaha   Joy
Шегувам се де,той прави крачки доста стабилни,само ако са от-до,в смисъл от мен до дивана,или от мен до баща му,иначе сам не смее да се пусне. Здраве да е,когато стане по-уверен ще го направи.
За разправиите относно общия РД,нормално. 100човека със 100 различни мнения,как да е. В началото като почнах да пиша,и мн.се впрягах. Дразнеше ме това,че хората си позволяват да обиждат виртуално,без да познават човека отсреща,даже напуснах една тема заради кавгите,не с мен,ами между пишещите. Но в крайна сметка осъзнах,че тежи хора не могат да влиаят на настроението ми,нито пък участват в личния ми живот,та застанах над нещата. Ако мога да дам мнение го правя,и съвсем не държа да се съгласяват с него.
Аз имам известни нерви със свеки. Със всеки изминал ден,имам все по-голяма непоносимост към тая жена,и това все ще избие на някъде. Истината е,че за 20мин.,които стои у нас,такива дрънканици ръси,и така ме изумява,че в последно време като дойде,или влизам да се къпя,или отивам в др.стая да си правя коремни,хаа ма де .
Това е за сега,прегръдки!
Редактирам се,че забравих най-важното!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на днешните рожденници! Да са здрави,големи късметлии и да имат безгрижно детство! Няма да ги изброявам поименно,че са доста,но им пращам целувки и им желая незабравим Рожден Ден!
Айде Бай,хихи Grinning

Последна редакция: пн, 05 яну 2015, 14:18 от mariq13

# 603
Моичкият проходи точно преди да заминем на почивка и му направихме много набързо прощъпулник. Проучих в нета опита на други мами и стигнах до заключение, че предметите не трябва да са познати на детето, за да не се насочи към някой определен поради познаването му, не трябва да са прекалено цветни, трябва да са в една цветова гама и не трябва да са прекалено различни като големина. Причината почти всички деца да се хващат за черпака е защото той има дълга дръжка - моят син обожава пръчки и дръжки. Поради тази причина аз сложих горе-долу еднакви като големина предмети. Наредих ги на три реда, да не са на дължина отдалечени един от друг прекалено много. Той се насочи веднага към третия ред към един инструмент, който бях нарочила за техник-инженер. Имах лек провал с питката. Направих содена, а не с мая, както правят повечето. Стана много добре, но не отбелязах факта, че трябва да е с гладки стени, за да може да се търкулне много добре, та направи завой и се спря току пред краката ми.
Когато правих прощъпулника малкият беше направил към 10 стъпки самостоятелно. Веднага след прощъпулника като се отприщи - започна сам да обикаля къщата. Сестра ми ме накара честно казано да не чакаме докато проходи стабилно, защото така сме му спъвали пътя. Не знам дали да се вярва в тези суеверия, но реших да не протакам, та свършихме тази работа набързо. И това е моят опит. Сега, почти 2 седмици от прохождането, вече почти не лази и постоянно обикаля. Мога да кажа, че е и доста стабилен вече. Опитва се да тича, но естествено пада.

Да се похваля, че вече имаме второ зъбче. Първото излезе без да се усетим, но второто беше придружено от няколко доста тежки кризи. Ревът и мятането спря веднагически само с една доза от Осанит, направо е чудодеен.

# 604
За много години, момичета! Да сте живи и здрави, вие и всички покрай вас, а дечицата най-много!  Tada И честит рожден ден на всички бебчета!  Hug И нашата годинка мина. Беше ми много емоционален и носталгичен период. Как се изтъркули цяла година направо не знам. Ще се обърнем и ей сега вече ще отива в университет... Иначе не успяхме да отбележим празника както ми се искаше, но карай. От догодина вече ще купонясваме както трябва. Simple Smile

