Януарската дружина, първи зъбета си има- януари2014, тема 24

• 47 546
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Babyface, ние сме в Пловдив и кухнята ние е в един от кварталите Wink.За Норвегия, наистина е невероятно красиво.Много планини и вода, ама непрогледният мрак малко в повечко ми дойде Wink.То деня е само 5 часа.

Mariq 13Hug

# 616
  • Пловдив
Бебето, добре дошли!
Моето дете много си обича кухнята. А когато има заек с прясно зеле се моля да остане.
Ние сме към "Лакомото мече", тя е в Смирненски.

# 617
  • София
И аз се моля да остане, но не остава Simple Smile Днес имаше пиле със спанак и мммммм - но си го излапа.
Аз обаче съм сериозно притеснена - с ММ го мерим 13500. Вярно, че след ядене и с дрехи и памперс, но 13 ги е ударил със сигурност. Като височина е поне 80 см, миналия месец беше 79, но го виждам, че е пораснал. Много е лаком и не знам какво да го правя. Като седнем да се храним и започва да мрънка и ходи ту при мен, ту при баща си и ни дърпа за панталоните, мрънка и гледа жално - точно като куче! И му дадох половин картоф непредвидено, какво да го правя!!! Иначе... Не знам къде греша в храненето. На 5 хранения е, първото и последното са 200 мл АМ (180 вода + 6 лъжички), на обяд давам второто от кухнята, в редки случаи малко от кисЕла, следобедна закуска кисело мляко с плод (половин круша или 1/3 банан) и вечер супата със сухар. Между храненията плодове. Днес изяде 3 мандарини. Ако трябва аз да ям, или го издебвам като се е заплеснал, или някъде се крия (вчера ядох банан в тоалетната). Вчера пък на вечеря му нарязахме малко айсберг и няколко парченца краставица - с това го залъгвахме. Поне нямат калории. Хубаво е да яде с нас, но понеже си има часове за хранене, ако не смогна с вечерята навреме го храним него и след това сядаме ние по-късно, затова се получава разминаване.

# 618
  • София
Честита годинка на Яни_Ди - бебе Александър; Момина сълзица - момиченце; tsweti_39 - бебе Васил, Minka_ - бебе Ния; Еуфория - бебе Момчил; Miraluba - момиченце, Panda7 - момченце; Хриси. - бебе Михаела; ell_83 - бебе Калин Kateto8 - момченце, Barboran4e - бебе Виктория, Vebo - бебе Стела; His Princess - бебе Селина newsm59 newsm38 newsm59

За общия р.д. са пуснати анкети за дата, място и подаръци във Фб събитието. Не знам как точно да се вземе предвид мнението на всички, които са извън групата  newsm78

# 619
miraluba , и ние сме към Лакомото мече  Grinning.Една седмица вече взимам от там и съм изключително доволна,всичко си изяжда.Е, освен една картофена супа,ама тя беше доста безвкусна.Изяде дори ашурето за което бях много скептично настроена Wink.Мисля, че спагетите най-много му харесаха на моето дете.

Иначе от тази седмица малкото има нов режим на хранене (преди това той просто не ядеше Wink ).
Към 8 яде адаптирано мляко, след това плод по някое време, към 12:30 основното от кухнята плюс половината десерт, около 17:30 супата и останалия десерт и към 20:30 кисело мляко или попара.Чувства се изключително добре и то си му личи.Весел,усмихнат, направо друго дете Wink.

babyface76, аз пък си мечтая моето дете все да иска да яде  Praynig.Чувствам се безсилна когато започне да блъска лъжицата, плюе и реве, а аз от "пиле мляко" му давам.Честно казано изобщо не ми се ходи на консултация този месец, защото имам съмнение,че ужасно много е отслабнал.Дано навакса сега с новата детска кухня  Simple Smile.

