БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-36

• 48 585
  • 768
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, днес последно въвеждам елда и мислех да продължа с царевица под формата на нишесте, т.е. да дам кисел. Не знам обаче дали да си спазя схемата. До тук сме опитали морков, картоф, тиква, пащърнак и тиквички. Картоф изобщо не обича, морков хапва, но по малко. Така че остават тиквата и пащърнака и евентуално тиквичките. Казвам евентуално, тъй като ги давам от готово пюре, което съдържа и картофи и съответно понякога не иска да го яде. В този ред на мисли дали да не предложа още някой зеленчук преди кисела? И какъв? И изобщо как според вас да подредя зеленчуците, кисела и месото?

# 556
Можеш да предложиш карфиол, ябълки, ако детето има 6 месеца банан, авокадо, щом си дала елда предполагам
вече си дала оризова каша. Има пюре от тиквички с царевица, може царевицата така да въведеш на бебевита. Праскови също са вариант. Месото след 8 месеца.

# 557
  • Северозапада
Кисела не се ли прави с плодове? Аз не съм давала. Не видях да има въведени плодове.

# 558
Почти на 8 месеца е. Вече е яла банан. Мислех да й дам царевица от пюре, но се притеснявам да не й е тежко. Четох, че с нишесте било по-щадящо.
Относно месото бях набелязала едно пюре на хип със заешко, но се оказа, че в него има сол. Да считам ли, че е в минимално количество или да не рискувам? В герберското със заешко пък има целина. Трябва ли да съм я въвеждала отделно или мога да го давам?

# 559
Царевица е ок след 7 навършени месеца с готова каша или нишесте.
Заешкото на Хипп е ок за въвеждане на месо, солта е в суперминимално количество, а на Гербер, предвид целината не е ок и аз лично бих изчакала с предлагането му.

# 560
А в заешкото  на плазмон солта ок ли е? Четох как се въвежда месо от готово пюре, но ние няма как да се справим с толкова голям грамаж. Дали може да й добавям отделно месо в зеленчуковото пюре? И мо же ли например след въвеждане да се дава 2 дни месо, 2 дни зеленчук?

# 561
Кога и как да въведа домат?

Масло днес сложих едно зрънце в зеленчуковото пюре. Педиатърката отдавна ми каза да въвеждам глутен със сухари, масло и сирене. Според мен е рано за глутен, а и не ми се стори редно да дам наведнъж три недавани храни. Та затова реших поне маслото да съм  го дала. Дано не съм сгрешила.
Върнах се и малко назад в темите и се разчетох. Вече съм на мнение, че няма да въведа с попара глутена.

# 562
Препоръката "до 1 година е най-важно млякото" много ми допадна, а и беше много лесно за мен. Обаче, тази една година свършва, сега какво?  Outta Joint
Много по-лесно яде от шишето, отколкото да я тормозя с манджи, тя по принцип е трудна с храненето.
Какъв е максимума на прието АМ, ако има такъв?
Как сте процедирали Вие с вече големите деца?

# 563
  • Северозапада
Miss M, моята щерка "прояде" в яслата  Wink Тръгна на 1г. и 2 м. Не знам как щеше да е, ако се гледахме вкъщи, сигурно нямаше да е тогава. До преди седмица вкъщи си беше основно на мляко, вкл. почивните дни. От седмица насам почна да хапва забележимо твърда храна на вечеря. Преди си караше на няколко залъка хляб и домати. Аз не се бях притеснила на, че на 1 г. ядеше по 150 гр. твърда храна дневно. На мнение съм, че децата сами трябва да покажат готовност и ето, при нас действа.

# 564

Масло днес сложих едно зрънце в зеленчуковото пюре. Педиатърката отдавна ми каза да въвеждам глутен със сухари, масло и сирене. Според мен е рано за глутен, а и не ми се стори редно да дам наведнъж три недавани храни. Та затова реших поне маслото да съм  го дала. Дано не съм сгрешила.
Върнах се и малко назад в темите и се разчетох. Вече съм на мнение, че няма да въведа с попара глутена.

Моята дъщеря е на 6 месеца и изпада в истерия ако аз ям нещо и не и дам да го пробва, та вчера за първи път и дадох да смуче малко домат, доста добре го прие. Иначе масло и слагам в картофената крем супа, заедно с авокадо и яде на поразия, стига аз да ям Grinning

# 565

Домат в манджата на 8 месеца. Силен алерген е и не знам как може някой да рискува да дава на 6 месечно бебе суров домат, но всеки с номера си. Правилно си решила много храни наведнъж не рискувай. Глутена явно си разбрала реда на въвеждане щом си чела назад. Между 7 и 9 месец е ОК, като между него може да въвеждаш други храни. Примерно сиренето може да го вмъкнеш някъде между глутеновите.

# 566
А в заешкото  на плазмон солта ок ли е? Четох как се въвежда месо от готово пюре, но ние няма как да се справим с толкова голям грамаж. Дали може да й добавям отделно месо в зеленчуковото пюре? И мо же ли например след въвеждане да се дава 2 дни месо, 2 дни зеленчук?

# 567
ant G, благодаря за мнението   bouquet

# 568
Спанак,коприва кога се въвеждат?

# 569
  • София
от кога може да се дава рожкови  Mr. Green

Много го хапвам аз това брашънце, но никъде не намирам инфо от кога мога да го давам на щерката.

Общи условия

Активация на акаунт