Гърция ,почивки All Inclusive и HB

• 125 671
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Олелелеее, гледах и цъкам колко е евтино и хубаво. А то какво - цените са в евро.  Embarassed Срам, срам. Значи си оставам само с ентусиазма. Платамон е 1200 лв за 5 нощувки, а тези идват с 600-700 лв отгоре.

# 196
  • София
Тонка*
Пропуснах
Mediterranean Village
http://www.mediterraneanhotels.gr/content.asp?id=2
който отговаря на изискването за вътрешен басейн/водата се затопля/.
Повечето наши пътувания също са през май, един път става за къпане, друг път не.
Но заради ниските цени си заслужава...
За почти всички през май излизат изгодни цени, не ги гледай сега, рано е...

Последна редакция: вт, 24 ное 2015, 15:20 от Bled

# 197
  • София
Блед, а кога да гледам за цени? Нали уж ранните записвания да хванем. На по-късен етап може да се окаже, че няма места.  Thinking

# 198
  • София
Блед, а кога да гледам за цени? Нали уж ранните записвания да хванем. На по-късен етап може да се окаже, че няма места.  Thinking

Тонка*
Риска някъде да няма места си остава, но те са толкова много...
И винаги някъде има, вярвай ми.
Аз ги обикалям всяка година и не по един.
Наемам се да следя и за теб, ако трябва.
Всъщност има още много подобни хотели, ако трябва...

Р.Р.
Ранните записвания са да се опитат да напълнят хотелите, но не могат.
Много хора вече са наясно какво се случва...

# 199
Хахахах за Сани мога да потвърдя от личен опит, че за майските празници се пълни всичко още на ранни записвания.

От там нататък изчаквайки last minute рискуваш да си останеш София, да не си на качествен ол инклузив, да нямаш вътрешен басейн, да не си точно на тези дати и т.н.

Хубавите хотели в близка Гърция, които отговарят на твоите критерии за толкова почивни дни в БГ винаги се пълнят.

# 200
  • София
Блис, няма как да не се съглася с теб. Най-късно януари трябва да съм избрала и капарирала. В противен случай ще трябва да се примиря с почивка във Велинград примерно, а не искам това да се случи.  Simple Smile

# 201
В СПА-то Mediterranean Village не допускат деца, аз също го харесвам за евтина извън сезонна почивка vs.почивка във Велинград, но това ме спира.

# 202
  • София
Тонка*
Ти си решаваш, като дойде май ще говорим отново.
Почти всички цитирани хотели през май са на Last minute, последния също...

Скрит текст:
Special offers, last minute
Think smart this summer and book your luxury holiday at Sani Resort now. Enjoy an amazing 20% off in Sani Beach Hotel and 20% off with free half board upgrade in  Porto Sani Village. Plus the 1st child (up to the age of 12) stays free when sharing with two full paying adults and we'll also add free airport transfers for bookings of 5 nights or more. Availability is limited so make sure you book now to avoid disappointment.

Sani Beach Hotel:

Double room Sea View & Double Room Garden View

Porto Sani Village:

Junior Suites Marina View, Standard Suite Upper Floor Garden View & Pool View

plus Free Half Board!

Book now!
Това е от предишни години/точно за май, цените се смениха на 11-6/, които ние сме резервирали, миналата година беше същото.
Но аз не препоръчах това място умишлено, ако трябва ще ти кажа защо...

Нашите агенции също се надпреварват с изгодни оферти.
Не искам да цитирам цени на които сме били на всички хотели, но аз често съм го правила.
Цените са като за 3 звезди, но за 5.
Въпрос на търсене...

Последна редакция: вт, 24 ное 2015, 16:16 от Bled

# 203
  • София
Блед, на мен разчита и наше приятелско семейство и отговорността ми е двойна. За нас както и да е, но не мога да рискувам и тях да обричам на провалена почивка. Защото риск да се запътим към Велинград има, каквото и да си говорим.  Grinning

# 204
  • София
Тонка*
Права си да избираш сигурното, но аз никога не го правя предварително.
А и всичко става дотогава.
Ангажирам се да пускам подобни оферти като започне сезона.
Всъщност и сега намерих много от май миналата година, но да не пълним темата.
Успех...

