Гърция ,почивки All Inclusive и HB

• 125 784
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Alegoria,

Мисля че снимките, за които питаш, са от плажа пред таверна 5 Steps in the Sand, тя е между Сикия и Каламици. А може и да е съседния на него залив, който се казва Турколимнионас. Всички плажове между Сикия и Каламици са горе-долу плитки в началото, май бяха 4 на брой, само на Криарици е по-дълбоко.

Доколкото си спомням, Климатария е най-плиткият от всички, но пък водата там необяснимо беше най-студена.

# 601
Deviant Art - благодаря за споделената информация. Имаше някаква таверна отзад, наистина, но не помня как се казваше.  bouquet
Ходихме на тези плажчета в доста ветровития край на нашата почивка (ако си спомняте втората седмица на септември температурите в БГ паднаха много сериозно, което към 8-9 септември се усети и там). На този плаж беше тихо и нямаше вятър. Споделям, ако някой почива в този район и има проблем с времето.

# 602
  • София
В Гугъл барът е маркиран на Кувио.
Което май навсякъде си се води част от Калогрия? Това ли имаш предвид?

В гугъл локацията е напълно сгрешена Simple Smile Невинаги човек може ра разчита на него.

Географски може и да е част от Калогрия, стига се през скалите пеша от него, но с кола пътят е този, който е за Ковиу и хотел Македнос. Няма път през/покрай Калогрия и бар Манго.

От Ковиу също може да се иде пеша, т.к. е на равно разстояние между двата залива.

Във всеки случай е съвсем отделен плаж и бар и от двата споменати и не е коректно да се нарича с името на един от тях.
Аз не го харесвам, щото е гъч и щото помня мястото, преди да наредят шезлонги в десет реда от единия до другия край на залива Simple Smile
Съвсем случайно някоя архивна снимка да се намира.  Crazy . Ще ми е интерсно и приятно да го видя без шелонгите.  bouquet

# 603
  • София
Здравейте, момичета!

Да попитам и аз за съвет. Тази година почивката ни ще е по-специална, тъй като ще съм с голям шкембак, термин 31.07. Не ми се иска да се лишим от нея, затова обмислям всякакви варианти.
Замислям се за Porto Carras Sithonia Hotel 5*, няма да мисля за храната и забавленията на каката (5г).
В момента се въртят всякакви оферти за там, които приключват до 16.6.
Въпросите ми към тези, които са били там първата половина на юни:
Успява ли да се стопли водата на морето, басейните алтернатива ли са за дете на 5 г или ще трябва да мисля алтернативи като неопрен.

Към всички останали: Ако реша да търся оферти за след 16.6., директно на хотела ли да пиша или на агенция и на коя?

Досега съм избирала само къщи и сме обикаляли плажове и заведения, ама сега нещо не ми се рискува. Пък и ММ го е шубе, че ще сме далеч от София и наблюдаващия ме лекар, ако го оставим за края на юни. Simple Smile

# 604
  • София
Здравейте, момичета!

Да попитам и аз за съвет. Тази година почивката ни ще е по-специална, тъй като ще съм с голям шкембак, термин 31.07. Не ми се иска да се лишим от нея, затова обмислям всякакви варианти.
Замислям се за Porto Carras Sithonia Hotel 5*, няма да мисля за храната и забавленията на каката (5г).
В момента се въртят всякакви оферти за там, които приключват до 16.6.
Въпросите ми към тези, които са били там първата половина на юни:
Успява ли да се стопли водата на морето, басейните алтернатива ли са за дете на 5 г или ще трябва да мисля алтернативи като неопрен.

Към всички останали: Ако реша да търся оферти за след 16.6., директно на хотела ли да пиша или на агенция и на коя?

Досега съм избирала само къщи и сме обикаляли плажове и заведения, ама сега нещо не ми се рискува. Пък и ММ го е шубе, че ще сме далеч от София и наблюдаващия ме лекар, ако го оставим за края на юни. Simple Smile

Jira

Не можеш да разчиташ на топла вода в началото на юни. Следя температурите на водата много отдавна и мога да ти кажа как беше миналата година.
До средата на юни на Халкидики водата се задържа около 21 градуса. След средата явно дойде някакво течение и се качи до 25, но дни след това остана до края на месеца 22-23. Това беше за юни, а ние обикаляхме от май...

