БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-36

• 48 474
  • 768
  •   1
Отговори
# 90
На Милупа е хубава чистата оризова каша.

# 91
Здравейте, много ми е полезна темата, чета я с интерес. Ние сме на 6 навършени месеца, на АМ сме. Досега следя стриктно казаното от педиатърката.давам само пюрета до навършване на 7-ми месец, после ще започна с дом приготвена храна. Въвела съм: тиква,картоф,граф,морков,пащърнак,броколи,карфиол,тиквичка,спанак. От кашите съм дала само оризова.от плодовете: ябълка,банан,круша,кайсия,синя слива. Според вас с какво е уместно да продължа? С месото ли,или да въвеждам яйце и попара? Хранителният ни режим е:
7:00ч АМ 220
11:00ч АМ 220
14:00ч. Зеленчуково пюре 190гр
18:00ч плодово пюре (през ден редувам с каша) 190гр
22:00-23:00ч АМ 220
Праскова,малина и ягода ни казаха след година, тъй като сме с лек дерматит.
Благодаря ви за отговора

# 92
Месото се дава на 8 м, млечните и те тогава.  Много разнообразни плодове и зеленчуци си въвела,достатъчно е,  аз на 7 навършени бих въвела глутенови каши. Първо овес, после ръж, ечемик и пшеница. Може да дадеш и някоя безглутенова преде тях, като просо и елда, полезни са.

# 93
Пресен домат от кога може? Белен бял боб за 11 м. бебе ок ли е?

# 94
Пресен домат от кога може? Белен бял боб за 11 м. бебе ок ли е?

Вече може домат, с боба изчакай още малко.

# 95
Здравейте, бебо другата седмица ще навърши 6 м. Започнах захранването на 5 м. и 4 дни. До тук съм въвела картоф, морков и тиквичка. Следват тиква и пащърнак. Какво следва от 6 м нататък? Ще продължавам със зеленчуците на обяд, но плодове ли да започвам паралелно или каша безглутенова някаква?

# 96
Здравейте, бебо другата седмица ще навърши 6 м. Започнах захранването на 5 м. и 4 дни. До тук съм въвела картоф, морков и тиквичка. Следват тиква и пащърнак. Какво следва от 6 м нататък? Ще продължавам със зеленчуците на обяд, но плодове ли да започвам паралелно или каша безглутенова някаква?

Почвай плодове - ябълка, банан, круша и оризова каша.
Може първо с оризова каша за 10-тина дни и после плод.

# 97
  • UK
Месото се дава на 8 м, млечните и те тогава.  
Млечните не са ли от девети месец? Бихте ли ми припомнили, че не помня кога и в каква последователност беше желателно да се въвеждат? Ако не се лъжа на сина ми първо дадох бебешки йогурт?
Да кажа, че захраних на 5,5 м., месо дадох на 7,5 м, мислех сега на 8 да започна глутена с овесена каша, кога тогава да започна и млечните?

# 98
След 8 навършени е ок - бебешки йогурт, дует за бебета с млечни, извара, сирене. Няма значение последователността, може извара, може бебешки йогурт.
Млечните може да започнеш след въвеждането на глутена.

# 99
  • UK
Чери, благодарности.   bouquet

# 100
Здравейте,моето бебе е вече на 7 месеца и предполагам , че скоро трябва да започна да давам кисело мляко и сирене. Виждам , че препоръчвате Елби,На баба, Домлян, а някой давал ли е продукция на Милкком,защото ми казаха че също са много добри? Имат различен асортимент от кисело мляко и сирена , но искам да чуя и Вашето мнение. Благодаря Ви предварително:)

# 101
Здравейте,моето бебе е вече на 7 месеца и предполагам , че скоро трябва да започна да давам кисело мляко и сирене. Виждам , че препоръчвате Елби,На баба, Домлян, а някой давал ли е продукция на Милкком,защото ми казаха че също са много добри? Имат различен асортимент от кисело мляко и сирена , но искам да чуя и Вашето мнение. Благодаря Ви предварително:)
Аз захраних със сирене и масло на 8 месеца, с млечни каши, йогурти, дуети на 9, с кисело мляко на 10.

# 102
Dejie, чела съм в тази тема, че последователността на млечните е краве масло, сирене, извара, кисело мляко.

# 103
  • UK
Моля, препоръчайте ми млечна овесена каша. Без плод, искам аз да добавям плодовете към нея.

# 104
Аз давах на хип овесена каша ,но безмлечна(добавях си от нашето мляко) . Малкия много я харесваше, ядеше я и чиста и с плод и винаги търсеше още.

Общи условия

Активация на акаунт