Остров Тасос - 7

• 114 043
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Хоуп, объркала си се нещо, вероятно си задала грешен маршрут.
От Враца през околовръстното на София, Пловдив и Маказа до Керамоти е 519 км.
За още 150 км отгоре и Тасос ще подминеш Simple Smile

# 541
Здравейте, и ние планираме пътуване до Тасос в края на месеца. Повечето ни познати казват, че от София най-пряко е през Гоце Делчев. В нета обаче чета, че пътят Банско-Гоце Делчев е в ремонт до края на септевмри. Някой пътувал скоро може ли да каже много ли се отбива пътят, има ли задръствания и там?

По магистрала Тракия пътувах миналата седмица и страшно чакане беше в пиковите часове. Но и там не зная кога приключват ремонтите и дали в този случай е удачен пътят през Маказа.

Ще съм благодарна някой пътувал в близките дни да сподели впечатления.

# 542
Последно пътувах преди около 1 месец през Илинден, нямаше грам ремонт, но и аз четох за предстоящи ремонти, възможно е това да се е променило оттогава.

"Оригиналната" отсечка на магистрала Тракия (София-Пловдив) е ад в момента, да. Всякакви имагинерни ползи от минаване през Маказа се изпаряват поради това.

# 543
  • София
Аз не се бях замислила, но пътят Пловдив - Маказа от къде минава? Ако е този през Асеновград-Кърджали, както споменава Надя, там си е планински път, който не е по-лек от този София - Гоце Делчев. Последния път (юли 2013) имаше и много дупки, но е възможно да са го оправили.

# 544
Aз пък се чудя от Враца през Маказа newsm78
Враца - Маказа - Керамоти : 678 км.
Враца - Гоце Делчев- Керамоти : 470 км.

Що му е на човек да кара още 200 км. повече от 3 часа та да спести 5 завоя Shocked
Има някаква грешка при теб, разликата в километрите е 30-40 не повече Simple Smile  Виж този сайт с актуална информация от кой град от къде се препоръчва да се премине границата Simple Smile
 http://www.keramoti-bg.com/do-keramoti.html

# 545
Един малко страничен въпрос към хората, които са от Пловдив и района. Трябва да минем през Джъмбо, но в София няма да е отворило, понеже ще тръгнем рано сутринта, някой знае ли това в Пловдив дали ни е на път за Маказа или трябва да се отклоним от пътя и ако да колко, горе-долу км? Адреса го дава в някакво село...
Ами да, може да се направи. Слизате от Тракия на Пловдив запад и минавате директно през Джъмбо, после ако няма да влизате в Пловдив карате директо по западна и южна дъга на околовръстното и се качвате на Асеновградското, после цепите диретно Асеновград и Кърджали.
Мерси много за инфото, беше ми много полезна. Имам много неща да взимам за малката от пояс, до някоя и друга играчка Simple Smile

# 546
  • Бургас
Само да напомня че Джъмбо има и в Гърция по магистралата като отивате към Керамоти между Комотини и Ксанти http://www.jumbo.gr/en/stores-premises-stores-network
Весело изкарване Simple Smile

# 547
Само да напомня че Джъмбо има и в Гърция по магистралата като отивате към Керамоти между Комотини и Ксанти http://www.jumbo.gr/en/stores-premises-stores-network
Весело изкарване Simple Smile
Казаха ми, че има, но някак си не ми се рискува, защото не знам какви са цените. Ако там са същите като при нас, само че в евро, ще ми излезе доста по скъпо. Ако имаш наблюдения за цените, би ли споделила дали има разлика ? Simple Smile

# 548
Извинявам се 556 км - Враца, Пловдив, Хасково, Кърджали. Керамоти. - 7 часа и 15 минути.
Работя с професионален софтуеър за изчисляване на километрите.

# 549
Кажи на софтуериста да търси нова професия Simple Smile

# 550
Параход - това е към настоящият момент а не по принцип.
Изчислява задръствания , отбивки и завойчета - все пак с космическо изчисляване Embarassed

# 551
Извинявам се 556 км - Враца, Пловдив, Хасково, Кърджали. Керамоти. - 7 часа и 15 минути.
Работя с професионален софтуеър за изчисляване на километрите.
Няма шанс, първо километрите не са толкова в никакъв случай и второ, задръствания има само на пловдивската магистрала в пиковите часове, както споменаха по рано. Реално няма как да изчисли за колко време ще минем, при положение, че на шосето може да има и само една кола... Мога да се обзаложа с теб, че ще минем през Маказа по бързо, отколкото ти през Гоце Делчев Simple Smile  Това за което говориш, че е професионален софтуер е гугъл мапс и в повечето случай си показва каквото на него му изнася като време и километри.
Поправям се през гугъл мапс ми показва 528 км за 6ч и 4 мин. Цъкни на линка : http://www.keramoti-bg.com/do-keramoti.html
И примерно цъкни на подчертания текст срещу Враца КПП Маказа и ще ти отвори автоматично. Пак ти казвам имам 2 навигации, за едната съм дала 100 евро, за да си изтегля карти, другата ми е кракнъта и 3-тото е гугъла и на всякъде ми дава различни километри и различно време... Най достоверно си е да ти каже някой какво е положението в момента Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 юли 2015, 17:45 от Tsurka88

