Януарската дружина, първи зъбета си има- януари2014, тема 24

• 47 526
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
И аз заявявам участие, дано да не е късно вече да се включа по питанията. Датата - каквото кажете. За подаръците - таен Дядо Коледа, защото по този начин ще се реши проблема с липсващо поради болест дете и се избягва вариант някой да поема ангажимент за подаръците, които според мен е мисия невъзможна. Подаръците да са в размер 10-15 лева, образователни играчки дори и за по-голяма възраст, пълна забрана на плюшените безмислени неща, за които се дават излишни пари.

Зеленко, благодаря за труда, който полагаш, за да бъдем и ние включени в дискусията

# 631
Ха ха, е как без плюшените мечета, толкова са полезни. Аз на моя младеж не съм му давала плюшени играчки защото в началото не знаеше да си мърда ръцете още, като се научи се намериха по-интересни играчки. Обаче сега нали получих една анкета за развитието на детето и там питаха дали прегръща плюшени играчки. Ми не. Отслабнах за 5 дни 3 кила, реших, че детето има аутизъм. Другите въпроси бяха дали детето сочи с пръст. Ми не, нали уж не е прилично да се сочи, не го уча да сочи. А трябвало. Дали знае поне 3 думи да казва като им знае смисъла, изпълнява ли команди като "Ела" и "Дай" без аз да правя движения. Знае ли да прави чао чао без аз да правя движения, като го питаш къде е еди кво си дали поглежда натам и т.н. и т.н. Е сега съм като фиданка. После дойдоха и на проверка да кажат, че супер се развивало детето.  #2gunfire

Нашия рожден ден също мина и беше супер, то не бяха шапки, свирки, надписи, лампички, балони, бенгалски огньове, торти... снимки абе чудеса. А, имахме и такова http://www.partydelights.co.uk/images/first-birthday/pink-first- … -Kit-FIRGCKIT.JPG Както си мислех, че няма кой да дойде, дойдоха и роднините и кръстниците, и приятели. Беше много хубаво.

Последна редакция: пн, 19 яну 2015, 12:53 от Анонимен

# 632
  • София
Честита годинка на zlatina.ber - бебе Мартин, Вики - бебе Денислав, tedi8228  - бебе Ромина, vesito90 -бебе Стефани newsm59 newsm38 newsm59

tonniny
, анкетите поприключиха, бяха до 14-ти с отчитане на 15-ти. Анкетата за подаръци специално обаче имаше видима промяна след затварянето си, така че въпросът все още се обсъжда. За това поне не зависим от клубчета и прочие, така че идеи се приемат. Общо-взето май по-важно е да решим дали всеки ще носи подарък или общо ще купуваме. Пък за разпределението и на място можем, дето се вика...

За общия р.д. в София. Заявили участие ДО ТУК: 22 ЯНУАРЧЕТА, 21 МАЙКИ, (+ 1 Може би)
Благодарение на Нурии   bouquet имаме резервация, ще цитирам директно:
"Имаме дата: 8 февруари. Мястото е "Приказка без край", улица, Голаш 14., часът е 15.30.
Мото: ЧРД Януарчета wink emoticon

Ситуацията се очертава с 3 плата . Вече съм капарирала. Признавам си, не съм гледала предварително цени, нито на платата, нито за наема на клубче. Изненадах се от цената, която ми казаха: 420 лв.
Редуцираха до 300 лв., когато отпаднаха менютата на 20 деца (пица и сок), защото са дребосъци. Съответно крайната цена се редуцира още ако в самият ден дечицата са по-малко.
Казаха, че могат да махнат 3 трите от общо 6 (задължителни) плата с хапки. Кетъринга им е вътрешен, част от цената и наемането (затварянето за чужди лица) на клубчето, за конкретното събитие "Рожден ден". Цената под тази сума ще варира според това, което изберем от платата - всяко с различната си цена.
Аз лично нямам претенции за хапките - каквото се избере.
Напитките се плащат отделно.
Няма проблем или допълнителна такса ако се внесат отвън хранителни продукти, със сертификат. Споменах им "take a cake".
Разликата от капарото и реалната цена за наема ще се покрие в самият ден.
Това е. Ако се сетя още нещо ще пиша. Да избираме храница е ред!
Хрумна ми още нещо... обсъждаше се в предния пост, че заявили имаме 25 майки, а в поста за преброяването са се отчели само 20 майки. От клубчето ми заявиха, че ако има хора над тази бройка ще трябва да заплащат куверт от 15 лева. Мисля си ако се обадим овреме, няма да е проблем да се повиши броят от 20 на 25.
Тези от вас, които са пропуснали поста с преброяването - бихте ли потвърдили участие."

# 633
  • София
Честита годинка на Възкресителница с перо - бебе Жозефина Ава, Tonniny - бебе Явор, vili_98 - бебе Ивон, stelinka_01 - бебе Димитър, Mandarinkata - бебе Бояна, mmateeva - бебе Гергана, Nelcho-30 - бебе Дарина, allian84 - бебе Виктория, Q_A - бебе Камелия, Dolphin-mama80 - бебе Кубрат, Jeanny - бебе Сиана, Криси - бебе Захари newsm59 newsm38 newsm59

За общия р.д. в София. Заявили участие ДО ТУК: 23 ЯНУАРЧЕТА, 22 МАЙКИ, (+ 1 Може би)
Благодарение на Нурии   bouquet имаме резервация:
дата: 8 февруари. Мястото е "Приказка без край", улица, Голаш 14., часът е 15.30.
Мото: ЧРД, Януарчета  Wink

ПОДАРЪЦИ: окончателно решение:
Предвид сезона е най-сигурно е всеки да донесе толкова подаръци, с колкото януарчета ще дойде. Така е абсолютно сигурно, че за всеки ще има подарък. Има майка от друг град, която желае да участва в размяната на подаръците - избрала си е човек, на когото да изпрати техния подарък, съответно от него ще получи каквото им се е "паднало".
За разпределянето: на място ще се теглят имена
Границата е ясна, 15 лв. (+/- 2 лв. не са фатални), добре опаковани подаръци с хартия някаква (да не се вижда какво има вътре - т.е. в подаръчна торба не е добра идея).
Относно пола, много майки споделят, че момичетата им с удоволствие играят с коли, а момчетата им важно разхождат кукла в количка (това са едни бъдещи татковци все пак). Стига да не са дрехи и гримове, мисля си, че полът няма да е съвсем фатален за избора на подарък.
НЕКА ИЗБИРАНЕТО И ПАЗАРУВАНЕТО ЗАПОЧНЕ СЕГА  Peace

# 634
  • София
Честито на бебоците! Да са живи и здрави!!!  bouquet newsm59 newsm38

При нас какво ново - бяхме на консултация преди 2 дни. 12,8 кг и 81 см. Не ни биха ваксини, другия месец. Взеха кръв и дадохме урина. Пише бактерии в урината, но най-вероятно не съм я взела по най-правилния начин, защото няма оплакване. Казах на пед. да се обади, като види резултатите, но той е много несериозен и до момента нищо.
Днес съм скапана и дадох малкия на нашите уж да чистя, а лежах. Аз прехвърлих майчинството на майка ми, пуснах отпуските и някъде от средата на март съм на работа. Няма да ходя всеки ден, така че няма да е кой знае колко по-различно. Така или иначе всеки понеделник ходех, още 2 дни не е проблем. Само не знам как ще смогвам сега и с работата, и с детето. Докато съм там, ще трябва да съм 100% концентрирана в работата, защото в къщи няма да имам свободно време за още работа, както преди. Ама то вярно, това майчинство сякаш никак не е за мен. Не мога да кажа, че съм била на някаква работа преди, на която съм си клатила краката. Откакто съм там - 3 изпита пред комисии от МУ, дисертация защитих, последната година проект ръководих и все има нещо, я статия да се пише, я да се готвим за участие някъде с доклади и си имаше напрежение чат-пат, не е като да няма. Единствено, че не бързам да гоня работно време. Не е съвсем лесно, признавам, но се справях, а гледането на дете ме докарва до пълно изтощение и все съм изнервена. Не знам защо така, но при мен не се получава. Може би защото ММ почти не се завърта в нас, а като е тук не иска да се занимава с него, основно на мен се пада. Напоследък почнах да го карам да го къпе той, но след това аз го поемам. И някой път сменя памперс. А малкия навън е мушичка, докато в нас не спира да мрънка и реве и по някое време мрънкането направо ми идва в повече. Трябва все да си играя с него, или да го нося, или да го водя да ходи, от което кръстът ми се скапа вече. Оставя ли го сам, рядко се заиграва, почва с ммммм мммммм ммммм и прераства в рев.
Иначе разхвърля навсякъде и само ходя по него да прибирам. Отваря всички шкафове и вече имаме 2 счупени чаши. И най-много обича да тършува, където е забранено Simple Smile))) Говори по малко и прави по няколко крачки, но още не смея да твърдя, че е проходил, защото залита и пада.

