БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-36

• 48 479
  • 768
  •   1
Отговори
# 105
Dejie, чела съм в тази тема, че последователността на млечните е краве масло, сирене, извара, кисело мляко.
Изварата пак пет дни ли се въвежда? Хапваме вече кисело мляко и му се радваме много. Ако сутрин закуската е с КМ, сиренето може да се дава през ден или да се слага в обяда, нали.

# 106
Dejie, чела съм в тази тема, че последователността на млечните е краве масло, сирене, извара, кисело мляко.
Изварата пак пет дни ли се въвежда? Хапваме вече кисело мляко и му се радваме много. Ако сутрин закуската е с КМ, сиренето може да се дава през ден или да се слага в обяда, нали.

5-7 дни е ок, щом вече е въведено млечно и е прието.
Сирене може всеки ден, може и в обяда.

Кравето масло се дава след сиренето и изварата.

# 107
Беба /10м/ продължава да отказва лъжицата. Дадох й коричка хляб с плодово пюре, облизва пюрето и гризка хляба криво-ляво. Какво друго да й дам да яде с пръсти?

# 108
Беба /10м/ продължава да отказва лъжицата. Дадох й коричка хляб с плодово пюре, облизва пюрето и гризка хляба криво-ляво. Какво друго да й дам да яде с пръсти?

Морковче, краставица, парче месо, сухарче, банан, резен ябълка или всякакъв друг плод.

# 109
  • UK
Взех и аз овесена безмлечна на Хип, чиста овесена млечна не видях, вероятно след нея пак ще мина на домашна овесена от овесено брашно както и другите зърна досега. Ще ги правя с кърма, докато дойде време да и сложа масло и сирене и я сложа вместо попара за закуска.

# 110

Почвай плодове - ябълка, банан, круша и оризова каша.
Може първо с оризова каша за 10-тина дни и после плод.

[/quote]
5 дни за плод добре ли е? И до като въвеждам плодовете трябва да караме само на тези зеленчуци, които са въведени? Т.е. за първия месец ще имам 5 зеленчука и до като въведа 3 плода + оризова каша ще спра въвеждането на нови зеленчуци? И последно - каква трябва да е последователността след това на месо, жълтък, глутен, сирене?

# 111
Въвежда се само по един нов продукт. Нищо не пречи да въведеш ябълка и круша и след тях още един зеленчук. После пак плодове и т.н.
После може глутен /7-8м/ месо- /8/млечни -/8/ жълтък/10м/.
Аз въвеждам по 5 дни.

# 112
Добър ден   bouquet
От известно време взимам на малкия пюрета за 8м ,с малки парчета зеленчуци и се старая когато му приготвям домашни да не са гладко пасирани. Той се справя , не се дави ,харесват му ,прави и дъвкателни движения с шестте си зъба . Но в акото му има парченца храна(мисля ,че е нормално,но ми дават акъли, че щом не обработва парчетата е по -добре да съм му давала гладко пасирано... Вие какво ще кажете?
Скоро някой писа ,че детето му плеяжда с КМ. При нас е същото ,може да изяде цяла кофичка без проблем ,а после повръща. С АМ и другите храни не е така. Какво количество да му давам ?

# 113
Аз споделих за моето дете, че обича кисело мляко и преяжда и повръща. Започнах да наблюдавам  колко друга храна яде и толкова КМ предлагах.
За парченца в акото енормално

# 114
  • Северозапада
Дори и гладко пасираната храна преминава отчасти необработена през храносмилателната с-ма, само че нея няма как да я различиш на изхода  Wink

# 115
Щом бебето приема храна с парченца, тогава е абсурдно да се пасира гладко.
За сдъвкването на храната са отговорни венците, а не толкова зъбите, поне при бебетата е така.
Парченцата несмляна храна са си нормално нещо и не са индикация за преминаване към гладко пасиране.

Друго - храната с парченца ще помогне много при преминаването към преходна храна.

# 116
Извинете, че задавам често задаван въпрос, но кашкавал от кога се дава?
Днес яде ненамачкан ориз (цели зърна). Много й хареса, че и търсеше още, но реших да не прекалявам  Simple Smile   Сега ще ги чакам на изхода  Mr. Green

# 117

12 навършени месеца, гледай да е по-безсолен.
Може и Ементал да дадеш, Едам... и другите жълти сирена.

# 118

12 навършени месеца, гледай да е по-безсолен.
Може и Ементал да дадеш, Едам... и другите жълти сирена.

Тенкю   bouquet

# 119
Бите шон.

Общи условия

Активация на акаунт