;

# 620
  • гр.София
Ауу Миралюба,и моя малчо обожава зелето със заек. Аз през почивните дни,се старая такива вкуснотийки да му правя,а той им се мръщи,а храната от МК си я омита. Хапва си 5 пъти на ден,но не му се лепи много,ама той и не се спира де. Казвала съм ви,че като е буден,за 5мин.дори не седи,все е в движение,като моторетка е  Joy На консултацията онзи ден 9500гр,79см. Не е пораснал мн.от миналия път,но аз и не се вталясвам,виждам че ми е здраво детето,жизнено и хич не обръщам внимание на тия цифри. Фейс,а Яни си върви отначало по едричък,не се коси за кг.
Иначе ние сме при нашите,и сега хубаво ще си почина!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВСИЧКИ,КОИТО ИМАТ!Да са живи и здрави дечицата,и винаги усмихнати  Hug

# 621
  • София
Честита годинка на Desita Bonita - бебе Александър, Babyface - бебе Янислав; Zuzi_79 - бебе Радина; Катёнок - бебе Павел, svetla-1102 - бебе София; Magi Todorova - бебе Йоана, ileto - бебе Антон newsm59 newsm38 newsm59

За общия р.д. са пуснати анкети за дата, място и подаръци във Фб събитието. Гласове ще се отчитат до сряда, 14-ти, по последна информация. Резултатите ще споделя и тук.

# 622
  • София
Благодаря, зелено човече! Поздрави на всички дечица! Да са живи и здрави!

Бебето, на мен не ми се ходи заради ваксината на консултация. Сега е синфлорикс Sad
Мария, те сега не растат много. 79 см си е ОК на година. Чни беше толкова на 11 м и педиатърът каза, че е над нормата даже, пък за кг да не говорим.
Нашия РД мина горе-долу добре, но нали трябваше на 2 места да се празнува и от 10 сутринта до 11 вечерта съм на крак. Бях гроги, малкия уморен и заспа в 1.30 чак. И не се е будил изобщо.

# 623
  • София
Честита годинка на Звезден^Прах - бебе Ивейн, mama_Todorova - бебе Борислав, Dessita82 - бебе Антон, Lilo0 - бебе Константин, violetka_86 - момиченце, irchick - бебе Андрей newsm59 newsm38 newsm59

Днес последен ден за гласуване в анкетите за общия р.д. Само казвам.

# 624
  • гр.София
Здравейте  bouquet
Супер си изкарваме при нашите,хич не ми се тръгва,ама заради пустите изследвания и ваксина,утре се прибираме  Sick
Честит рожден ден на порасналите бебоци,да са здрави и усмихнати,а покрай тях и мама и тате.
Фейсче,ми то все по интересни ще стават рожденните дни. Сега не разбират,и им е все тая какво правиш. И аз исках да е различен и незабравим,но се получи най-обикновен и приятен обяд с роднините. До година,живи и здрави,че дори и по-догодина,ще осъзнават че партито е в тяхна чест,и ще си играят с др.дечица.
Сетих се,Зелено,нали Лимонката е по-рано роден. Бихте ли я ваксината,как ти се стори,нещо странични ефекти? Пиши резултатите от анкетата  Hug

# 625
  • София
Честита годинка на Lady Guga - бебе Виктор, Iv Min^smile - бебе Владимир, nikoleta_21- бебе Пламен, bebetoo - бебе Емануил, nikitto - момиченце, Цветно - бебе Радослав, Нели А. - бебе Ваня, barabanjio - бебе Дара Ада newsm59 newsm38 newsm59

Извинете за забавянето, ама голямо хайманосване тия дни, не мога да стигна до компютър, та минавам на вентилатор.
Резюме на анкетите за общия рожден ден в София:
Приключване на анкетата за място: 1) Приказка без край 2) Слон балон 3) Островът на съкровищата
Приключване на анкетата за дата: 1) 8 февр., неделя 2) 15 февр., неделя 3) няма значение
Приключване на решението за торта: 1) Кексчета 2) Да 3) не
Приключване на анкетата за подаръци 1) едн. за момчета, едн. за момичета, централно осигуряване 2) таен Дядо коледа (всеки носи) 3) всеки носи, децата избират на място

Моля желаещите от форума, които НЕ членуват във фб групата, НО искат да дойдат, да го напишат изрично във форума, вкл. брой деца, за да ги вземем предвид. Благодаря!