Мария, какво става, не пишеш? В Горна Баня големи екшъни нещо имало? Grinning

За общия РД аз съм се изказала в групата. Само не разбрах едно - уж клубът бил в Гео Милев, а на мен ми излиза в Лозенец???

# 635
  • гр.София
Тук съм Фейсче,тук съм  Hug
Още вчера мислех да пиша,ма тва диване дето си отглеждам види ли ме с тел,и настава едно ммммм,като при вас,и с все сила ми дърпа тел. hahaha
Исках да кажа ,че мноОго благодаря на Зелено,че написа тук решенията за общия Рд. Няма да може да се включим,а мн.ми се искаше. На 05.02 отиваме при нашите,ще постоим,после ще оставим малкия за 13,14,15.02 и ще ходим да си починем и да си обърнем малко внимание с мм. Щяхме и в чужбина да ходим,но го оставихме за март.
На моето зверче му сложиха ваксина,киселя два дни,а може и да си внушавам че е от нея  Rolling Eyes И от вчера вече ходи,изправя се и сам,без да се държи за нещо. Плямпа,на неговия си език,но не много. Иначе си е същото мрънкалце,особенно у дома е прекалено. Навън е добър,но пък ми разказва играта,иска да го държа за ръчичка и само сочи с пръсче и вика ъъъъ,я люлка,я пързалка,или тия количките с монетите дето работят. Тия дни,до вчера,бяхме по 5-6часа навън,и даже навън спеше на обяд,е като се прибирахме бях гроги.
Та така,съвсем запустя темичката  Cry

# 636
Ей нещо покрай рождените дни темичката е замряла, противно на очакванията ми. Честити рождени дни на всички мъници! Да са живи и здрави и да ви радват мноооого!  newsm59 newsm38  ura

За общия рожден ден, аз също бих искала да дойдем, но основно поради фактора започване на работа (нищо, че е неделя) не знам дали ще успеем. За това все още се въздържам от потвърждение. Надявам се да ме приемете ако в последния момемент се присъединим.  Simple Smile Само ще трябва да питам някого какво точно е решено за подаръците, че все още не ми е много ясно.

Хубава седмица на всички!  Hug

# 637
  • София
Честита годинка на  Im So Excited - бебе Борис newsm59 newsm38 newsm59

babyface76, майките са различни. И, да, на някои майчинството им идва "в повече".
А малкия навън е мушичка, докато в нас не спира да мрънка и реве и по някое време мрънкането направо ми идва в повече. Трябва все да си играя с него, или да го нося, или да го водя да ходи, от което кръстът ми се скапа вече. Оставя ли го сам, рядко се заиграва, почва с ммммм мммммм ммммм и прераства в рев.
Иначе разхвърля навсякъде и само ходя по него да прибирам. Отваря всички шкафове и вече имаме 2 счупени чаши. И най-много обича да тършува, където е забранено Simple Smile)))

.... а това е повече от нормално и обичайно поведение. Всичко ви е наред! Може би да поразместите малко съдържанието на шкафовете, че доста продължава бърникането и "подреждането" при повечето деца  Peace

За общия р.д. в София. Заявили участие ДО ТУК: 23 ЯНУАРЧЕТА, 22 МАЙКИ, (+ 2 Може би) Пандичка, ако се окаже, че можете да дойдете - заповядайте.