Всичко хубаво от мен!  Hug

Последна редакция: пн, 05 яну 2015, 21:20 от ♥Пандичка♥

# 605
  • София
Честита годинка на Na_ni - бебе Тео; 3580 гр.; Maggie_m - бебе Ивайла и бебе Милица; Toridim - бебе Йоана и бебе Ивайла; Mimci - бебе Елена; boyceva_dani - момиченце newsm59 newsm38 newsm59

Уф, нещо много замръзнало всичко, пързаля се... вие как излизате напоследък  newsm78

# 606

Уф, нещо много замръзнало всичко, пързаля се... вие как излизате напоследък  newsm78

Трудно! Навън е екстремно положението за количка, но има и почистени улици, та това не ни спира. Днес пробвах с шейната до кухнята - аз си карам зимни кънки все едно по леда, пък малкият се пързаля с шейна. Е, където няма сняг/лед, го нося бараар с шейната - страшна забава  Joy

Писах във фб, и тук да кажа - аз съм ЗА общия рд!

Честити рождени дни на всички newsm59 Живи и здрави, нека растат и се радват на живота мъниците и техните не-мъници Simple Smile

П.С. другата седмица отварят системата за класиране в яслите, нали така???

# 607
  • София
Честити рождени дни на празнуващите!!!!   bouquet

Севи, еми как да излизаме - с количката щото сме без шейна все още, но намислям да му купя. Само не мога да избера модел.
Тегаво е по леда с нашата количка. Днес смогнах в 15.30  да го изведа и беше се скрило слънцето, валеше сняг. На пазара разни бабки му се радваха като на единствено бебе в околията Simple Smile)) Навън е като мушица, затова ми се ще да мога да го извеждам. В къщи е ужас, само се тръшка и реве и все по-невъзможен става. Ако се заиграе е за 20 мин и после.... #Cussing out  Днес майка ми намина да остави кисело мляко и каза, че такова чудо не е виждала нито с мен, нито с брат ми, а уж не сме били от най-послушните. Като иска нещо изпада в истеричен рев и не можем да разберем какво иска, а той чак се захласва от рев, крещи... И се чудя дали това е само период или занапред по-зле ще става? Отделно заради килцата му аз вече съм с много схванат кръст, болят ме и китките, и не знам как ще смогвам да го вдигам. Освен на диета.... Grinning

Мария, правилно - хич не се връзвай. То насреща може да е някой луд.  Mr. Green
Скрит текст:
В работата, като постъпих, имаше една, която като ме срещнеше обясняваше как тоя бил луд, оня бил луд, тоя това направил, оня бил откраднал нещо си....... и аз седя и се пуля, къде съм попаднала, а после се оказа, че била шизофреничка. Grinning Иначе мен също са ме дразнили точно същите неща, които и теб, но аз почнах да не обръщам внимание и да игнорирам хора, разговори или теми, които не ми допадат. По-личните неща просто ги споделям с близките си, които ме познават и разбират, от непознати видях, че разбиране няма как да получа. Особено неприятно е да ме съдят хора, които никога не са живели моя живот и никога не са били на моето място. Във форума и в интернет като цяло срещнах много приятели, както и хора, с които общуването никак не е на ниво и по-добре да не се случва.
Колкото до свекито ти, много добре те разбирам. По-важно е какво е отношението на ТМ към нея, дали я подкрепя или е на твоя страна. Аз с майката на ММ първоначално бях в прекрасни отношения, докато не сгафи и след като я опознах имаше период, когато ми се щеше никога вече да не я виждам. Сега се държи добре, но на мен падне ли ми някой в очите - край. Просто поставих преграда между нас.
Скрит текст:
Най ми е смешна, като играе болна Simple Smile. ММ все й се връзва и не иска да разбере, че на тая жена нищо й няма. Сериозните й заболявания са шипове и кръвно. Ми че аз съм с  кръвно от 30 годишна Simple Smile))) Оня ден й звъня да й честитя ИД. И тя почна ооо, много съм зле, боли ме крак, имам кръвно и аз викам и мене ме боли крак и имам кръвно (което си е така) и тя като видя, че няма да й мине номера, каза айде лека вечер и затвори Simple Smile)))  Mr. Green

За ходенето - надавах се на годинката в неделя да правим прощъпулник, но не знам дали се води проходил. Още е нестабилен. иначе като ме хване за ръка и тича, тича напред, аз усещам, че почти не се опира на мен, но въпреки това не смея да го пусна, защото на моменти залита и може да се удари.

