БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-36

• 48 614
  • 768
  •   1
Отговори
# 495
  • По света и у нас! Най - често у нас!
Здравейте,
След колко време се проявява алергична реакция ако бебето е алергично към даден продукт?
Възможно ли е да прояви алергия към АМ ако бебо е било постоянно на кърма? Питам защото вчера бебо получи алергия май от млякото. Всеки ден и слагам Лактана био 2 по малко в зеленчуковото пюре и имаше малък обрив по гръбчето и коремчето, но го отдадох на прегряване. Вчера и дадох 12мл АМ, реших че не и стига храната  и тя веднага се зачерви - ужасно преживяване докато стигна до спешното. Дали не допуснах грешка като направо предложих 2 - ка, без да е хапвала 1 или има непоносимост към белтъка на кравето мляко? Да продължа ли да си давам пюретата с храни който са въведени? Да водя ли бебо на алергологии?  А на 6м е бебо да уточня. Благодаря предварително за съветите и споделения опит.

# 496
Здравейте,
След колко време се проявява алергична реакция ако бебето е алергично към даден продукт?
Възможно ли е да прояви алергия към АМ ако бебо е било постоянно на кърма? Питам защото вчера бебо получи алергия май от млякото. Всеки ден и слагам Лактана био 2 по малко в зеленчуковото пюре и имаше малък обрив по гръбчето и коремчето, но го отдадох на прегряване. Вчера и дадох 12мл АМ, реших че не и стига храната  и тя веднага се зачерви - ужасно преживяване докато стигна до спешното. Дали не допуснах грешка като направо предложих 2 - ка, без да е хапвала 1 или има непоносимост към белтъка на кравето мляко? Да продължа ли да си давам пюретата с храни който са въведени? Да водя ли бебо на алергологии?  А на 6м е бебо да уточня. Благодаря предварително за съветите и споделения опит.
Почти веднага се появи при моето бебе, веднага отидох за фенистил гел и капки и се скриха за 3-4 часа. Обривът беше много много дребни пъпчици, пробвай с друго мляко и виж дали и от него ще се зачерви, може да е нетолерантна към лактозата като цяло. И алерголог също не е лошо да го прегледа. Отделно за 2-ката, моето бебе беше на Аптамил 1, сега минаваме към 2 и от 3-4 дена плаче по малко и има газове, така че определено има етап за преминаване от 1 на 2, така че може и от това да е.

# 497
  • СОФИЯ
сироп от бъз кога мога да дам?а компот?

# 498
сироп от бъз кога мога да дам?а компот?
и мен ме интересува за сиропа от бъз. Чувала съм, че има страхотно действие върху имунната система.

# 499
Бъз след годинката го дават при къпини, малини и тем подобни.  Източник http://zabliznacite.wordpress.com/2010/09/27/shema-za-zahranvane … -mesecha-vazrast/

# 500
Пак ще питам за глутена. Може ли да се въведе с кашите с 3 и 7 зърна или задължително се започва с овес? Имам предвид да се даде каша с няколко зърна за 5-7 дни и след това да се дават храни, съдържащи глутен.

# 501
Пак ще питам за глутена. Може ли да се въведе с кашите с 3 и 7 зърна или задължително се започва с овес? Имам предвид да се даде каша с няколко зърна за 5-7 дни и след това да се дават храни, съдържащи глутен.
Овесът принципно не би трябвало да има глутен. Но тъй като се съхранява с глутен съдържащи е преминало минимални количество в него. Рядкост е производител, който може да гарантира че няма глутен. Желателно е да го въведеш с продукт с малко количество глутен.

# 502
И аз да питам нещо.Ввела съм глутена,но съм пропуснала просо да дам  newsm78 .Сега мога ли да дам цяла порция  или трябва да въвеждам като нова храна?

# 503
Овесът принципно не би трябвало да има глутен. Но тъй като се съхранява с глутен съдържащи е преминало минимални количество в него. Рядкост е производител, който може да гарантира че няма глутен. Желателно е да го въведеш с продукт с малко количество глутен.

Благодаря. А вариант в който да се даде директно 7 зърна, примерно на Хип, може ли? В нея има овес, ръж, ечемик и пшеница.

# 504
  • Sofia
Е, добре де, как ще въведеш 4 различни храни наведнъж Tired

# 505
Ами сондирам мнения. Назад в темата имаше мами, които са дали например овес, каша 3 зърна и после 7 зърна. Интересно ми е дали може директно 7 зърна.

# 506
Ако детето ти направи някаква реакция,няма да знаеш точно от коя култура я е направило.
Давай 1 по 1 ,остави тази каша за по натам

# 507

Благодаря. А вариант в който да се даде директно 7 зърна, примерно на Хип, може ли? В нея има овес, ръж, ечемик и пшеница.
Няма такъв вариант. Зърната, които си посочила са различно количество глутен вътре. По добре дай 10 дни овес. Така 1 опаковка каша би трябвало да ти стигне. После може да дадеш спелта ( има бебешка каша на топфер) за десетина дни. И накрая дай тази каша с многото зърна. И ето ти ги 30 дни. Глутен се дава 30 дни всеки ден.

# 508
И аз да питам нещо.Ввела съм глутена,но съм пропуснала просо да дам  newsm78 .Сега мога ли да дам цяла порция  или трябва да въвеждам като нова храна?

Не, няма нужда да въвеждаш като нова храна.

А вариант в който да се даде директно 7 зърна, примерно на Хип, може ли?

Не, не може. Т.е. може, но не е редно и правилно. Защо трябва да рискуваш ненужно, при положение, че има достатъчно други каши за по-плавно и разумно въвеждане?

# 509

Няма такъв вариант. Зърната, които си посочила са различно количество глутен вътре. По добре дай 10 дни овес. Така 1 опаковка каша би трябвало да ти стигне. После може да дадеш спелта ( има бебешка каша на топфер) за десетина дни. И накрая дай тази каша с многото зърна. И ето ти ги 30 дни. Глутен се дава 30 дни всеки ден.

По принцип нещо подобно си бях намислила, но се колебаех, тъй като това означава 1 месец да въвеждам само зърнени. Този вариант означава ли, че други храни се въвеждат само между различните каши. И какво например е най-подходящо да се въвежда с този глутен?

Общи условия

Активация на акаунт