# 626
Добро утро Simple Smile

И нашият празник мина Simple Smile.Наистина, вчера беше много вълнуващ ден за всички нас.Цял ден си спомнях събитията преди 1 година и ми ставаше много хубаво Simple Smile.Празникът очаквано не беше голям, но от сърце.Малкото е болно Sad и два пъти на ден ходим на инхалации.Голям рев, голямо чудо, все едно древни мъчения му прилагаме Sad.Ама наистина много помагат тези инхалации.Честно казано не очаквах такъв мигновен ефект.Още след първата инхалация детето спа цяла нощ без да се буди от задавяща кашлица.

Почерпете се виртуално от нашата торта приготвена лично от мен Simple Smile

зелено човече, благодаря за поздравленията  Hug

# 627
Зеленко, благодаря Simple Smile И мен са ме налегнали спомени. Честито на всички празнуващи и на тези, които вече са отпразнували. За общия рд-заявявам участие Simple Smile Брой на децата? - Ще водим ли по-големи или не? Клубът е хубав, но не е голям, та кажете какво сте решили. Ако ще ги водим-тогава 2 броя, ако не-1 Wink Кой ще купува общия подарък-на кой да дадем пари и пр. Хубав ден на всички ви!

# 628
  • София
Честита годинка на lin_che - бебе Кристиян, lili_gm26 - момиченце, petia2petia - бебе Ния,  Ivanova_Gr - момиченце, Tikitolia - бебе Викторnewsm59 newsm38 newsm59

bebetoo, правилно ли разбирам, че ходите до някъде с болното дете за инхалации? Няма ли как у дома да си ги правите? Инвестицията в инхалатор е много смислена, струва ми се.

За общия рд-заявявам участие Simple Smile Брой на децата? - Ще водим ли по-големи или не? Клубът е хубав, но не е голям, та кажете какво сте решили. Ако ще ги водим-тогава 2 броя, ако не-1 Wink Кой ще купува общия подарък-на кой да дадем пари и пр. Хубав ден на всички ви!

С теб вкл. до момента са заявили участие 20 ЯНУАРЧЕТА, 19 МАЙКИ.
Има анкета дали празникът да е само с януарчета или може каки и батковци. До момента почти всички са "само януарчета". Предвид бройката на децата, размера и типа на клубчето, сезонът и градинската възраст на повечето каки и батковици май така е по-добре. 
В тази връзка се повдигна и въпросът за болните и здравите деца. Разчитаме на здравия разум и отговорната съвест болните деца да останат у дома.

За подаръците пускам ново обсъждане - може да дадете своя принос: Подаръците да решим. Приключване на анкетата за подаръци 1) едн. за момчета, едн. за момичета, централно осигуряване 2) таен Дядо коледа (всеки носи) 3) всеки носи, децата избират на място
До момента заявили участие са 20 ЯНУАРЧЕТА, 19 МАЙКИ.
Какви да бъдат подаръците, кой поема ангажимент да ги осигури, какво правим със заявените, но неполучени подаръци (например разболял се участник)...

# 629
зелено човече, да водихме го сутрин и вечер, доста неприятно беше.Истината е,че до сега не знаех какво е инхалация, с какво се прави, за какво се използва, понеже голямото ни дете е много здраво и никога не ни се е налагало да правим такива процедури.Сега започнах да чета по темата и да се информирам.Също така обмисляме да си закупим инхалатор Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт