Остров Тасос - 7

• 114 056
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Преди малко се прибрахме от плаж, днес отидохме на южния край следващия след Парадайс, Agios Ioanis или нещо подобно се казваше. Идея по-топло беше заливчето, иначе времето се смугли по обяд, но долу-горе ставаше.
Нещо не е наред и това започва да си личи по местните. Не че е тайна, но досега някак си го караха по старому, вече обаче нещата се вижда че се променят. Дано да има фериботи другата седмица. Бензин си имаме достатъчно до БГ-то.
Довечера ще прескочим до златните на разходка и вечеря, утре може да споделя какво е положението.

# 511
Добро утро. Положението тук не отива на добре. Все повече бензиностанции тук са затворени, но по лошото е че и магазините започнаха да се изпразват. Може би на континента е по-добре положението, но тук не е нормално. Замисляме се да се приберем предсрочно, или поне да се махнем от острова. Забелязва се, че не сме единствените с подобни мисли, вижда се как туристите се изнасят. Ако и днес е подобно положението предполагам, че утре ще тръгнем от острова.

# 512
Не бързайте да си проваляте почивката, на всякъде по новините го казват, няма място и за паника. След референдума, ако гърците гласуват За оставане, ЕС, пак ще им даде пари, то това е ясно, че са нагла и безотговорна раса.. Живеят само за ядене и пиене, един лев не отчитат на държавата, всичките имат пари по банките и нямат изгода да фалира държавата. Казаха, че другата седмица отварят банките и всичко ще е на ред Simple Smile  Моя съвет е ако нямате спешна нужда от нещо, изчакайте Simple Smile

# 513
Nikolina защо ще разваляте почивката. Какво ви притеснява?
Че затваряли магазини...че то на Тасос са едни магазини не е истина
.

# 514
Сега дадоха по телевизията, че на другите острови си тече купона с пълна сила Simple Smile

# 515
  • София
Аз пък не забелязвам такава тенденция, като  Николина.  Thinking
Намерих всичко необходимо в магазина. Вчера дойдоха и други наши приятели от БГ.
Снощи бяхме в таверна Карамбуса в Скала Потамия. Препоръчвам горещо. Всичко беше невероятно вкусно. Калмара нямаше нищо общо с този от Капитана. Обслужването прекрасно. Накрая получихме вкусен десерт подарък от заведението.

# 516
  • Варна
от 5 г. имам метанов автомобил , в Гърция няма метан и си нося 3-4 туби резервно гориво , днес ги допълних.В Гърция има стотици хиляди лодки и яхти и ги зареждат мъкнейки туби.Забрана , глупости , как да си зареждат лодките , от  ГОСПОД  ли?На всичко отгоре имам поне 20000 км. по пътищата там и не са ме спирали нито веднъж!

# 517
  • София
Тази вечер ходихме в Лименас. Там се разходихме ИЗ чаршията, видях хората да плащат с карти. Видях хора да теглят пари от банкомати. Бензиностанциите работеха!
По късно се срещнахме с наша позната която е от 9 години в Тасос. Според нея половината хора не знаят, че са във фалит, а на другите не им пука. Бензин наистина не е имало, но днес са докарали.
Улиците бяха пълни с хора. Заведението в което вечеряхме също. Но не може да се сравнява с Карамбуса!
Според мен няма място за притеснение, освен за свързаните с евро програмите.

# 518
Чета всичко, даже и старите теми и с нетърпение чакам да тръгваме, не ми притеснява нито фалита, нито нищо, само ферибота да работи, другото е лесно Simple Smile И без това си взимам всичко нужно от България, магазини няма да ми трябват. Имам едно питане, понеже ще бъдем в Пефкари, хотел Esperia и сме с малко дете, а ми се иска да посетя плажовете Астрис, Алики, Парадайс, Голден бийч и Мраморния, но ще ми дойде в повече всеки ден на път с малкото дете, та питането ми е може ли да ми препоръчате супер евтино студио или квартира до Голден бийч и Мраморния плаж, нямам претенции за лукс и екстри, трябва ни само топла вода и климатик, нищо друго Simple Smile Трябва ми възможно най евтиния вариант, понеже в Еспения сме за 7 нощувки, отделно на нашето черноморие съм платила на олл за 7 нощувки и малко излизам от бюджета за море, но и не мога да си представя да отида на Тасос и да не видя тези плажове, най - вече Мраморния Simple Smile

# 519
  • Варна
Евтино , Евтино , колко да е евтно , сега в сезона под 45 трудно ще намериш.

# 520
Евтино , Евтино , колко да е евтно , сега в сезона под 45 трудно ще намериш.
Нещо за 30-35 няма ли шанс, защото в Есперия ще съм на 70 за 3-та със закуска и вечеря, та предполагах ако имате телефона на някоя хазяйка с по ниски цени, няма претенции за лукс Simple Smile  За 2 нощувки търся нещо, иначе сме от 13.07 на острова.

