Остров Тасос - 7

• 113 956
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, прегледах по-голяма част от постовете, но не можах да намеря точна информация за това, което ме интересува, затова искам да попитам конкретно. Бихте ли ми препоръчали къмпинг на Тасос?
Имената, които ми попаднаха за тези на Пефкари и Голдън Бийч, но за къмпинга там нямаше много инфо.
За Пефкари чух, че нямало много сянка, а и ставало рязко дълбоко във водата? Голдън Бийч ме притенява да не прекалено пренаселен или комерс.
До сега сме ходили само на къмпинг в Ситония/Халкидики и от Арменистис примерно сме очаровани, но искаме да сменим мястото.
Може ли някой да ми препоръча къмпинг на Тасос, с добър чист, голям, спокоен, не пренаселен плаж, пясък и спокойна вода, подходяща за малки деца? Също така големи места за палатки, достатъчно сянка, в непосредствена близост до плажа?
Както и в близост до населено място за зареждане на хладилниците (с бира, узо и риба:) както и хладилници в самия къмпинг?
Не съм ходила на къмпинг, но от любопитство влязох в този в Пефкари, за да разгледам. Страшно много ми хареса, има си рестотант, чисто е, има сянка, плажа ми допадна, според мен е супер. Но да знаеш, че това е мое мнение, на човек, който никога не е отсядал на такова място и не знам какви са изискванията.
Благодаря!:)

# 661
Здравейте, моля някой ако има впечатления от този хотел Rachoni Bay 3* http://www.rachoniresort.com/en/ да ги сподели.
Също така ме интересува как е времето там през септември. Направихме резервация за 19-22септември и не знам дали ще е достатъчно топло за плаж.

Последна редакция: чт, 06 авг 2015, 10:11 от Киди

# 662
  • Пловдив / София
Също така ме интересува как е времето там през септември. Направихме резервация за 19-22септември и не знам дали ще е достатъчно топло за плаж.

Всичко е късмет. Края на септ.има и вероятност, не малка да не става за плаж, но пък може да случите.

искам да попитам за сравнение на това място с плажовете на Рахони. Отворена съм и за други предложения за чист пясъчен плаж, в близост до който да открия приличен хотел, без да търся супер лукс.
Благодаря предварително   bouquet

Мога само да коментирам до Скала Рахони, защото сме ходили там.
Най-близките плажове са сдва - този на Склана Рахони и Пахис. Когато бяхме миналия май, плажът на С. Рахони беше целия тревясал. Не знам дали защото беше рано. По тази причина не плажувахме там.
Ходихме всички дни на Пахис и на мен мн. ми хареса. Има и няколко заведения на него с шезлонги и чадъри, както и една май беше таверна.
Но, като цяло, районът е доста по-забутан от този около С. Потамя и С. Панагя. Имам предвид няма вечер къде да се разходите без кола, трябва да ходите в съседни и по-далечни села. Няма и толкова таверни за избор. Иначе наблизо има супермаркет.
Зависи какво търсите.

А иначе за нощувка съм доволна от студиа Пернакрия. Но са далече от Пахис. Ходихме с кола.

# 663
  • София
Киди, ние бяхме в този хотел през м. Юни. Писала съм с подробности по-напред в темата. Peace

# 664
Киди, ние бяхме в този хотел през м. Юни. Писала съм с подробности по-напред в темата. Peace

Благодаря много, прочетох коментара. Ние ще сме със закуска и вечеря. Чадърите и шезлонгите на плажа и басейна безплатни ли са?

# 665
  • София
Да.

# 666
  • Варна.....
Но, като цяло, районът е доста по-забутан от този около С. Потамя и С. Панагя. Имам предвид няма вечер къде да се разходите без кола, трябва да ходите в съседни и по-далечни села. Няма и толкова таверни за избор. Иначе наблизо има супермаркет.
Зависи какво търсите.

А иначе за нощувка съм доволна от студиа Пернакрия. Но са далече от Пахис. Ходихме с кола.

Както си го описала е мястото, което търся.
Аз резервирах за Пернакрия за началото на септември и ще съм ти благодарна за всякаква информация- както за бунгалата така и за околността.
Има ли например на близо пекарна/ баничарница? На какво разстояние е плажа от бунагалата? Трябва ли да си носим чадър? И каква евентуално е таксата за чадър на близките плажове? Трябват ли ни аква обувки или плажовете наоколо са пясъчни? Има ли къде наоколо да се купи риба и морски дарове?
Има ли хавлии в бунгалата? И как са оборудвани? И в коя таверна евентуално готвят вкусно?

Извинявам се, ако съм прекалила с въпросите!!

# 667
Здравейте!Имаме запазени 2 студиа https://www.booking.com/hotel/gr/pasxalitsa-rooms.bg.html?aid=37 … 1;highlight_room= от 03.09 до06.09,но сме възпрепятствани да пътуваме.Ако някой се интересува,да прехвърля резервацията преди анулиране.Може и само едното.

