БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-36

• 47 977
  • 768
  •   1
Отговори
# 705
Ние от месец и нещо се захранваме и сме яли почти всички плодови пюрета. На нан2 сме. Но не иска зеленчуци и това е  Rolling Eyes Иначе на хипп бях дала млечна инстантна каша с горски плодове и май от нея се изрина ;/ Сега уж за всеки случай съм взела на ганчев млечна каша с ванилия и кайсия... но малко ме е страх.. да не се обрине пак. Но съм твърдо решена да го науча да яде зеленчуци Simple Smile Обаче той не ми се дава не иска даже с Ам ... За това мисля с какво плодово да смеся.. ама какво би отивало на кароф и морков...
Иначе е ял картоф и морков ама на хип...

Не е хубаво да се дава млечна каша с друго АМ. Вземи си безмлечна каша, без глутен, която да правиш с вашето АМ. На Ганчев млечната каша е със сухо мляко, не е с АМ. Така, че не я давай. Освен това тази каша на Хип има 3 плода - ягода, малина и касис, които ти си въвела наведнъж. И сега е трудно да се каже от кое точно детето се обринало. Всяко нещо се въвежда самостоятелно. Т.е. ако въвеждаш тиква, даваш само тиквата в продължение на няколко дни. Идеята е да проследиш за реакция към конкретната храна. Освен това ти си въвела първо плодовете и сега трудно ще прояде зеленчуци, тъй като най-вероятно детето е свикнало със сладкия вкус вече. По-горе видях, че си дала и няколко зеленчука наведнъж с пюре на Хип различни зеленчуци. Взимай еднокомпонентни пюрета.

# 706
  • UK
Е тиква, де, какво по-сладко от нея Simple Smile
Ако имам съмнения за някаква алергия или непоносимост към съставките в кашите... съжалявам да го кажа, но не бих дала Ганчев. Наистина пробвай безмлечни, разтворени с вашето си мляко.

# 707
Дайте съвет как да я накарам да яде на обяд  Praynig  
Яде сутрин и вечер порцията, която съм й направила, но на обяд неще и неще  Sad   Като реша да й дам нещо започва да се мята на ляво - на дясно. А ако благоволи да яде, са не повече от няколко хапки. Преди успявах да и давам в ръцете и така сякаш хапваше повечко (най-много беше нарисувано по пода, разбира се Simple Smile), обаче вече само като види, че се опитвам да й пробутам нещо започва да върти глава  Tired   Съответно я кърмя и след това заспива.

# 708
  • Северозапада
Моята щерка прави така, ако много и се спи вече. В яслата обядват към 12 ч. и пробвах така една събота, но същата реакция - не иска, мрънка, върти се. На следващия ден я прибрах в 11:30. Седна, обядва и заспа.

# 709
Дам така си е... Много са кофти тези каши а на тях даже пише 4 месеца  #Crazy
Еми запасявам се с тиква Simple Smile Захранвам го с нея и после почвам тиква с по 1 зеленчук разбира се че по малко го захранвам и гледам поне седмица две да си яде едно и също да му свикне коремчето...
Иначе за ганчев... ужас явно аз ще си ги изям ... не искам да рискувам..
Аз искам домашно да му правя, че не им вярвам много вече на тея ....
Иначе да, прецакахме се с захранването с плодови пюрета... ама педито така ми каза...
Голяма мъка май ще е яденето на зеленчуци  Confused

# 710
МТВЕ моето пък не иска да яде следобедна закуска  newsm78 докарвам ги до 4 хранения, ако броя ранното сутрешно мляко. Него не знам до кога да го броя за ядене. Но не се притеснявам, все си мисля, че ако е гладна ще яде.

# 711
Кажете по колко дни се въвеждат маслото и сиренето?

# 712
Кажете по колко дни се въвеждат маслото и сиренето?

5-7 дни.

# 713
  • София
предстои ми първото хранене с каша. Взех на Хип - без глутен, мляко и т.н. обаче тези 100мл в които трябва да смеся субстанцията вода ли трябва да са или АМ?

# 714
предстои ми първото хранене с каша. Взех на Хип - без глутен, мляко и т.н. обаче тези 100мл в които трябва да смеся субстанцията вода ли трябва да са или АМ?
Може с вода, може и с АМ.
На опаковката има инструкция и за двете.
На 100 мл. вода 2-3 супени лъжици каша.
На 200 мл. АМ 4 супени лъжици каша.
Успех  Peace

PS. Имай предвид, че кашата се втечнява след известно време. Аз я правя доста гъста, за да не стане на вода до края на яденето.

Последна редакция: вт, 14 окт 2014, 17:04 от Feride

# 715
  • София
имам и още едно питане - тъй като сме на Фризовом доки каза, че е време да го заместя постепенно. да редувам хранения с фризовома и обилновенно АМ. Но според вас какво да е другото мляко... мислех за Хип комбиотика, че се запича принципно?

Mersi Feride Simple Smile това, че на опаковката пише пълномаслено ме обърка

# 716
Mersi Feride Simple Smile това, че на опаковката пише пълномаслено ме обърка
Всъщност пише "преходно" май ....

# 717
Здравейте, моето дете стана тия дни на 9 месеца и се чудя дали да го захранвам с глутен, добре ли е като възраст? Четох за схемата за захранване, но не ми е съвсем ясно. Започвам примерно с 1-2 лъжички овесена каша, всеки ден увеличавам. След 10 дни примерно минавам на следващото (овес-ръж-ечемик-спелта-пшеница). Каша с ръж нямам, имам ръжено брашно, как мога да направя каша или да преминавам към ечемика? Един месец всеки ден се дава глутен, за това време трябва да съм въвела всички ли? Нещо друго важно има ли? 

# 718
  • Sofia
Ръж въведох с ръжени ядки, ечемичени също има. Пасирах ги с овесени. Не е задължително да въведеш всичко за един месец според мен. Аз въведох овес, ръж, пшеница, спелта. Не намерих навреме ечемичени ядки.

# 719
Благодаря за отговора Simple Smile Ние сме в Англия и гледах в интернет какви продукти има, но не можах да намеря ръжени.

Общи условия

Активация на акаунт