# 521
  • София
Имам едно питане, понеже ще бъдем в Пефкари, хотел Esperia и сме с малко дете, а ми се иска да посетя плажовете Астрис, Алики, Парадайс, Голден бийч и Мраморния, но ще ми дойде в повече всеки ден на път с малкото дете, та питането ми е може ли да ми препоръчате супер евтино студио или квартира до Голден бийч и Мраморния плаж, нямам претенции за лукс и екстри, трябва ни само топла вода и климатик, нищо друго Simple Smile Трябва ми възможно най евтиния вариант, понеже в Еспения сме за 7 нощувки, отделно на нашето черноморие съм платила на олл за 7 нощувки и малко излизам от бюджета за море, но и не мога да си представя да отида на Тасос и да не видя тези плажове, най - вече Мраморния Simple Smile
Tsurka, разгледай тук http://www.go-thassos.gr/visiting-thassos/hotels?village%5B%5D=2 … mp;=Update+Search Има доста студиа, не навсякъде са написани цени. Предполагам ще си намериш някакви по-непретенциозни за тази цена, но дали ще има места за вашите дати.

Последна редакция: нд, 05 юли 2015, 12:12 от dechy

# 522
Имам едно питане, понеже ще бъдем в Пефкари, хотел Esperia и сме с малко дете, а ми се иска да посетя плажовете Астрис, Алики, Парадайс, Голден бийч и Мраморния, но ще ми дойде в повече всеки ден на път с малкото дете, та питането ми е може ли да ми препоръчате супер евтино студио или квартира до Голден бийч и Мраморния плаж, нямам претенции за лукс и екстри, трябва ни само топла вода и климатик, нищо друго Simple Smile Трябва ми възможно най евтиния вариант, понеже в Еспения сме за 7 нощувки, отделно на нашето черноморие съм платила на олл за 7 нощувки и малко излизам от бюджета за море, но и не мога да си представя да отида налинка, ще с и да не видя тези плажове, най - вече Мраморния Simple Smile
Tsurka, разгледай тук http://www.go-thassos.gr/visiting-thassos/hotels?village%5B%5D=2 … mp;=Update+Search Има доста студиа, не навсякъде са написани цени. Предполагам ще си намериш някакви по-непретенциозни за тази цена, но дали ще има места за вашите дати.

Мерси за линка, ще прегледам какво предлагат. Намерих много вили, но се дразня, защото почти никъде няма цени, а трябва да им пиша и то полълвам 20 полета и губя страшно много време, за да ми кажат цена като в Дубай. Това намерих и не е лоша цената :  http://www.booking.com/hotel/gr/sotiria-studios-skala-rachoniou. … total;ucfs=1&

# 523
Добро утро и от мен. Още сме на Тасос, положението стана по-нормално последните 2-3 дни. Част от затворените бензиностанции ги отвориха, явно са намерили начин да заредят гориво. По магазините обаче  като гледам продават главно това което имат, вече седмица сме тук и долу-горе виждам какво има по магазините във времето. Иначе за хляб и сирене няма проблем, зареждат се редовно.
Ние имаме още 3 дни почивка и се надявам че резултата от референдума няма да промени положението много бързо. Вчера вечерта хората тук се радваха на резултата от референдума и като гледам тази сутрин всички са весели и радоста продължава.
Има нещо което се замислих тези дни и не мога да си го обясня. Ако в БГ-то затворят банките, с нашето си измислено законодателство, това означава неминуемо затваряне на бензиностанциите и големите магазини след няколко дни като им свърши стоката. Защото няма как да заредят нова, няма с какво да платят, плащанията над 15 хил.лв не могат да са в брой, хартиените ни пари са невалидни за такива плащания и може само по банка. Отделно преди седмица се говореше за смъкването на този праг на 10 хил.лв. Та все се чудя тези дни, дали в Гърция имат подобни малоумни ограничения по плащанията с пари? Просто ми е любопитно.

# 524
  • София
Tcurka, такава квартира само на место при някоя баба. Иначе по интернет цените са други.

Общи условия

Активация на акаунт