За Porto Carras е писано много, въпрос на нагласа и вид почивка.

След Великденски и Майски оферти идват истинските летни, за това което остава.
Не се знае къде би излязла по-ниска цена/особено този сезон/.
Положението ти е такова, че трябва да си малко повече сигурна.

Въпреки, че се очаква Гърция тази година да е по натоварена от друг път, оферти ще има.
Но гърците още от сега започват да злоупотребяват със ситуацията и са непредвидими за този сезон.

Стотици българи изпитаха на гърба си около последната ваканция тези дни какво е да си там в неподходящо време.
Най-лошото, никакво съдействие, никаква милост към всички, които оставяме парите си там, напротив.
Наши близки, въпреки убежденията ми да не ходят в тези дни към Гърция, се видяха в чудо да се върнат.

Това не трябва да разваля почивките ни в тази красива страна, но винаги трябва да имаме едно на ум вече.

# 605
  • София
Ами, началото на юни Гърция с 5 годишно дете, не може да се разчита на топла вода, според мен. По - добре края на юни, ама пък в 8, 9 - ти месец с голям корем в друга държава. То и това не е оферта. Хъм.  Thinking
Ако си навита да тръгнеш в 8 ми месец на море с корем, и в 9 - ти ще си навита. Поне да не си разваляте почивката със студена вода в басейна или морето. Каква да е разлика в цената, не може да ми компенсира, да ми мръзне детето и да му крещя през 5 минути да излиза. 
( Аз лично и с двете бременности се лиших от море, на мен не ми пречи. Голямото евентуално с баба и дядо. Ама , слава богу, не всички са паника като мен  Grinning)

# 606
  • София
Ами, началото на юни Гърция с 5 годишно дете, не може да се разчита на топла вода, според мен. По - добре края на юни, ама пък в 8, 9 - ти месец с голям корем в друга държава. То и това не е оферта. Хъм.  Thinking
Ако си навита да тръгнеш в 8 ми месец на море с корем, и в 9 - ти ще си навита. Поне да не си разваляте почивката със студена вода в басейна или морето. Каква да е разлика в цената, не може да ми компенсира, да ми мръзне детето и да му крещя през 5 минути да излиза. 
( Аз лично и с двете бременности се лиших от море, на мен не ми пречи. Голямото евентуално с баба и дядо. Ама , слава богу, не всички са паника като мен  Grinning)
Аз също съм на мнение, че е по-добре втората половина. Поне да съм сигурна, че няма да разболея каката. Пък в крайна сметка, ако е толкова рисково за мен, ще заминат сами.
Въпросът ми по-скоро беше къде да търся оферти за там освен в booking за втората половина. Но първо ще се поровя за Порто Караш.
Благодаря за отговорите!

# 607
E, нали го показах и на снимки. Кое да не му е хубавото на плажа. Супер си е  Peace
Иначе обиколихме всичко в радиус 15 км
Isla ми е любим, Каламици също, има всякакви там.
Това е от Isla Beach Bar

[/quote В мапс този плаж ми излиза на 60км. от Торони, сещаш ли се за някой плитък по- наблизо?

# 608
Не е на 60, а на 40.

По-близо са Дестеника, Тристиника, Каламици, Скала Сикияс (пет малки плажа).

# 609
Не е на 60, а на 40.

По-близо са Дестеника, Тристиника, Каламици, Скала Сикияс (пет малки плажа).
Благодаря за отговора , но Дестеника и тристиника не са ли дълбоки?

# 610
Тристиника да. Дестеника не, както и повечето от другите споменати.

# 611
Как ходите на плаж на 40 - 60 км. това за мен е лудост!!!! То в такъм случай може и до БГ да се върнем за плаж!!!

# 612
И на 100 ходим Simple Smile Въпрос на личен избор, все пак никой не задължава другите да го правят.

# 613
И на 100 ходим Simple Smile Въпрос на личен избор, все пак никой не задължава другите да го правят.
Щом Ви влече, няма лошо. Мен и с остен не можеш да ме накараш да пътувам в жегите за един плаж.
По този повод избирам хотели само с хубав плаж, иначе изобщо не отивам.

# 614
Да, това също е добър вариант.
Но животът е твърде кратък, за да отседнеш на всички хубави плажове (а и баш на най-хубавите няма никакви хотели често) Wink

Общи условия

Активация на акаунт