Остров Тасос - 7

• 113 944
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря за темата, планирам септемврийски Тасос.
Здравейте Simple Smile Имам необичаен въпрос - моля за инфо къде мъжете ви ловят риба ...
Ще бъдем в Скала Потамия , но не е проблем пътуването.
Предварително благодаря

# 691
shahama, кога ще сте в Скала Потамия? Ние отиваме на 6-ти...  Grinning

Тази година румънците са се научили да минават през Маказа и увеличават доста трафика, за това се зачудих дали и през Златоград е така..  Thinking

# 692
  • София
desex, през Златоград няма как да има опашки. Дори когато беше единствен пункт в района, пак имаше по 2 коли най-много. Пътят е планински. Особено в Гърция е много тесен и завоест и това отблъсква масовия турист. На нас не ни пречеше да минаваме оттам. Ако за вас това не е проблем - спокойно минавайте, за да не чакате на Маказа. Ето тук съм сложила 2 снимки на пътя.

Впрочем, доколкото знам румънската учебна година започва от 1 септември. Би трябвало и опашките на Маказа да секнат.  Wink

# 693
През Златоград няма жива душа, но пътят е с много завои и се кара бавно. А ние преди 2 седмици откарахме 3 часа чакане на Маказа....Не знам кое е по-добре newsm78

# 694
Таня, много благодаря за снимките!  Hug
Май ще минем от там, поне единия път. И без това не сме минавали от там досега, хем ще видим пътя какъв е, хем може да видим и Златоград.  Peace

# 695
shahama, кога ще сте в Скала Потамия? Ние отиваме на 6-ти...  Grinning
за съжаление ние на 6-ти напускаме хотела
и наистина ли има такива опашки на Маказа, или само през почивните дни се струпват повече коли?

# 696
  • Пловдив
Върнахме се от Тасос вчера. Та да споделя на Маказа чакахме около час и половина на отиване беше неделя. На връщане 45мин. Имам чувството че цяла Румъния минаваше оттам. Бяхме в Кинира и беше чудно, ходихме на Парадйс на плаж. Приятели са минали през Термес и казаха че нямало изобщо коли на тази граница.

# 697
  • Stuck in a moment
Върнахме се от Тасос вчера. Та да споделя на Маказа чакахме около час и половина на отиване беше неделя. На връщане 45мин. Имам чувството че цяла Румъния минаваше оттам. Бяхме в Кинира и беше чудно, ходихме на Парадйс на плаж. Приятели са минали през Термес и казаха че нямало изобщо коли на тази граница.
Здравей! Би ли споделила къде спахте в Кинира, за колко пари и как е селото. Ние на отиване за Парадайз бийч минавахме оттам и ми се стори много красиво и спокойно. Плажът към самото село е чакълест, нали?

# 698
  • Пловдив
Спяхме в Pension Giannis за 45 евро тройна стая. Да много е спокойно и приятно. Плажа под хотела беше с камъни но малко по надолу само с пясък. На 2км е Парадайс. Има 4 таверни и един магазин само. В сравнение с Скала Потамя (съседното)е много много спокойно.

# 699
В последния момент решихме да тръгнем за Тасос и смятаме да отседнем в Лименас. Нямаме резервация, ще помогнете ли  с препоръка за някой хотел или студио? Няма значение дали е близо до плаж, защото ще обикаляме.

# 700
  • Варна
Благодаря на всички за полезната информация, която споделяте - винаги сте ми били много полезни   bouquet. Върнахме се от Скала Потамиа на 29-ти(събота). Минахме през Маказа, като чакахме само 20-25 мин., ноооо като влязохме в България опашката за влизане в Гърция нямаше край - мисля че имаше 3-4 км.- болшинството румънци. На отиване минахме през Златоград - нямаше нито една кола - само ние. Пътят е тесничък, особено първите 20-тина км., после малко се разширява, но това не е проблем, защото срещахме коли от време на време. Гледките са много живописни. Съветвам ви, обаче да минете през Ксанти. Ние слушахме GPS-а и се набутахме на още 80 км. завои, които ни дойдоха малко в повече  ooooh!
Благодаря за темата, планирам септемврийски Тасос.
Здравейте Simple Smile Имам необичаен въпрос - моля за инфо къде мъжете ви ловят риба ...
Предварително благодаря
Риба ловяха на пристанището - има нещо като вълнолом, а също и по средата, където е каменистия участък от плажа. Ние си я ловихме от магазинчето на пристанището  Laughing

# 701
Минавали сме и през Златоград, разликата във времето за пътуване е около 1 час кръгло, толкова време повече се пътува през Златоград. Като километри не знам дали е повече, сигурно не. Ако завоите не ви пречат много и можете да карате по-бързо от нормалното, разликата може би е още по-малко, към 30 мин.
Това лято го имахме като резервен вариант, понеже минавахме Маказа в събота наобед и мислихме ако видим че ще отнеме 2-3 часа да поемаме през Златоград, но минахме за около 1 час и половина.

# 702
Предварително благодаря
Понеже последните години и аз все ходя с червей и въдици на море  Rolling Eyes "Ние" т.е мъжа ми лови риба на Скала Принус. Ето малко снимки https://www.flickr.com/photos/47883171@N03/albums/72157635581870 … /with/9783600563/

# 703
Да докладвам Simple Smile Днес в 9ч сутринта чакахме час и десет минути на Маказа, масово бг коли, тук-там и румънски. Вече сме в Скала Потамия, времето е супер, направихме и един плаж на Голдън бийч. Simple Smile

# 704
Здравейте ако има някой в момента на Тасос, развали ли се времето или е добре ?
Мислим да отидем в края на седмицата.

Общи условия

Активация на акаунт