# 608
  • София
Честита годинка на Nelina85 - бебе Алмира; Miika - бебе Пламен; Mariq13 - (хъм-хъм, няма имена тука), Юлс - бебе Крисия; Penumbra - бебе Александра, Sladyrana_90 - бебе Петър, Mia^^^^ - бебе Максим, alanin - бебе Бори newsm59 newsm38 newsm59

За общия р.д. са пуснати анкети за дата, място и подаръци във Фб събитието. Не знам как точно да се вземе предвид мнението на всички, които са извън групата  Tired

# 609
Здравейте и чстита Нова Година! Честито и на рождениците! Да са ни живи и здрави дечицата, и късметлии, и ние покрай тях!  newsm38

Аз тия дни получих тука в Англия една анкета за да се провери как се развива детето и се спекох. Комуникацията не ни е много добре, ама ние сме сами двамата постоянно и аз като му говоря му приказвам битовизми разни, а не като учителка. А то явно не е трябвало така.

Получих и покана за имунизации и ми се разтрепериха ръцете. Мислех тази за морбили, паротит и рубеола да я откажа, че е имало някви подозрения, че причинява аутизъм. Сега чета за паротит и т.н. и още повече се спичам. Не знам кое е по-рискованото.
Тия дни ще празнуваме рожден ден, а аз нещо...

# 610
  • гр.София
Привет момичета!

Почерпете се,днес станахме на 1 годинка! Казвам "станахме",защото тази една година извървяхме заедно,аз,бебо и баща му! Освен,че беше най-щастливата и важна до тук година за мен,тя беше и най-трудната,но и годината,в която осъзнах,че съм много смела и способна на безгранична обич! Ами,с една дума-щастлива съм,и много благодарна на Господ!
РД мина в семеен кръг,свекъра и свекървата,мама и тате,брат ми и сестра ми с половинките си,и кръстниците. Детето беше много добро целият ден,изобщо не разбра че му е празник,но се кефеше от суматохата и цялото внимание около него. Уж за обяд сложих,а то се улисахме в разговор и игри и ето,чак преди час разчистих масата. Героите са по леглата,и спят уморени(то и аз това ще направя,като си допиша) Много приятно беше,страхоте първи рожден ден!
ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ ДРУГИ РОЖДЕННИЦИ! Пак ще се повторя,но нека да са здрави,пък за другото мама и тати!
Ние също излизаме с количката,пързаляме се яко,и на моменти ме дострашава да не я обърна. За това,излизаме,стигаме до някоя градинка или на улицата пред нас и напред-назад с количката на едно място.
За ваксините,не ми се коментира,и неискам и да си помисляш. Яко ме е шубе,и гледам да разсейвам тея мисли.
Фейс,като говориш за Яни,все едно описваш моя дивак,с една МАЛКА разлика,при него няма такова заиграване за 20мин.  Rolling Eyes
И за свекито същата работа  Joy Почива онзи ден,и ми вика ще дойда на гости,ама незнае че мм е на работа. И предния ден звъни,а аз и казвам добре че ще дойдеш,тъкмо ще ти оставя малкия да ида за час да платя едни сметки,че сина ти е на работа. И тя взе да пелтечи нещо и затворихме,ето ти я след 30-40мин.,звъни и ми сервира,ми то май не е добре да идвам,че нещо гърлото взе да ме дразни,и се прокашлям  hahaha Само дето не и се изсмях по тел. Да сме живи и здрави,да си гледаме дечицата,пък всеки сам прави изборите си за това как да се държи.
Лека нощ,целувкиии Simple Smile

# 611
Ехаа, наистина рождените дни заваляха.Честито на всички,които сме пропуснали, а те са многооо Wink.Живи и здрави да са ни дечицата и все така да ни радват.

