Гърция ,почивки All Inclusive и HB

• 125 655
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Аз го измислих майското гръцко море по време на празниците. Отиваме на о-в Корфу, х-л Aquis Sandy Beach Resort 4*, AI. Няма вътрешен басейн, но от друга страна островът позволява туризъм, така че няма да скучаем. За 5 дни ни излиза малко над 600 лв. За такава сума дори не съм се и надявала, че ще открия нещо. А Корфу ми е отколешна мечта.

# 301
Ей, жднб, Тонка се отказа от басейна, ама както казваше покойната ми майка "На човек можеш да му вземеш, но не можеш да му дадеш!"

Резервира ли или тепърва ще резервираш? Имай предвид, че на 01/05 обикновено стачкуват феритата, поне 2014 го направиха. Също така е голямо движението от/към България, така че ако имаш възможност ден отпред/ден отзад на нашите празници си резервирай нощувките, като не пътуваш в ден 01/05.

Била съм точно за майските празници и си изкарахме супер, но пътувахме 02-07. Месонги бийч, мога да го препоръчам, но за самостоятелно настаняване, а не организирано, защото българските групи ги бяха смотали в друг ресторант, а не в основния. Комплексът половината работи само с французи и заради тях много се стараят в храната, като гледам отзивите, продължават да им хвалят изхранването. Малко по-евтин е от този, който си набелязала.

И не съжалявай за басейна, защото в гръцките звездни хотели обикновено не пускат деца до 12-14 готини в СПА-то, поне каквото аз съм проверявала е било така.

Последна редакция: ср, 16 дек 2015, 14:28 от evhen

# 302
  • София
evhen, миналата година точно за майските празници пътувахме (1-6 май), та ми е ясно какво е по пътищата. Сега съм задала дати 2-7 май. Отиваме със собствен транспорт и с още 1-2 семейства.
За басейна не съжалявам, защото все пак ще сме в Корфу, а там има доста забележителности за уплътняване на времето. Иначе в Платамон пускаха малки деца в басейна, нямаше ограничения.
Хотел Месонги наистина е малко по-евтин, но Аquis е една идея по-добър, затова го избрах. Ще плащам след празниците, тъй като трябва да се уговорим и с нашите приятели. Ако те се опънат, ще ходим без тях.

# 303
Май най-много ми допада с оферта за ранни записвания Athos Palace на Касандра.
Има 25% намаление и второ дете безплатно. Устройва ме идеално.
Само не знам някой ходил ли е миналата година? Видях от 2013 кофти мнения в Букинга, а от 2015 само добри.
Има още време до края на януари да се реша.

# 304
  • София
Алегория, коя агенция предлага тази оферта?

# 305
Поне три намерих. Всъщност всички са на тази цена. Alexandria Travel гледах най-обстойно. Имат хиляди бюджетни предложения.
Там и Александрос Палас е на ниска цена. Но е ранно записване разбира се! 50% плащане до 31.01

# 306
  • София
Благодаря ти  Simple Smile

# 307
  • София
Тонка*, може ли линк към офертата ,по която ще резервираш.
Корфу ми е и в моя списък за евентуално гръцко море.

# 308
  • София
geryaleksandrova, не съм гледала оферти. Просто намерих няколко хотела в нета и се обадих в агенцията, за да ми кажат цените. Агенцията е Рейма. Пътували сме и преди чрез тях.

# 309
  • София
geryaleksandrova, не съм гледала оферти. Просто намерих няколко хотела в нета и се обадих в агенцията, за да ми кажат цените. Агенцията е Рейма. Пътували сме и преди чрез тях.

bouquet

# 310
Тонка, предвидила ли си традиционните първомайски стачки на гърците и неработещите фериботи до островите на първи май?

# 311
  • София
Ние не пътуваме на 1-ви.  Peace
Миналата година мой колега ходи в Корфу точно на 1-ви май. Стачкувал е един ферибот, другият си е бачкал. Минали са без излишни драми.

# 312
  • София
Инсталирах приложението на make my trip , но не мога да сменя валутата и това си е. Това чудо какво е? На колко бг или евро се равнява? Ужас....

