БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-36

• 47 958
  • 768
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте! Колко пъти на ден се дава плодово пюре при въвеждането на плодовете? Педи каза два пъти по 60 гр, ама ми се вижда много. Бебето е на 7 мес, досега е хапвал оризова каша и зеленчуци.  Благодаря за отговора Simple Smile

# 721
Здравейте! Колко пъти на ден се дава плодово пюре при въвеждането на плодовете? Педи каза два пъти по 60 гр, ама ми се вижда много. Бебето е на 7 мес, досега е хапвал оризова каша и зеленчуци.  Благодаря за отговора Simple Smile
Аз като захранвах давах сутрин между 2 млечни хранения. А след като започнах да давам каша започнах да слагам и в нея.Не съм гледала грамажи.
Здравейте, моето дете стана тия дни на 9 месеца и се чудя дали да го захранвам с глутен, добре ли е като възраст? Четох за схемата за захранване, но не ми е съвсем ясно. Започвам примерно с 1-2 лъжички овесена каша, всеки ден увеличавам. След 10 дни примерно минавам на следващото (овес-ръж-ечемик-спелта-пшеница). Каша с ръж нямам, имам ръжено брашно, как мога да направя каша или да преминавам към ечемика? Един месец всеки ден се дава глутен, за това време трябва да съм въвела всички ли? Нещо друго важно има ли? 
Глутен се предлага всеки ден в рамките на един месец. Не е задължително да даваш всички зърна през този период. Аз направих така овес - 10 дни, каша 3 зърна на babylove - 7 дни, спелта - 7 дни, пшеница във формата на сухар.

# 722

Всяка нова храна се дава сутрин или до обяд. 60 гр. е твърде голямо количество за първи прием, да не говорим за 120 гр. от първия ден. Въвеждаш между храненията (например, ако се храните в 6, 9, 12 и т.н., даваш в 10) като спазваш правилото 1 лъжичка първия ден, 2 лъжички втория ден и т.н. Като въведеш един плод, можеш да го изместиш и в следобедното хранене, с каша например, след което продължаваш с друг плод, пак по същия начин.

# 723
Малиш, нали не трябваше да се въвеждат толкова зърна наведнъж newsm78, или се бъркам? Ако може, тогава и аз ще карам по тази схема. Simple Smile

# 724

Всяка нова храна се дава сутрин или до обяд. 60 гр. е твърде голямо количество за първи прием, да не говорим за 120 гр. от първия ден. Въвеждаш между храненията (например, ако се храните в 6, 9, 12 и т.н., даваш в 10) като спазваш правилото 1 лъжичка първия ден, 2 лъжички втория ден и т.н. Като въведеш един плод, можеш да го изместиш и в следобедното хранене, с каша например, след което продължаваш с друг плод, пак по същия начин.
Благодаря! При хранене в 9, 12, 15, 18 и 21 кое точно е следобедното? Аз досега си мислех, че това от 15 часа, обаче след като педи каза да давам каша в 18 се обърках.

# 725
Някои дават в 15, други в 18. Аз предпочитам в 15, още повече, че сега през есенно-зимния период 18 ще си е направо вечер.  Simple Smile

# 726
При хранене 9, 12,15,18,21 винаги съм считала
9 - Закуска
12 - Обяд
15 - следобедна закуска
18 - вечеря
21 мляко

Вечеря се дава в момента когато започне млякото да не стига. Аз започна да давам 9- 10 месец когато започна да ми яде
АМ
Попара
Месно/зеленчуково ядене
Каша - която замених с зеленчуци със зърна защото не беше фенка на кашите
АМ

Но това при нас беше така, защото никога не е яла големи количества. Яде по малко начесто

# 727
  • Sofia
Моето момче е на 11 месеца почти и се храни в
7,30 мляко
10,30 ч. закуска
14 -14,30 ч. обяд
18-18,30 ч. - следбедна закуска
21,30 мляко
Вечеря няма още.

# 728
Здравейте, скоро ще започвам захранване със зеленчук ( като навърши 6м) и педи ми каза да слагам на върха на ножа масло в пюрето. Та въпроса ми е не трябва ли маслото да се въвежда отделно, след въведен вече зеленчук и то на по-късен етап?

# 729
Да, правилно мислиш.
Масло чак след 8 навършени месеца, както и останалите млечни - сирене, извара, йогурт за бебета.

# 730
Здравейте!

Исках да питам дали пюретата задължително трябва да се затоплят или могат да са със стайна температура?
 И още един въпрос  Rolling Eyes еднокомпонентните пюрета не схдържат никаква мазнина - дали трябва да добавям капчица зехтин?  Колко слагате на домашно приготвегите пюрета? И колко дни могат да се съхраняват (домашно приготвените) в хладилника?

Предварително благодаря за отговорите   bouquet

# 731
  • Sofia
Давам на стайна температура купени пюрета, домашните ги топля, няма как, ако са извадени от хладилника. По принцип правя за два дни, но по някой път се получава и за три. Аз мазнина още не слагам, макар че може вече.

# 732
  • UK
Някъде бях чела че по принцип е хубаво  да се дават на стайна, не знам защо. И аз давам на стайна купените, ако са от хладилник, затоплям съвсем леко. Правя за два дни. Съвсем наскоро започнах да давам на сина ми (3г.) храна на трети ден в хладилника и като цяло избягвам и аз дори да ги ям.
Ако ти е домашно пюрето и ти е повече го сипвай вряло в бурканчето и обръщай с капачката надолу да се запечата. Като изстине, в хладилник, така изкарват повече време, около седмица, че и повече, като отваряш следи за изпукване.
В началото, когато хапваше по 2-3 лъжички, мазнина не съм слагала, по-късно по капка - две зехтин според количеството.

# 733
И аз не бих давала храна, която е престояла повече от 24 часа в хладилника, освен ако не е запечатана надлежно.
Вариантът със запечатването в буркан, докато е горещо яденето, е добър.
Продават и кутии за съхранение с херметическо затваряне. Вършат същата работа.

# 734
  • Северозапада
Аз готвех за 2 дни и слагах в хладилника. Ако съм направила повече, съм слагала в бурканчета и в камерата. Не знам доколко е било правилно.

Общи условия

Активация на акаунт