БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-36

• 48 603
  • 768
  •   1
Отговори
# 510
tkirilova точно така, между зърнените храни въвеждаш другите. А какво е удачно зависи от това колко е голямо детето. Аз лично въвеждах месото между зърнените.

# 511
Аз за това съм написала, че глутен се дава всеки ден в рамките на месец. Това не означава, че не можеш да въвеждаш друго. Аз въведох сирене и масло и почнах месото между зърната.

# 512
  • София
като се въвежда  жълтъка всеки ден ли се дава в продължение на една седмица или пак през ден?

# 513
Аз давах през ден първия месец достигнахме до четвърт, втория половинка, третия цял.

# 514
  • София
а колко време през ден да давам преди да въведа друга храна? Правилно ли съм разбрала седмица?

Захранена е на 5 месеца, но яде само зеленчуци, елда, ялбълка, кайсия и круша.

# 515
Не виждам колко голямо е детето.
Аз въвеждах седмица

# 516
  • filibeto-maina:)
Здравейте,
След колко време се проявява алергична реакция ако бебето е алергично към даден продукт?
Възможно ли е да прояви алергия към АМ ако бебо е било постоянно на кърма? Питам защото вчера бебо получи алергия май от млякото. Всеки ден и слагам Лактана био 2 по малко в зеленчуковото пюре и имаше малък обрив по гръбчето и коремчето, но го отдадох на прегряване. Вчера и дадох 12мл АМ, реших че не и стига храната  и тя веднага се зачерви - ужасно преживяване докато стигна до спешното. Дали не допуснах грешка като направо предложих 2 - ка, без да е хапвала 1 или има непоносимост към белтъка на кравето мляко? Да продължа ли да си давам пюретата с храни който са въведени? Да водя ли бебо на алергологии?  А на 6м е бебо да уточня. Благодаря предварително за съветите и споделения опит.
Био Лaктaнa се води тежко и мaзно мляко, много децa реaгирaт нa него, но реклaмниятрик, че е био и съдържa бифидус подлъгвa мaйките, че е нaй-доброто нa пaзaрa. Еднa от които съм и aз,естествено и моето дете реaгирa нa товa мляко. Зa жaлост чaк след последиците проучих що зa мляко е.
Не се доверявaйте нa нови и прехвaлени мaрки.

# 517
Добре, а какво не му е наред на млякото? И защо да е тежко и мазно?

# 518
  • София
Не виждам колко голямо е детето.
Аз въвеждах седмица

Сега е 7мес и една седмица, другата мисля да започна жълтъка, че си правя "План" за месеца напред какво и как.

# 519
Жълтък за толкова малко бебе не е удачно.
След 10-11 месеца чак.

# 520
  • София
педи ни препоръча започването му. Аз не исках, но прочетох 100 пъти това, темите, в нета и реших все пак да го дам
http://zahranvane.wordpress.com/2010/03/23/egg-yolk/

# 521
педи ни препоръча започването му. Аз не исках, но прочетох 100 пъти това, темите, в нета и реших все пак да го дам
http://zahranvane.wordpress.com/2010/03/23/egg-yolk/
Голяма част от инфото в нета се позовава на стари схем

# 522
Жълтък дадох на 10 месеца, 7 дни, през ден. Започнах от трохички, до 1/2. По съвет на педиатърката до навършване на 1 год. давам също по половин през ден със зеленчуково пюре.

# 523
Хип имат някакво ново пюре бял морков. Като напиша в Google бял морков и ми излиза пащърнак. Въпросът ми е едно и също ли е в действителност? Ако са различни, трябва ли да съм захранила с този бял морков, за да го давам или може директно?

# 524
Хип имат някакво ново пюре бял морков. Като напиша в Google бял морков и ми излиза пащърнак. Въпросът ми е едно и също ли е в действителност? Ако са различни, трябва ли да съм захранила с този бял морков, за да го давам или може директно?
Според мен е едно и също

Общи условия

Активация на акаунт