Спокойно не е ужас…
Наскоро написах
 1 EUR   -  73 INR
 1000 INR - 13.6990 EUR
След като избереш хотела, на втората стъпка ще ти излезе и цена в евро/ако хотелът не е местен/.
След това ако има промоция ще се покаже и съответния код, трябва само да го маркираш и цената веднага ще падне в зависимост от %.   
Това е, трябва само да се спазят условията на промоцията, дати, суми и т.н.
Четеш Terms and Conditions, задължително.
И в момента има промо - 65% за местни хотели.
И -35 % на други…

Май най-много ми допада с оферта за ранни записвания Athos Palace на Касандра.
Има 25% намаление и второ дете безплатно. Устройва ме идеално.
Само не знам някой ходил ли е миналата година? Видях от 2013 кофти мнения в Букинга, а от 2015 само добри.
Има още време до края на януари да се реша.

Относно избора ти Athos Palacе
КЛИК
Двата хотела/и Palini/ са от една верига/GHotels/, дори трите/и Theophano/ в същата площ, в която се влиза през бариера, това ми харесва.
За съжаление не си падам много по тези грамадни постройки/без Theophano/, а и те не са много в Гърция по морето. Останали са от миналото, това означава, че и избрания не е никак нов. Не съм ги търсила, но са поне на 40 години.
За пълноценна почивка си има всичко, плаж на метри/едно от предимствата на тези хотели, пред Palini е по-хубав/, голям басейн и невероятен парк/най ми харесва/ с прекрасна църква. Закрития басейн когато сме били не се използваше ???
Старото се усеща, но не е болка за умиране. Навява на малко кич в желанието си за замък.
Климатика не работеше, интернета беше под всякаква критика.
Сигурно ще попиташ за храната, не знам с кой да сравня, но не им е силна страна, както в повечето такива хотели.
Стаите са доста пъти реновирани и не знам в момента кои как са, също не са зле. Никак не са малки/възможно е да са различни/…
В зависимост от местоположението, е възможна прекрасна гледка или шум към шосето и не само. Вечер шума е в повече…
Но ако сте на висок етаж, асансьорите малко ще ви дразнят с чакане и качване/и те не са първа младост/.
Персонала е посредствен, тоест не е на ниво. Много слаба организация.
Мястото, отсреща е Macedonian Sun, има магазини и необходими неща, ако е нужно.
Малко нагоре е Aegean Melathron от двете страни на пътя, хотел който много си заслужава, но скъп.
Но Калитея не е близо за пеша, над 2 км.
Нощния клуб и Боулинга са по-близо, по средата на пътя.
Точно до хотела/на метри от плажа/ са разкопките на Раннохристиянска базилика Solenos. Една от най-големите забележителности на полуострова. За съжаление не и се обръща голямо внимание. Има я в албума ми.
Каквото и да пишем това е бюджетен хотел и ако цената е добра става, ако не друг…

С чиста съвест ще кажа, че всички които харесват другата гръцка тема на море/харесвам я и аз/ и техните изисквания, въобще не са за този хотел.
Тук не можеш да усетиш лукса и качеството на хотел от висока класа, нито можеш да си на обратната страна свобода, гръцко спокойствие и храна, както и истинското гръцко море/без много глъч и хора/.
Затова ги подкрепям, прави са, не може по средата или-или, когато си на почивка.
Ако само пътуваш, всичко е възможно...

# 313
  • тук и там
Оглеждам за луксозен хотел,със хубав плаж и забавления за деца.Ние сме със дете на 1гд и на 6гд,най-вероятно ще вземам баба със нас-така,че ставаме 3-ма възрастни и две деца.Другият вариант е да ползваме услугите на детегледачка за малкото,но не знам кои хотели предлагат и каква е цената.Имаме възможност да почиваме в началото на юни или през август,чуденката ми е дали през юни водата не е студена още,а през август-дали не е твърде горещо-все пак ще сме със съвсем малко дете и не знам кога времето е по-подходящо за почивка.Мисля да отделим около 1200-300 евро за седмица ,добре е да е AI.Ще съм благодарна да ми препоръчате хотели,които да разгледам.Благодаря! bouquet

# 314
Блед, Соня вилдж на Ситония заслужава ли си? Имам оферти за него и за Асса Марис и се двоумя кой да избера или да продължавам да разглеждам за други. Предпочитам на Ситония и то в началото на ръкава и само ОИ. Държа на хубав плаж и море без камъни.

Общи условия

Активация на акаунт