БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-36

• 48 460
  • 768
  •   1
Отговори
# 75
Аз на 9 месеца вкарах 3ъо твърдо хранене

# 76
  • UK
Благодаря ви, не бях сигурна и питах за сверка. И аз мисля, че и е рано още за трето хранене, и сега ми е трудно със следобедната закуска, не е особено гладна. Хайде дано с овесената каша да поизгладим нещата с изхождането, че аман.

# 77
Благодаря ви, не бях сигурна и питах за сверка. И аз мисля, че и е рано още за трето хранене, и сега ми е трудно със следобедната закуска, не е особено гладна. Хайде дано с овесената каша да поизгладим нещата с изхождането, че аман.
На нас динята ни действа добре с акането

# 78
  • UK
Давам, пресни плодове давам вече круша, пъпеш и диня, засега тези, напоследък се намират хубави жълти и меки круши, поне уцелих сезона на пресните плодове, понасят и много добре, няма колики. 

# 79
Може ли тука да ви питам - от три дни отказва лъжица и пие мляко само. Като види лъжицата, стиска устата и се върти. Дадох й бисквита и си я изгризка. Шишетата за вода са със силиконов биберон и от тях не ще да пие, само от каучуков. Още нямаме зъби Crazy на 10 м почти сме, възможно ли е да я дразнят венците и затова да отказва да се храни с лъжица? Никога не е отказвала пюре тиква, слива или пащърнак досега newsm78

# 80
Здравейте, кога мога да дам на бебето смокиня? Има ли схема за захранване с кисело мляко- колко дни, какво количество?

# 81
Много благодаря за мненията Simple Smile А сега пък съм в чуденка кое първо - месо или глутен?

svetlina*, мисля че е напълно възможно да я мъчат венците и затова така. А може и от горещините да не й се яде, а само да иска да си гризка нещо. Според мен не настоявай да яде. Продължавай с млякото, предлагай твърда храна, а тя да си прецени.

Последна редакция: пн, 04 авг 2014, 22:58 от gybka111

# 82
От кога се дават малини и къпини? Аз дадох вече малини на готово пюре ,но имам хубави къпини и се чудя дали да не изцедя малко сок    newsm78
А иначе и чоя днес ми отказа всичко, което му предложих за ядене(много нетипично за него ,до сега такъв бойкот не ми е правил) само КМ яде и с 300 зора 120гр АМ преди лягане. Мисля, че е заради горещината.

# 83
От кога се дават малини и къпини?

Дай къпини на сокче, голямо е детето вече.

# 84
  • Варна
Захранила съм с Картоф , морков , тиква  , броколи , тиквичка , зелена пиперка . От   плодовете с круша , ябълка , синя слива ,  банан и оризова каша . Какво следва оттук нататък .ЛЛ ме съветва да дам жълтък ,но се въздържам засега .

# 85
За жълтък е много рано. А ти си въвела много неща, бебето е само на 6 месеца. Ако държиш да въвеждаш нови неща, дай каша без глутен - с ориз има много различни кашички. Пащърнак може да дадеш и авокадо.

# 86
  • UK
Няма и нужда постоянно да въвеждаш нещо ново, върти тези неща, които си въвела дотук, докато мине малко време.

# 87
  • Варна
dejie  , svetlina* , Благодаря за отговорите   bouquet  bouquet  bouquet

# 88
Здравейте, момичета!
Захранила съм сина си с картоф, морков, пащърнак, тиква, тиквичка, броколи - в този ред. Плодове още не съм давала. Педиатърката ми каза, че вече мога да дам два пъти в седмицата каша. Купих на Тьопфер безмлечна оризова с банан. Въпросът ми е мога ли да я дам без да съм въвела банана и ще се смята ли за въведен след нея, както и ориза?

А кога мога да предложа плод и кой, според вас, е най-подходящ за първи?

Благодаря предварително!

# 89
Ако не си въвела ориз, купи чиста оризова каша. После дай тази с банан.

Първи плод е ок - круша, ябълка, банан.

Общи условия

Активация на акаунт