Последна редакция: вт, 24 ное 2015, 17:31 от Bled

# 205
Блед, хубаво ще е да обявиш и датите за въпросния  last minute. Че и да го докажеш. Искрено ме забавляваш. Честно.

Тонка*
Скрит текст:
Special offers, last minute
Think smart this summer and book your luxury holiday at Sani Resort now. Enjoy an amazing 20% off in Sani Beach Hotel and 20% off with free half board upgrade in  Porto Sani Village. Plus the 1st child (up to the age of 12) stays free when sharing with two full paying adults and we'll also add free airport transfers for bookings of 5 nights or more. Availability is limited so make sure you book now to avoid disappointment.

Sani Beach Hotel:

Double room Sea View & Double Room Garden View

Porto Sani Village:

Junior Suites Marina View, Standard Suite Upper Floor Garden View & Pool View

plus Free Half Board!

Book now!

Обзалагам се че нормалните стаи (не говорим за сютове, апартаменти, студиа и прочие) за Сани ще са букнати напълно за периода 29.04-08.05.2016 г. Но всеки си прави преценките. Ние сме били на два пъти в комплекса и мога да твърдя, че е един от най-добрите в северна Гърция. А аз съм доста претенциозна. Но по наши празници аудиторията е изцяло от българи.

Мммм как удобно се измъкна отново. Както всеки път. "Да не пълним темата." Напротив, напълни я. Ще е полезно за Тонка да ме обориш.

Последна редакция: вт, 24 ное 2015, 21:19 от Анонимен

# 206
  • София
Gerakas нос, който залива Лаганас
Keri Lake  и Keri село

Знаем, че си ходила на Закинтос, ама явно в тази част изобщо не си била. Ние бяхме наели къща в Кери и мога да кажа, че селото не е нищо особено, че да е must see - няколко таверни край морето и плаж, който по нищо не може да се сравнява с други плажове на Закинтос. Единственият плюс е, че от там се взимат лодките за пещерите Кери. А Геракас няма нищо общо с Лаганас и е на някакви си 20 и няколко километра разстояние. Геракас е много красив плаж, там има гнезда на костенурки. Може добре да се съчетае с Банана бийч за ден. Като цяло аз препоръчвам спане в Аликанас - малко градче с хубави таверни, приятен плаж и логистично удобно за обикаляне на острова.

Тонка, аз на твое място бих направила резервация от рано, защото искаш точно определени дати и те са по празнични дни. Естествено, че може и да има нещо в последния момент, но едно никой не дава гаранция, че цената ще е по-добра и две може изобщо да няма нищо налично и тогава вече ще е късно и за хубаво настаняване във Велинград.

# 207
  • София
Gerakas нос, който залива Лаганас
Keri Lake  и Keri село

Знаем, че си ходила на Закинтос, ама явно в тази част изобщо не си била. Ние бяхме наели къща в Кери и мога да кажа, че селото не е нищо особено, че да е must see - няколко таверни край морето и плаж, който по нищо не може да се сравнява с други плажове на Закинтос. Единственият плюс е, че от там се взимат лодките за пещерите Кери.

А Геракас няма нищо общо с Лаганас и е на някакви си 20 и няколко километра разстояние. Геракас е много красив плаж, там има гнезда на костенурки.

Радост Николова едва ли трябваше тук да ти казвам такива подробности, но...
За да не останат хората заблудени, нос Gerakas не само, че има общо с залива Лаганас, но е основна част от него. Въобще нямам предвид плажа Gerakas нито самото селище Лаганас, а целият нос, който в случая заслужава внимание. Защото заедно със залива, плажа и него е една защитена територия "Национален морски парк". Където всъщност сме обследвали района, както по суша, така и по вода.

Село Кери, едно от малкото места на острова, което все още не е достигнато много от туризма. И там могат да се видят къщи, които са оцелели от земетресението през 1953 г., за мен реликви. Селището въобще не е на плажа и въобще не е само няколко къщи. Въпреки, че има и нови къщи, както и доста които се рушат.
Дори населението там не се занимава толкова с туризъм, колкото си живеят от друг поминък.

Аз не говоря за Limni Keriou, пристана с лодките, нищо че и това е част от красивия район.
Езерото Кери е останало от миналото, което вече не съществува, но гърците продължават да използват името.

Ако застанете на брега близо до фара/където имаше ресторант, сега не знам/, ще станете свидетели на една от най-красивите гледки на острова, над една бездънна пропаст.
Ако останете и за залеза, вече сте били на Закинтос.
Там ще видите и скалите Mizithres , които малко приличат на гледката от остров Капри.
И знаете ли от къде идва името им, от известното местно сирене.
И още нещо, тук се намира едно място взело името "Кладенецът на Inouses"/4500 метра/, което е една от най-дълбоките точки в Средиземно море.

На Limni Keriou може да наемете лодка/както ние/ и да обиколите въпросните скали, пещери и всичко останало.
Ще видите и white reef, подводния тунел, едни от най-дълбоките и красиви места за гмуркане Elephant, двете колони, арката, баракудата и др. Близо до Marathias е залива на октоподите, както и залива с шестте пещери, от които казват, че се стига далеч до повърхността където се образува малко езеро.
Не забравяйте и плажа Marathias от към водата. Както и други подобни, където само лодката успява.

За мен района на Кери е едно фантастично място, жалко че за други не е така.
Мога да разказвам цяла нощ, включително легенди и митове за района, но стига толкова.
Но всеки има право на избор и аз бих уважила всяко мнение, което не съвпада с моето.

Последна редакция: вт, 24 ное 2015, 22:11 от Bled

# 208
  • София
Ако знаех, че пак ще си говорим общи географски приказки и преразкази от интернет, щях да подходя с по-голям размах по темата, ама все си мисля, че жената иска съвет свързан с морска почивка, а не къде да постави венци на оцелелите къщи по време на земетресението. И пак казвам в Кери (не Лимни Кери) няма нищо толкова затрогващо обикновения турист, отишъл на морска почивка, каквито сме ние (извинявам се, че не сме на твоето ниво и не отдадохме необходимата чест на разрушените и неразрушените къщи). И да, всеки може да види на картата, че нос Геракас има общо със залива Лаганас и какво от това, като в поста ти за пореден път не се казваше нищо конкретно, което да бъде от полза на турист, тръгнал за там, освен голи факти, които човек с ниво на интелигентност под средното би могъл да намери сам в нета. Все още не мога да разбера дали ти си подценяваш аудиторията като мислиш, че хората са толкова прости, че трябва да им препишеш някоя информация от интернет или просто ти толкова си можеш. Отново казвам, извинявам се, че исках да бъда полезна и не успях да се впиша в риториката на несъдържателните постове.

# 209
  • София
някой с препоръки и отзиви от  хотел с ол инклузив на Занкитос?
някой с препоръки и отзиви от  хотел с ол инклузив на Занкитос?
и аз питам това Rolling Eyes
Ако се спрете на хотел тук или друг ще ви покажа ............

Пропуснах един хотел в който попаднахме случайно...
http://www.mabely.com/
Буквално в нищото, но много близо до горната част на Навагио/20 минути/.
Наблизо е Kampi, което наистина е няколко къщи и също откъснато от туризма.
На брега е кръста, от където отново се открива страхотна гледка.
От хотела безплатно ни закараха до плажа/порт Porto Vromi Beach, където също може да се наеме лодка. И това е най-близката възможност към Навагио по вода.
Хотелът работи както желаете, включително All Inclusive. Ние взехме само закуска и цената беше 60 евро/двойна!!!...извън активния сезон. All Inclusive беше около 100.
Имаше си всичко басейн с чадъри и шезлонги, кърпи, сейф, халат и чехли, хладилник в стаята, TV с чужди канали.
Безплатен достъп до фитнес, сауна и джакузи
Напитка за добре дошли, кошница пресни плодове, минерална вода и бутилка традиционни местно вино.
И разбира се веднага ни спечелиха за друг път, за истинска почивка.
Но в този район нещата изглеждат ТАКА
Което ние търсим понякога...
Имам и още един любим хотел в пълно спокойствие
http://www.lithies.gr/en-index.php
Но поне тогава нямаше All Inclusive, но всичко останало, като в апартамент беше налице.

Този хотел е на пешеходно разстояние от Blue Caves и лодки към Навагио.
Скалите са точно под сградата, която се вижда към морето.

Общи условия

Активация на акаунт