Последна редакция: сб, 08 авг 2015, 19:52 от maria borisova dimitrova

# 668
Здравейте, нуждая се спешно от помощ относно настаняване на Тасос. Молбата ми е към тези, които в момента са на острова. Наистина ли всичко е пълно? Какви са ви впечатленията? Имаме резервация от 20.08.2015 до 23.08.2015 година за хотел Aeria, тъй като нямаше свободни стаи за по-ранен период в същия хотел. Идеята ни беше да намерим нещо друго за периода 14 до 20 август някъде на острова, но се оказа, че няма нищо свободно на разумна цена (под разумна цена разбирам до 60 евро за двойна стая), а  не мога да рискувам да тръгнем без резервация.

# 669
  • Русе
Здравейте, нуждая се спешно от помощ относно настаняване на Тасос. Молбата ми е към тези, които в момента са на острова. Наистина ли всичко е пълно? Какви са ви впечатленията? Имаме резервация от 20.08.2015 до 23.08.2015 година за хотел Aeria, тъй като нямаше свободни стаи за по-ранен период в същия хотел. Идеята ни беше да намерим нещо друго за периода 14 до 20 август някъде на острова, но се оказа, че няма нищо свободно на разумна цена (под разумна цена разбирам до 60 евро за двойна стая), а  не мога да рискувам да тръгнем без резервация.

Ето места колкото искаш и където искаш: http://www.go-thassos.gr/visiting-thassos/hotels/all/deals

# 670
Тръгвайте смело-места има и със сигурност ще си намерите. Ние миналата седмица отидохме за 2 дни на абсолютно случаен принцип и веднага си намерихме студио в Скала Панагиа, а на много места имаше табели за свободни такива.

# 671
Благодаря ви за отговорите. elka hubavelka, офертите от този сайт ги знам наизуст, но нито една не ме устройва - период и брой нощувки.
Знам, че може да има свободни стаи, но като си представя, че след 10 часа път трябва да започна да търся и ..... може да не успея да намеря или пък да се наложи да прекарам часове в търсене. От една туристическа агенция вчера ми казаха, че 15 август за тях е голям празник и това допълнително затруднява намирането на свободни места. След 20 август нещата щели да се уталожат, но в момента навсякъде било пълно.
Търсих от 13.08 успяхме да намерим от 15.08, което е добре все пак, в хотел Hermes в Panagia. Сайтът им е хубав има графика със свободните места, направо през него букнах, но все още не са ми дръпнали парите и само получих мейл с датите, за които съм направила резервацията и че плащането не е минало. Предпочитах западната част на острова - Калирачи, Рачони, Мариес, тъй като досега все сме отсядали на източната и южната, но не е моментът да се избира.

Последна редакция: ср, 12 авг 2015, 23:06 от bwbwbw

# 672
Моля за всякакъв вид съвети. Явно сте спец по гръцките въпроси. На мен ще ми е за първи път и ми е притеснено, защото отивам в неизвестно. От 19 до 24 септември сме на о.Тасос, Pefkari, hotel Akti. Имаме закуска и вечеря. И сега....нищо не знам за там.Четох нещо от форума, но е мнооого обширен. Интересува ме всичко- как е времето,нещо повече за плажа /Pefkari Beach/, какви дрехи да си вземем, какви са цените там /заведения и хр.магазини/,зле съм с владеенето на чужди езици, в хотелите има ли кърпи и т.н.т....Извинете ме за невежеството, но всякакви съвети ще са ми полезни! newsm78  bouquet

# 673
  • София
отровка
Няма от какво да се притесняваш...
Единствено ти пожелавам времето да ви хубаво. Защото това е относително в края на септември.
Ние сме били и при страхотно време, били сме и при дъжд. За вас първото.....
Храненията в този вид хотели в Гърция не са в изобилие, но достатъчно за да си сит, поне за мен.
Плажа ви е хубав, дори е със син флаг. Малкото камъчета не са проблем.
Вземете си и връхни дрехи, особено вечер ще ви трябват.
Език не ти трябва за една почивка, ще се оправите.
Кърпи също не ти трябват, ще има.
Цените са като навсякъде където са умерени.
Ако за нещо конкретно те интересува питай, да не повтаряме непрекъснато цени. Има ги по темите.

# 674
Благодаря ти. Попадах на някои постове с ...налични бодливи животни по плажовете, оси и т.н.т.? А за времето, казваш да сме готови и с вариянт дънки и яке. Количеството храна не ме притеснява, но примерно все ще се наложи да се купи безалкохолно, алкохолно.../не може без узо/, да се влезе в таверничка...да знам колко парици да взема.

Общи условия

Активация на акаунт