# 552
  • Stuck in a moment
Здравейте хора! Благодаря на всички, които пишеха информация в темата и продължават да пишат.
Ние бяхме на Тасос от 28.06 до 06.07 - върнахме се вчера.
Бяхме на Скала Панагия. Времето беше чудесно, всеки ден се къпахме в морето и се пекохме. Дори последните 4 дни на мен ми беше твърде горещо Simple Smile
На плаж ходехме на Голдън Бийч и Парадайз Бийч. Плажовете са чисти и пясъчни, плитко е, подходящо е за малки деца, водата е чиста и плуват рибки. Няма водорасли. Peace
Два пъти бяхме на платена зона на плажа, поръчваш си фрапе или бира и сокче - за трима излиза 9 евро и седиш колкото искаш, вода носят в бутилка безплатно. Следващите дни седяхме на свободната зона, където на мен ми беше по-спокойно - и на Парадайз и на Голдън бийч свободните зони не ми се видяха препълнени за разлика от платените.
Първите дни имахме резервация за мезонет на цена 60 евро за вечер, а после си удължихме престоя с още три нощувки в апартамент на цена 65 евро. И на двете места бяхме на максимум 150 метра от Голдън Бийч.
Посетихме селцето Панагия, което много ми хареса, запазени са старите къщи и има симпатични тесни улички.
За престой на мен лично повече ми допада Скала Панагия - там е по-спокойно, няма много народ, таверни, музики и др. Плажът е по-хубав. В Скала Потамия ми се видя пренаселено, там ходехме просто за да поразгледаме магазинчетата и изобщо да позяпаме.
Не съм усетила никакво напрежение, не видях затворени магазини, нито пък да не са заредени и хранителните, и тези за сувенири работеха нормално, по заведенията имаше клиенти, изобщо смятам, че не трябва да се всява паника, хората си гледат бизнеса.
Островът е много красив, планина, море, маслинови горички, олеандри, иглолистни гори - очарована съм и искам пак да го посетим.
Единственото, което не ми хареса са многото румънци, доста са шумни и са основна част от туристите. Но предполагам не сме хванали големия наплив, който предстои следващите месеци.
Ние също седнахме в таверна Капитана един път - две мусаки, пържени тиквички, две бири и сок ни излязоха 30 евро. Към тях носят вода, хляб със зехтин и масълца в кутийка. След като платихме сметката ни донесоха три сладкишчета - шоколадов кекс и бяло сладкишче с ванилов крем.
В Панагия седнахме в таверна Елена на центъра. Телешко с доматен сос и пържени картофи, пълнени чушки, миди пане, отделно пържени картофи, шопска салата, две мастики и един сок - почти 37 евро и бонус 3 сладоледчета Simple Smile Тези описания на манджи и цени ги давам просто за ориентир на тези, които се интересуват, знам, че е голяма проза  Wink
От едно малко суперче в Скала Потамия, казва се Алое, си купихме тенекия зехтин, който си го произвежда собственичката - 3 л. - 15 евро. Не сме посещавали местни пазари.
Това е рапорта ми. Ако имате въпроси, ще се радвам ако мога да отговоря. По-късно ще направя публично албумче и ще дам линк Simple Smile
Хубава почивка на всички! Grinning

# 553
Tsurka88 изобщо нямам намерение нито да споря с теб. Нито да те убеждавам в каквото и да било.
Ако искаш и през Лондон пътувай.

Просто ми се видя безумно и го споделих. Видях че съм пуснала грешен маршрут. И на правилният ме впечатлиха часовете.

П.С днес минаха за 1.10 минути 36 км на магистрала Тракия.

# 554
Hope of Two и на мен не ми се спори, просто страшно много се обърка, ти го изкара този път, че все едно вярно ще ходя до Лондон. Отначало дилемата ми беше дали е по добре през Кулата или Маказа, Кулата отпадна поради отбивките през селата и факта, че всички тирове минават от там. Гоце Делчев никога не ми е бил в плановете, поради простата причина, че колкото пъти сме ходили в района на Банско и околността, толкова пъти попадахме в задръствания (сега може да не е така, но вече като съм изпатила няколко пъти, този маршрут ми е в черния списък), следователно някакви прости тъпанари тръгнаха да правят изпреварване на по 3-4 коли и единия път направо се виждах как идва края, на косъм зави в последния момент и не ни удари челно. Всеки път само ядове по този маршрут, завоите са гадни, колата ни харчи много, понеже караме на 3-4 та, друго си е на 6-та по магистралата и много други ред причини има, но няма смисъл да спамим темата с лични нападки. Просто ако някоя ще пътува тези дни, нека сподели какво става с тези ремонти и колко са "страшни".
П. С : l'etrangere радвам се, че сте си изкарали хубаво, прочетох всичко, това с цените е доста полезно за мен Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 юли 2015, 23:50 от Tsurka88

Общи условия

Активация на акаунт