Също още някой в последния момент ако се окаже, че има как да се включи - добре дошъл е.

Благодарение на Нурии имаме резервация:
дата: 8 февруари. Мястото е "Приказка без край", улица, Голаш 14., часът е 15.30. Във фб събитието имаше разни простотии на Фб, Вики положи усилия да е актуално, но все пак - не гледайте картите във фб събития!!! Понякога се сменят някак си без намеса и често дават грешно място. Вярното е: "Приказка без край", улица, Голаш 14., часът е 15.30
Мото: ЧРД, Януарчета  Wink
ПОДАРЪЦИ: окончателно решение: всеки да донесе толкова подаръци, с колкото януарчета ще дойде (напр. Тори е с две януарчета - ще донесе два подаръка). Така е абсолютно сигурно, че за всеки ще има подарък. Има майка от друг град, която желае да участва в размяната на подаръците - избрала си е човек, на когото да изпрати техния подарък, съответно от него ще получи каквото им се е "паднало".
За разпределянето: на място ще се теглят имена кой на кого ще даде подарък.
Границата е ясна, 15 лв. (+/- 2 лв. не са фатални).

ВАЖНО: Имаме изключително странно (по моите виждания) предложение за фотограф, пусната е анкета в събитието - моля, гласувайте! Предложение за фотограф без пари (10 лв+ кафе+вода) за 2 часа, условията му са да ползва снимките за портфолиото си и в сайтовете си! Става въпрос за @IPL Photography!

Последна редакция: вт, 27 яну 2015, 07:46 от зелено човече

# 638
Здравейте,
Зеленко, благодаря, че ни информираш Simple Smile Аз съм против това да имаме фотограф, пък бил той и безплатен. Хубав ден!

# 639
Честита годинка на  Im So Excited - бебе Борис newsm59 newsm38 newsm59

.....

Благодаря!  Hug

# 640
Против фотографа - благодаря, че гласът ми ще бъде отчетен. Ако се вземе решение той да присъства, не ме бройте за партито. Много съжалявам!

# 641
  • София
Честито на рожденника!!!!!!

Ми няма да има фотограф, успокойте се. Никога не мога да разбера защо някои хора реагират така. Аз нямам проблем някой да ползва снимките на детето ми, след като никъде няма да пише, че това е моето дете. Не че ми пука ако няма фотограф, но просто тази прекалена мнителност на някои от хората тук и във фейса ми е неразбираема. И никой не обяснява какво го притеснява. Не става дума само за случая. Както и да е.
Честита годинка на  Im So Excited - бебе Борис newsm59 newsm38 newsm59

babyface76, майките са различни. И, да, на някои майчинството им идва "в повече".
А малкия навън е мушичка, докато в нас не спира да мрънка и реве и по някое време мрънкането направо ми идва в повече. Трябва все да си играя с него, или да го нося, или да го водя да ходи, от което кръстът ми се скапа вече. Оставя ли го сам, рядко се заиграва, почва с ммммм мммммм ммммм и прераства в рев.
Иначе разхвърля навсякъде и само ходя по него да прибирам. Отваря всички шкафове и вече имаме 2 счупени чаши. И най-много обича да тършува, където е забранено Simple Smile)))

.... а това е повече от нормално и обичайно поведение. Всичко ви е наред! Може би да поразместите малко съдържанието на шкафовете, че доста продължава бърникането и "подреждането" при повечето деца  Peace

Зеленко, благодаря за инфото. За съжаление хазаинът тук е обзавеждал доста семпло и никак не е подходящо за живот с малко дете. Повечето мебели са с рафтове, дори няма много шкафове, които да заключим. Като го наехме, нямах опит с малки деца и въобще не се замислих колко ще ми е трудно с този тип обзавеждане един ден. Сега обмислям да купя някакви кутии, които се заключват и там да наредя нещата. Мисля, че в ТСМ видях такива.

