БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-36

• 48 524
  • 768
  •   1
Отговори
# 630
Знам че захранването трябва да започне от 6месеца,но ми се струва малко късно,а и имам друга причина.На 3 месеца трябва да изпива 130мл, които не му стигат в никакъв случай,другата доза на АМ което ползвам е 170мл но пак реве след това...200 ми се струва много а е дадено като количество за неговите кг. Затова си мисля че може да не му е достатъчно и искам да въведа пюре за обяд ( зеленчуково) но ще поизчакам...за сега с плодово мисля да започна между храненията следобяд.Взела съм слива,круша,абълка и банан на хип.Добре ли е за начало. newsm78
До годинката най важното за детето е млякото. При отглеждането на детето НР бива да има трябва. Остави го на мляко, на поискване

# 631
Много е рано за небелена леща, дай си белена и към годинката дай и небелена.
Гледай царевицата да е млечна, а грахчето с фина люспа и добре пасирани. Не би следвало цветенцето да ревне от коремобол Heart Eyes.

# 632

Аз захраних на 3 месеца с пюре от сладък картоф, морков, нектарина и ябълка, но е домашно направено. От пюретата на Хип се обрина, и трябваше да давам Фенистил. Сега е на 6 месеца и започнах да давам банан, след седмица ще включа и месото.  Ако твоето бебе харесва пюретата на Хип, няма проблем да даваш, но тази комбинация от слива и круша и ябълка мисля, че ще докара разтройство  newsm78

И аз мислех домашни но ми казаха ,че били по концентрирани и е по-добре първо готово.Не знам как ще му се отразят.Банана да не давам щом е за 6мес. а за нектарината не е ли рано...  newsm78

# 633
Знам че захранването трябва да започне от 6месеца,но ми се струва малко късно,а и имам друга причина.На 3 месеца трябва да изпива 130мл, които не му стигат в никакъв случай,другата доза на АМ което ползвам е 170мл но пак реве след това...200 ми се струва много а е дадено като количество за неговите кг. Затова си мисля че може да не му е достатъчно и искам да въведа пюре за обяд ( зеленчуково) но ще поизчакам...за сега с плодово мисля да започна между храненията следобяд.Взела съм слива,круша,абълка и банан на хип.Добре ли е за начало. newsm78

Защо реши, че плаче от глад? Всяко дете е различно и не съществува определено количество мляко, което бебета на дадена възраст трябва да пият. Някои бебета пият на половината на твоето и им е достатъчно. На други им е малко. Също така не е добре и да го прехранваш, защото тогава ще го заболи коремчето. На тази възраст все още имат и колики, нормално е да плаче и от тях.

# 634
  • UK
Благодаря, Чери.   bouquet

# 635

Защо реши, че плаче от глад? Всяко дете е различно и не съществува определено количество мляко, което бебета на дадена възраст трябва да пият. Някои бебета пият на половината на твоето и им е достатъчно. На други им е малко. Също така не е добре и да го прехранваш, защото тогава ще го заболи коремчето. На тази възраст все още имат и колики, нормално е да плаче и от тях.
Особено след тези сокове, и аз си мисля, че плаче от колики.

# 636
  • Sofia
ЗАщо мислиш, че слива, круша или ябълка ще заситят детето и то вече няма да е гладно newsm78

# 637
Моята дъщеря е на 1 годинка вече.  Искам да попитам за ананас и портокал - те могат ли да се дават ? А кестени?
Също след годинка в нашия град кухнята е с белтък, как да го въведа - с твърдосварено яйце става ли?

# 638
Светлина да може и портокал и ананас и белтък. Аз белтъка го въведох с питка с яйце  Mr. Green а по-късно дадох и чист белтък. За кестени не знам, не обичаме у нас и не сме купували, но пък защо не  newsm78 то малко неща не се дават до 2-3 години.
desive78 с интерес чакам отговора на този въпрос. Аз ако изям една ябълка 30мин по-късно съм мъртво гладна, надали при децата е нещо по-различно.

# 639
Благодаря, mysti. Иначе за  пюретата- повечето майки, с които съм говорила, не виждат разлика между картоф и ябълка. Смятат, че все е твърда храна и че едното засища по същия начин като другото.

# 640
Да попитам по колко дни се въвежда сирене? След него маслото пак ли се въвежда по няколко дни или не е необходимо? А, и защо сиренето е преди маслото?

# 641

[/quote

Нормално е,когато се е нахранил да не реве след като му свърши млякото..не го храня за първи път.Определено ,докато сучеше ми беше доста по-лесно ,давах му да си суче докато си пусне и след като се е наял не плаче след това..затова си мисля че това количество не му стига....а това количество ми го каза ЛЛ като ориентировъчно за 3 месец.Друго нещо е ,че не виждам как може да прехраниш на този етап едно бебе,което след като усери,че е заситено няма как да го накараш да яде още. Peace
Той от самото начало не е имал така колики и смятам че не е от това.. мерси за мнението  Wink

# 642

[/quote] Особено след тези сокове, и аз си мисля, че плаче от колики.
[/quote]

Сокчетата му ги давах ,докато още бяхме на кърма само...не сме имали проблем от тях...не се присвива и не плаче през останалото време ,за да си мисля че има колики ,а само след като му свърши млякото...  Rolling Eyes

# 643
ЗАщо мислиш, че слива, круша или ябълка ще заситят детето и то вече няма да е гладно newsm78
Нме мисля да съм казвала,че ще го засищам със сок или плодово пюре...плодовото пюре между храненията е за въвеждане на по-твърда храна след,което да сменим обедното със зеленчуково пюре...  Thinking

# 644

[/quote

Нормално е,когато се е нахранил да не реве след като му свърши млякото..не го храня за първи път.Определено ,докато сучеше ми беше доста по-лесно ,давах му да си суче докато си пусне и след като се е наял не плаче след това..затова си мисля че това количество не му стига....а това количество ми го каза ЛЛ като ориентировъчно за 3 месец.Друго нещо е ,че не виждам как може да прехраниш на този етап едно бебе,което след като усери,че е заситено няма как да го накараш да яде още. Peace
Той от самото начало не е имал така колики и смятам че не е от това.. мерси за мнението  Wink

Може би наистина трябва да му увеличиш количеството, но вече зависи и колко хранения имате. Опиши часовете, на които го храниш.

Общи условия

Активация на акаунт