БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-36

• 48 502
  • 768
  •   1
Отговори
# 675
Като стана въпрос за подправки по-горе, да ви попитам магданоз и копър купувате ли или давате домашни? Аз знам, че точно зеленолистните поемат най-много отровите от третирането с химикали, затова не смея да двам купувани.
И друго се сещам да попитам: на пащърнака по принцип кога му е сезона?  Embarassed Струва ми се, че би трябвало да е точно сега, но знам ли ...  newsm78

# 676
На пащърнака сега му започва сезона и продължава до февруари-март. За подправките обаче, не съм компетентна.

# 677
  • UK
Магданоз се гледа много лесно в сандъче, при топло време на терасата, зимата вътре на перваза, копър и други купувам по пазарите. И в тиквичките, и в спанака и във всичко се съдържат нитрати, няма да лиша детето си от пресни плодове и зеленчуци защото нямам домашно. 

# 678
  • Северозапада
Съгласна съм с dejie. Каква е гаранцията, че в бурканчетата няма нитрати? Според мен ползите от пресните плодове и зеленчуци са повече от минусите, така че купувам и давам. При нас сега гроздето най-много се тачи, но не отказва и сливи, ябълки и круши. Зеленчуци по-малко яде сурови - домати и краставици най-вече.

# 679

Защо реши, че плаче от глад? Всяко дете е различно и не съществува определено количество мляко, което бебета на дадена възраст трябва да пият. Някои бебета пият на половината на твоето и им е достатъчно. На други им е малко. Също така не е добре и да го прехранваш, защото тогава ще го заболи коремчето. На тази възраст все още имат и колики, нормално е да плаче и от тях.
[/quote

Нормално е,когато се е нахранил да не реве след като му свърши млякото..не го храня за първи път.Определено ,докато сучеше ми беше доста по-лесно ,давах му да си суче докато си пусне и след като се е наял не плаче след това..затова си мисля че това количество не му стига....а това количество ми го каза ЛЛ като ориентировъчно за 3 месец.Друго нещо е ,че не виждам как може да прехраниш на този етап едно бебе,което след като усери,че е заситено няма как да го накараш да яде още. Peace
Той от самото начало не е имал така колики и смятам че не е от това.. мерси за мнението  Wink

Може би наистина трябва да му увеличиш количеството, но вече зависи и колко хранения имате. Опиши часовете, на които го храниш.

През 3 часа...но като минат 2 и половина и почва да мрънка сутрин в 6..после в 9 ,12,15,18 и в 21 последно..6 пъти.Не знам само количеството дадено на млякото ли да гледам защото е 200мл. , а ЛЛ казва че му е мн..  newsm78

# 680
Здравей, r0na, само искам да ти кажа, че дъщеря ми на 4 месеца изпиваше 180-200мл мляко до дъно през 3 часа. По логиката 100+ 4×10мл за 4-и месец щеше да бъде вечно гладна. Гледала съм килограмите по таблицата на АМ и тя се вписваше в тях. Ако гледах месеци, щеше да е 150-170мл, което беше малко. Дай на бебето повече мляко, ако продължава да плаче, може причината да не е глад.

В началото като започнах с АМ да го ханя си гледах на кутията...200мл си ги изпиваше и се наяждаше мн добре...но ЛЛ ми каза ,че не било добре да яде по-много да не му се надува коремчето и че щял да наддаде повече от колкото трябва  #Crazy май ще си му давам колкото си пише да си се наяжда детето... мерси  Heart Eyes

# 681
ЗАщо мислиш, че слива, круша или ябълка ще заситят детето и то вече няма да е гладно newsm78
Нме мисля да съм казвала,че ще го засищам със сок или плодово пюре...плодовото пюре между храненията е за въвеждане на по-твърда храна след,което да сменим обедното със зеленчуково пюре...  Thinking

Тогава защо въвеждаш твърда храна толкова рано newsm78 Казваш, че детето плаче от глад, а после, че плода няма да го засити. Или просто си решила да го захраниш рано, независимо от глада му.

Да бях си решила че ще го захраня на 4 месеца...но ЛЛ ми каза първо с плодово ,но май си промених решението...  newsm78 мисля да започна с оризова каша, картоф,тиква,круша и ябълка..  Thinking

# 682
Първо се въвеждат безглутенови каши, след тях - с глутен. Ако са млечни, гледайте да са с АМ.
Myrkyy,  бебе на 7м може да пие мляко с повече от 5 л сухо вещество. 5л са малко. Давай с 6-7л.

Бебето ми е на 3 месеца и половина и му правя 150 с 5 л.... и аз мсиля че му е малко  Wink

# 683
r0na, давай на детето да яде колкото иска. Не го ограничавай. Горе-долу на същата възраст, моето дете изпиваше  по-голямо количество, но явно беше някакъв период. Сега например изяжда не повече от 120-140 мл, което за 8 месеца е малко като съпоставя с други бебета. Искам да кажа, че след месец-два нещата могат да се променят. Недей да захранваш толкова рано.

# 684
Един бърз въпрос, щом съм давала царевица в пюрета мога ли да дам каша с царевично нишесте?

# 685
Един бърз въпрос, щом съм давала царевица в пюрета мога ли да дам каша с царевично нишесте?
Да.

# 686
r0na, давай на детето да яде колкото иска. Не го ограничавай. Горе-долу на същата възраст, моето дете изпиваше  по-голямо количество, но явно беше някакъв период. Сега например изяжда не повече от 120-140 мл, което за 8 месеца е малко като съпоставя с други бебета. Искам да кажа, че след месец-два нещата могат да се променят. Недей да захранваш толкова рано.
Така ще направя ...мерси  Heart Eyes

# 687
Благодаря ви. Ние по принцип си хапваме повечко, от месец сме на кухня. По принцип между храненията винаги му давам плод. Пюрета почти не съм купувала, гледам поне сега в началото, когато мога да му влияя да му давам природосъобразна храна с повече плодове и зеленчуци. Захар още не съм давала, мед също. От яйцето, явно имаме реакция, казват ще я израсте. Но ние така или иначе не застройваме супите, избягваме пърженото.

# 688
  • София
от информацията на първа страница съм си извадила следното при захранване на 5 навършени месеца:

праз - 7месеца
лук - 8 месеца

Това така ли е? Или ще изтърва и сезона на праза ?  Laughing

# 689
  • София
На близо 6 месеца е и ще започваме тази седмица и кашите. ЛЛ препоръча каша на царевична или оризова основа. Каза за някаква на Топфер царевична с моркови. Какво мислите или да препоръчате нещо друго?

Общи условия

Активация на акаунт