Мария, много жалко, че няма да дойдеш на рождения ден. Исках да се запознаем. Но пък е хубаво, че ще си починете. Как ми се иска и на мен. Съботата ми дойде много добре. Оказа се, че моето неразположение е поради много ниско кръвно - 90/60. Ново 20. Аз пия лекарства за високо, спрях кафето и алкохола и сега това. Май без лекар няма да се размина.

# 642
Бейбифейс, де да знам, не ми се ще някой да онанира със снимка на моето дете пред себе си - аргумент на прима виста даден, а има още доста. Досега съм снимала детето си само при утвърден професионалист и при приятели, смятам и занапред да е така. Много се чудя на разни хора, които слагат снимки на голите си деца във фейсбук и си мислят, че само приятелите им ще ги гледат, което е пълно заблуждение. А и честно казано никога не се знае какво крият приятелите ти в килерите си! Мислиш си, че познаваш някого добре, а той се оказва супер извратеняк. На никого вяра.

# 643
  • София
Тонини, ти ме разби!  smile3530
Като се разхождаш по улиците с детето, пак може да има някой в храстите и .... нали се сещаш.  Grinning

Последна редакция: вт, 27 яну 2015, 22:21 от babyface76

# 644
  • София
Честита годинка на   Cvetito - бебе Ева, Liubka_Dacheva - момченце newsm59 newsm38 newsm59

babyface76, вярвам, че инвестицията в някакви подобни неща е оправдана. Ние също сме все по квартири и понякога е наистина сложно. Но пък все подбираме по-непретенциозни - един път ми се смя мъж ми, като изтърсих на оглед, че дори така ми е по-спокойно, а не да се притеснявам постоянно какво ще съсипят децата - волно или неволно  Joy Иначе си имам едно на ум при подреждането - примерно във всички достъпни (ниски) шкафове и чекмеджета са сложени подходящи неща (в кухнята на  ниското са ми всякакви пластмасови и нечупливи неща, в стаята са играчки или са с добра заключалка, ако е друго). Определено времето и евентуалните (не много) средства за пренареждане се отплащат, че те дребусите са доста време още в подобен "режим"  Mr. Green

За общия р.д. в София. Заявили участие ДО ТУК: 23 ЯНУАРЧЕТА, 22 МАЙКИ, (+ 2 Може би)

Всеки, който в последния момент се окаже, че има как да се включи - да заповяда - добре дошъл е.

Благодарение на Нурии имаме резервация:
дата: 8 февруари. Мястото е "Приказка без край", улица, Голаш 14., часът е 15.30. Във фб събитието имаше разни простотии на Фб, Вики положи усилия да е актуално, но все пак - не гледайте картите във фб събития!!! Понякога се сменят някак си без намеса и често дават грешно място. Вярното е: "Приказка без край", улица, Голаш 14., часът е 15.30
Мото: ЧРД, Януарчета  Wink
ПОДАРЪЦИ: окончателно решение: всеки да донесе толкова подаръци, с колкото януарчета ще дойде (напр. Тори е с две януарчета - ще донесе два подаръка). Така е абсолютно сигурно, че за всеки ще има подарък. Има майка от друг град, която желае да участва в размяната на подаръците - избрала си е човек, на когото да изпрати техния подарък, съответно от него ще получи каквото им се е "паднало".
За разпределянето: на място ще се теглят имена кой на кого ще даде подарък.
Границата е ясна, 15 лв. (+/- 2 лв. не са фатални).

Последно: без фотограф (външен). Всеки ще си снима както и колкото може  Mr. Green Накрая може да направим обща снимка (който желае) - все ще има някой от персонала да ни цъкне.

Общи условия

Активация на акаунт