БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-36

• 48 513
  • 768
  •   1
Отговори
# 645
Здравей, r0na, само искам да ти кажа, че дъщеря ми на 4 месеца изпиваше 180-200мл мляко до дъно през 3 часа. По логиката 100+ 4×10мл за 4-и месец щеше да бъде вечно гладна. Гледала съм килограмите по таблицата на АМ и тя се вписваше в тях. Ако гледах месеци, щеше да е 150-170мл, което беше малко. Дай на бебето повече мляко, ако продължава да плаче, може причината да не е глад.

# 646
  • София
Здравейте, искам да задам следния, малко глупав въпрос. Бебето ми е на 6 месеца, захранено е, приема и оризова каша.Искам да дам царевична/елда каша.Замислила съм следния вариант за домашно приготвяне като сваря много добре, пасирам и претрия през цедка и да дам няколко лъжички за проба. така процедирали ли сте или е по-добре направо да купя от готовите каши?
Благодаря ви за отговорите предварително!

# 647
По-добре готови каши, но след навършени 7 месеца за елда и царевица.
Царевица може да въведеш и с царевично нишесте.

# 648
Здравейте!Имам следния въпрос:бебето ми е на 7 месеца.Захраних го на 6 месеца със зеленчуци и сега ще въвеждам плодове и каши.Но по темата с кашите съм много зле,с каква трябва да започна(ако може да ми кажете няколко вида по ред на въвеждане) и на коя марка?

П.П моята свекърва #2gunfireкакто винаги все се меси където не и е работа.Настоява да въведа киселото мляко за вечеря за да не се събужда през нощта.Така е отгледала предните си внуци,но аз не й давам да се меси.Аз от 1 месец захранвам,а тя кисело мляко иска да дам #Cussing outГоворих с педи каза,че върви дребничка и предпочита да и увелича храненията на 6,отколкото да й вдигам мл(сега сме на 150 с 5 лъжички АМ)Започна да се събужда седмица преди да й излезе първия зъб,после спря.Снощи отново ревна за мляко,може и второ да излиза?

# 649
  • Sofia
ЗАщо мислиш, че слива, круша или ябълка ще заситят детето и то вече няма да е гладно newsm78
Нме мисля да съм казвала,че ще го засищам със сок или плодово пюре...плодовото пюре между храненията е за въвеждане на по-твърда храна след,което да сменим обедното със зеленчуково пюре...  Thinking

Тогава защо въвеждаш твърда храна толкова рано newsm78 Казваш, че детето плаче от глад, а после, че плода няма да го засити. Или просто си решила да го захраниш рано, независимо от глада му.

# 650
  • filibeto-maina:)
Здравейте, искам да задам следния, малко глупав въпрос. Бебето ми е на 6 месеца, захранено е, приема и оризова каша.Искам да дам царевична/елда каша.Замислила съм следния вариант за домашно приготвяне като сваря много добре, пасирам и претрия през цедка и да дам няколко лъжички за проба. така процедирали ли сте или е по-добре направо да купя от готовите каши?
Благодаря ви за отговорите предварително!
Aз тaкa си прaвя домaшни кaши,моя сaмо тaкивa яде. Нaкиснa зърнaтa просо вaря до пълно рaзцепвaне,пaсирaм и дaвaм, вие сте мaлко по мaлки зaтовa и цедкaтa ще ти е от ползa. Зa елдaтa съм купилa ядки от елдa, вaря без нaкисвaне, но имaй предвид че елдaтa е със спецефичен вкус и мирис. Бебчо я яде сaмо aко съм сложилa достaтъчно плод зa дa я прекрия или съм и добaвилa ориз или просо зa дa не я усещa.

# 651
  • filibeto-maina:)
Здравейте!Имам следния въпрос:бебето ми е на 7 месеца.Захраних го на 6 месеца със зеленчуци и сега ще въвеждам плодове и каши.Но по темата с кашите съм много зле,с каква трябва да започна(ако може да ми кажете няколко вида по ред на въвеждане) и на коя марка?

П.П моята свекърва #2gunfireкакто винаги все се меси където не и е работа.Настоява да въведа киселото мляко за вечеря за да не се събужда през нощта.Така е отгледала предните си внуци,но аз не й давам да се меси.Аз от 1 месец захранвам,а тя кисело мляко иска да дам #Cussing outГоворих с педи каза,че върви дребничка и предпочита да и увелича храненията на 6,отколкото да й вдигам мл(сега сме на 150 с 5 лъжички АМ)Започна да се събужда седмица преди да й излезе първия зъб,после спря.Снощи отново ревна за мляко,може и второ да излиза?
Първa е оризовaтa
Вторa дaдох рожко, но тя си е пaк ориз с 8%рожко.
Третa дaдох просо понеже се зaпекохме от оризa.
Четвъртa дaдох елдa и тя е зaпичaщтa.
Петa дaдох овесенa, тa мaлко дa рaзхлaбим коремa. Пък и е с нaй-нисък % глутен.
Шестa дaдох ръж.
Седмa цaревичнa.
Зa мaрки не могa дa дaм коментaр зaщото си предпочитaм домaшно приготвени. Стигнaх до товa решение след видях рaзликaтa във вкусa нa готовите и домaшните. A и просо нa готовa кaшa нямa, a е безцено кaто здрaвословнa хрaнa зa мaлчугaните.
Успех!

# 652
  • Стара Загора
Просо каша има на Holle, има и комбинация просо с ориз, която не е лоша, има и някакви с плодове, които не съм пробвала. Моите въведени каши са ориз, елда, просо, овес, спелта, царевица.
Между другото много ми беше полезна информацията за кашата 3 зърна на ДМ, много е хубава, само искам да обърна внимание, че тя е овес, ечемик и спелта, а не лимец, както пишеше преди, преводът не беше точен. Иначе преди това аз сама си смесвах овес и спелта на Topfer.

Последна редакция: чт, 09 окт 2014, 17:28 от Qlena

# 653
Първо се въвеждат безглутенови каши, след тях - с глутен. Ако са млечни, гледайте да са с АМ.
Myrkyy,  бебе на 7м може да пие мляко с повече от 5 л сухо вещество. 5л са малко. Давай с 6-7л.

# 654
Здравейте.И аз да си задам глупавия въпрос.Започнахме захранване с картоф и за сега сме на 2-3 лъжички.Смятам да въвеждам след това морков,тиква,броколи.
Купих и оризаво безмлечна каша.Кога мога да я въведа?И тя ли се въвежда като зел.пюрета на обяд с по 1 лъжичка?

# 655
Здравейте.И аз да си задам глупавия въпрос.Започнахме захранване с картоф и за сега сме на 2-3 лъжички.Смятам да въвеждам след това морков,тиква,броколи.
Купих и оризаво безмлечна каша.Кога мога да я въведа?И тя ли се въвежда като зел.пюрета на обяд с по 1 лъжичка?

Въведи  още 2-3 зеленчука, всеки поне по 5-6 дена
и ще мине около месец. След това предложи кашата-
някои дават предиобед, за да се следи за алергия.
Аз лично давах следобяд. Започваш пак с 1-2 лъжички. Peace

# 656
[/quo

Въведи си морков, тиква, тиквичка, с броколи изчакай още
малко. Всеки зеленчук поне по 5-6 дена. След това дай кашата.
Някои дават предиобед, за да следят за алергия. Аз лично
давах следобед. Започва се с 1-2 лъжички, поне 10 дена. Peace

# 657
[/quo

Въведи си морков, тиква, тиквичка, с броколи изчакай още
малко. Всеки зеленчук поне по 5-6 дена. След това дай кашата.
Някои дават предиобед, за да следят за алергия. Аз лично
давах следобед. Започва се с 1-2 лъжички, увеличаваш дозата.
Даваш поне 10 дни. Peace

# 658
Elito_, щом си почнала с картоф, въведи си го, след него други 1-2 зеленчука и после оризовата каша. Имай предвид, че картофът и морковът запичат и може след картофа да дадеш тиква, която разхлабва, после морков. Броколи ги дават като една от първите храни за захранване, но може да причинят газове (при нас беше така и ги дадох доста по-късно). Кашата се въвежда на обяд, първо 1л и постепенно увеличаваш, като зеленчуково пюре.

# 659
Благодаря, mysti. Иначе за  пюретата- повечето майки, с които съм говорила, не виждат разлика между картоф и ябълка. Смятат, че все е твърда храна и че едното засища по същия начин като другото.
Интересна логика, дали е едно и също да изям една ябълка и да изям един картоф  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт