БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-36

• 48 442
  • 768
  •   1
Отговори
# 60
3 зърна има на тьопфер - овес,ръж и спелта мисля,че бяха. 5 зърна съм виждала на Хип. Simple Smile

# 61
С 3 зърна безмлечни имат Topfer - овес, ечемик, спелта; Baby Love (DM) - овес, ечемик, лимец.
С 4 зърна безмлечна има на Alnatura - ориз, елда, царевица, просо.
Със 7 зърна безмлечна има на Hipp и Milupa.

# 62
Момичета, каква е разликата между детския кус-кус и другия? Може би по- лесно се смила? Или се приготвя по- бързо?
И друго да попитам- за колко време се сварява червена леща?

# 63
Червената леща се сварява за 15 минути,а разлика м/у детския кус-кус и обикновения е може би само големината Peace

# 64
Овес, ечемик и спелта на Тьопфер я препоръчвам като много хубава каша. Има ябълка и круша в нея.
Детският кус-кус има различна големина и ми се вижда много мек.

# 65
Детският освен че се сварява  за 2 мин, е обогатен с витамини, специално съм чела състава на обикновен и на този на Плазмон.

# 66
-

Последна редакция: нд, 03 авг 2014, 17:03 от gybka111

# 67

Захраних на 5,5 месеца.
Досега съм въвела оризова каша, тиква, картоф, морков, пащърнак, тиквичка, ябълка, круша и елда.
В чуденка съм с какво да продължа захранването? Просо, банан, синя слива или да дам някой нов зеленчук?

# 68
Може тези изброените и после глутен.

# 69
gybka111 а в момента на колко е детето? Иначе карфиол, банан, авокадо, грах, зелен боб, праскови, има доста неща с които да продължиш, а глутена по-късно, първо въведи безглутенови каши - царевица, просо, и тогава глутенови към 8 месец.
Искам да въведа мед, но не знам по колко да давам като за начало, направо да си дам чаена лъжичка или по-малко?

# 70
На 7 месеца и половина не мисля, че е рано за глутен. Аз тогава почнах,  за да мога при навършени 8 да дам месо. После почнах към края на 8-и и масло и сирене,  затова си мисля, че 7-8 е най-добре за глутен.

# 71
Сега видях на колко е детето, а тя докато даде просо и царевица, детето ще е на почти 8  Wink

# 72
И аз мисля,че би могла да въведе вече глутена.Никак не е рано. Peace

# 73
  • UK
Искам да въведа мед, но не знам по колко да давам като за начало, направо да си дам чаена лъжичка или по-малко?
Аз започнах като му дадох да отпие една-две глътки от моя чай, много удобно ми се видя. По-късно започнах да слагам в неговия по една чаена лъжичка на чаена чаша. Аз захраних обаче зимата, не знам кой пие чай сега лятото. Simple Smile

На 8 месеца по колко твърди хранения на ден има детето? Глутеновата каша я давам следобяд на мястото на безглутеновата или я добавям като трето твърдо хранене и давам сутрин глутенова, следобяд безглутенова? И аз скоро въвеждам глутен, месо давам от 7м и половина.

# 74
dejie две са по принцип твърдите хранения обяд и СЗ. Глутеновата заменя безглутеновата. Когато детето стане готово за твърда закуска само ще си покаже. На 9,5 мисля че беше когато втората закуска замених с попара, кус-кус и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт