БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-36

• 48 477
  • 768
  •   1
Отговори
# 690
  • София
привет,
 desideskata аз праз дадох вече , тъй като имам домашен и реших да дам. Много добре се приема от нас и малкия много го яде.

Аз да питам дюла някой знае ли кога се дава. Мога ли да му направя и дам на пюренце.

# 691
  • София
привет,
 desideskata аз праз дадох вече , тъй като имам домашен и реших да дам. Много добре се приема от нас и малкия много го яде.

Аз да питам дюла някой знае ли кога се дава. Мога ли да му направя и дам на пюренце.

И аз набарах домашен и затова питам, а като гледам децата са в една седмица раждани  Heart Eyes

# 692
  • Sofia
На близо 6 месеца е и ще започваме тази седмица и кашите. ЛЛ препоръча каша на царевична или оризова основа. Каза за някаква на Топфер царевична с моркови. Какво мислите или да препоръчате нещо друго?

Царевицата е тежка храна и е абсурд да се захранва с нея. Аз даже я дадох преди 2 седмици - на 10 месеца. Да не говорим, че в този случай- с моркови, също не става.Няма как да захраниш едновременно с две  храни, особено зърнена и зеленчук. Така че ориз Peace

# 693
  • Varna
desideskata, аз лук може би от месец и повече давам- слагам го, когато варя картоф, и става доста добро на вкус.

# 694
След годинка може вече да яде печено нали?
А докога се спазва това да се редува жълтък и месо? Може ли вече да се дават в един и същ ден?

# 695
  • UK
След годинка може вече да яде печено нали?
А докога се спазва това да се редува жълтък и месо? Може ли вече да се дават в един и същ ден?
Какво печено дали може? Печени неща може да си яде и преди годинката.  newsm78

# 696
Мами...сок от  ябълка и морков запичащ ли е...?

# 697
# 698
Здравейте отново...
Ние вече сме почти на 7 месеца, но не искаме да ядем нищо зеленчуково.... Пюретата ги харесва само..
Правих моркови с картофи пасирах ги разредих ги ... не иска... с Ам го смесих, пак не иска ...
Единствено е ял моркови с ранни картофи на хипп и само тях харесва.. Бях взела различни зеленчуци на хип, не ги харесва... Само картоф дадах ... ужас! Плюе и се дави.. Интересува ме с какво плодово пюре да смесвам домашното зеленчуково или какво друго да му сложа,че да го яде ;/ Купила съм и карфиол ама не съм го пробвала на него... Просто се задръстих с буканчета който не яде, пък е и по полезно да са домашно приготвени..  Чудя се направо какво да правя... а и тези каши който всички са с гултен,  тези който не са на млечна основа и нещо се обрина от тях.... както и от тези инстантните каши... май май пак ще сме си на пюренца докато не измисля как да го излъжа ...
Дано да измислим...  newsm17

# 699
Колко АМ слагате на домашно зеленчуково пюре? На 30 мл вода по 1 лъжичка или повече? Някъде около 60 мл мляко слагам в пюрето, което са само 2 лъжички, след пюрето не иска да пие мляко и се чудя дали му е достатъчно това. Иначе за денонощието има още 5 хранения с мляко, добре е като количество, само за обедното хранене ми се вижда малко млякото.

# 700
И аз по толкова сложих ама нямаше резултат Simple Smile
Ако пюрето го нахранва няма как да му се пие мляко Simple Smile пък и нали се замества едно ядене с пюре.
Аз ако му дам едно бурканче с плодово пюре се наяжда, и моментално заспива Simple Smile

# 701
Колко АМ слагате на домашно зеленчуково пюре? На 30 мл вода по 1 лъжичка или повече? Някъде около 60 мл мляко слагам в пюрето, което са само 2 лъжички, след пюрето не иска да пие мляко и се чудя дали му е достатъчно това. Иначе за денонощието има още 5 хранения с мляко, добре е като количество, само за обедното хранене ми се вижда малко млякото.

Следваш указанията за приготвяне на кутията. На 30 мл една лъжичка, нито повече, нито по-малко. Със 60 мл вода става доста голяма порция, сигурно затова после не иска мляко. Защо не пробваш да дадеш първо АМ, после пюре?

# 702
  • UK
Явно харесва само сладкото - щом яде плодови и моркови...  Simple Smile Смесвайте моркови с всичко, тиква също, смесвайте сладките зеленчуци с останалите и лека-полека намаляйте слдкото за сметка на другото. Картофът като цяло е доста безвкусен за децата и често го отхвърлят в началото.
Какво мляко пие детето? Някои от млечните каши не са с АМ, а с обикновено краве сухо мляко, може ли да се обрива от тях? Доколкото знам на Слънчо, на Хумана са такива. Може да му давате безмлечни и да ги правите с вашето мляко. Има безглутенови такива - просо, елда, царевица. А може да купувате зърна или готови брашна и да правите домашни каши.
Не се замества толкова рано хранене, спокойно може да му давате по малко пюре да опитва само по няколко лъжички и после да си дояжда с мляко.
Ако правите домашните пюрета прекалено редки, може да не харесва консистенцията, моята ги обичаше гъсти, за да може да си ги подмята из устата и да ги гълта преди да изтекат навън.

# 703
Ние от месец и нещо се захранваме и сме яли почти всички плодови пюрета. На нан2 сме. Но не иска зеленчуци и това е  Rolling Eyes Иначе на хипп бях дала млечна инстантна каша с горски плодове и май от нея се изрина ;/ Сега уж за всеки случай съм взела на ганчев млечна каша с ванилия и кайсия... но малко ме е страх.. да не се обрине пак. Но съм твърдо решена да го науча да яде зеленчуци Simple Smile Обаче той не ми се дава не иска даже с Ам ... За това мисля с какво плодово да смеся.. ама какво би отивало на кароф и морков...
Иначе е ял картоф и морков ама на хип...

# 704
  • Северозапада
На Ганчев кашите не са ли със сухо мляко, не АМ? Я прочети етикета хубаво. Тиква въвела ли си? Слагай, както са те посъветвали, зеленчуци в тиквата и постепенно обръщай съотношението за сметка на зеленчука.

Общи условия

Активация на акаунт