Ние се завърнахме от Норвегия след дългооо гостуване там.Много ни беше хубаво, ама и много се радвам,че вече сме си у дома.И аз чакам с нетърпения рождения ден на момчето ми, макар и поради непредвидени обстоятелства празникът, който бях планирала няма да се състои Sad.Ама нищо, важното е да сме живи и здрави Simple Smile.

Да се похваля, най-после Емко си има първото зъбче  newsm44.Много изстрадано от него и от нас Wink.То не беше кашлица, сополи,повръщане,рев, глад.Дай Боже другите да дойдат по-бързо и по-леко  Whistling.Също така вече сме на държавна кухня и ооо, чудооо, детето проядеее.Направо не мога да повярвам.Омита си и 3-те буркана без проблем.Всеки ден в, който яде си е празник за мен  Laughing.Преди това смених няколко частни кухни и всичко изхвърлях.Дано и за напред продължи все да си изяжда всичко.

Това е от мен, кратко ама от сърце  Hug

# 612
  • София
Мария, да ти е живо и здраво момченцето! Честито и на другите рожденици! Аз сега съм "почивка" и пиша. Малчо спи до мен.
За ваксините и мен ме е страх. На една колежка детето наистина разви някаква по-лека форма на аутизъм от ваксина и май от бцж беше. От синфлорикса сега ме е страх:(.
На мен ми беше малко криво за РД на малчо, който е в неделя. Нашите категорично не искат да се събират със свекито, а мм държи да я покани заедно с брат му и снаха му, пък приятелите друг ден. На мен тези хора са ми като непознати и чужди. Една цяла вечер плаках, представяйки си как прекарвам първия рожден ден на малчо без нашите и с хора, които не харесвам. Накрая мм склони поне да поканим и приятелите. Пък нашите са поканили у тях лекарите, които ме следиха и изродиха Яни и там ще идем вечерта за малко, та горе-долу се наредиха нещата. Само че свекито почти сигурно ще иска да се домъкне. Не че и нашите са прави да ме зарязват така, ама тя сама си е виновна за отношението към нея.
Бебето, за държавните кухни и аз чувам, че повече се харесват. Вие към коя сте? Ние към Красна поляна. Само десертите са им малко... никакви. Все кисЕли. Иначе малкия всичко хапва от там. Десертите рядко давам. Аз честно казано, не мога да му осигуря такова разнообразие.

# 613
  • гр.София
Здравейте!
Бебето,добре дошли на бг земя,така е от у дома,по-хубаво няма.Честито ви зъбче,дано другите излизат лесно. Имашд един ритуал с пуканки,ама сега немога да се сетя как беше.
Фейс,е мн.тъпо така значи. Е немогат ли заради детето да преглътнат личната си неприязън и да се съберете. И нашите са доста обидени от свекървището,ама дойдоха да честитят на внучето си. Айде бе,заради нетактични хора,ще пропуснат първия празник на детето,а и аз нямаше да го допусна. Но всеки си знае де,сега аз така ти казвам,но само ти си знаеш какво е положението у дома. Весело да си изкарате ей,и не позволявай никой да ти развали този важен ден!
Честито на всички рожденници ако има! Цункам ги,и им пожелавам безгрижни щуротии :-*

# 614
  • София
Ами те нашите ще го празнуват така или иначе и вечерта ще минем при тях. Мен и този вариант ме устройваше - на обяд у нас с приятели, а вечерта с роднините. Да ама сега ще трябва заедно с приятелите да търпя и роднините на ММ. Изобщо чувствам как не им е мястото там. И аз у нас ще се изтрепя да посрещам, нашите ще се изтрепят у тях, а тея пак на готово ще дойдат.
Бебето, за Норвегия забравих - леко завид-завид. Simple Smile Ще ми се да посетя Скандинавието. Нещо ме влече натам.

Общи условия

Активация на акаунт