БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-36

• 47 960
  • 768
  •   1
Отговори
# 735
  • UK
Разбира се, стига да се спазват сроковете за съхранение и това е ок, после при размразяване е кофти като консистенция, според съдържанието, особено ако има картофи, но те бебетата имат непредвидим вкус и много често харесват неща, които ние не. Simple Smile

# 736
  • Северозапада
Точно картофи съм замръзявала, варени на пара и намачкани, ама пък не видях някаква особена разлика  Thinking. Не съм ги пробвала на вкус.

# 737
  • UK
При мен течността се отделя от картофа и от пухкаво пюре става зърнесто плуващо във вода. Като се пасира пак бива, но аз не бих го яла.

# 738
Картофите не са подходящи за замразяване и всякакъв вид консервиране.
Поне тях ги има целогодишно и не е необходимо да се прави това  Peace

# 739
  • UK
Но продават всякякви консервирани картофи - и сготвени с подправки вакумирани, и сурови белени бейби картофи в буркани, и бланширани замразени... Не знам друга причина да не са подходящи освен промяната на консистенцията, когато са сварени и замразени. Което не ги прави автоматично вредни за детето. Ако знаеш нещо повече по въпроса, сподели, защото само по себе си горното ти твърдение не отговаря на истината.  

Последна редакция: чт, 16 окт 2014, 10:59 от dejie

# 740
  • София
Разбира се, стига да се спазват сроковете за съхранение и това е ок, после при размразяване е кофти като консистенция, според съдържанието, особено ако има картофи, но те бебетата имат непредвидим вкус и много често харесват неща, които ние не. Simple Smile

ей това с вкуса и аз го разбрах онзи ден  Joy
изяде най-отвратителното пюре, което някога съм й давала. Картоф с карфиол (купено), че нямах хубави такива за домашно приготвено...И на вкус и на мирис беше меко казано отврат (опитвам всичко, което й давам). Изяде дори 110гр, при все, че повече от 80 не е яла от повече от месец...

# 741
  • Северозапада
Ааааа, моето дете категорично отказа пюре от картофи с броколи от буркан, а картофи и броколи на пара си ядеше. Дори не поиска да го пробва, само доближих лъжичката до устата и извърна глава. Не се учудвам, 2 часа след изхвърлянето, апартаментът още смърдеше  Sick

# 742
  • filibeto-maina:)
Момичетa мaлчо откaзвa дa яде AД, търси си мляко три пъти нa ден сутрин преди дa стaне, нa обяд двa чaс след кaто е ял и преди дa зaспи, но не искa дa лизне Aд. Нa 9м е дaдох по мaлко кисело мляко в плодовото пюре и сегa искa него. Достaтъчно голям ли е дa премине изцяло нa КМ и aко не кaкъв вaриянт имaм друг. Едно време знaм че милумил беше с вaнилия, но сегa я слaгaт н 3-кaтa. Знaете ли кое AД е с по приятен мирис и вкус?
И друго дa попитaм нaшaтa детскa кухня е от 10м готвят достa рaзнообрaзно, което aз не бих моглa дa му предложa, в случaй че нямa кaк дa съм въвелa всичко до тогaвa кaк ще ме посъветвaте дa постъпя. Кaкъв е вaшия опит със въвеждaнето нa детско сготвено ястие от кухни. Чудех се дaли и то ще е по лъжички постепено?

# 743
Но продават всякякви консервирани картофи - и сготвени с подправки вакумирани, и сурови белени бейби картофи в буркани, и бланширани замразени... Не знам друга причина да не са подходящи освен промяната на консистенцията, когато са сварени и замразени. Което не ги прави автоматично вредни за детето. Ако знаеш нещо повече по въпроса, сподели, защото само по себе си горното ти твърдение не отговаря на истината.  
Dejie, горната информация я имам само от майка ми. Тя се занимава с биоземеделие и прави много консерви за зимата. В началото затваряше и манджи с картофи, докато не разбра, че картофите отделяли някаква отрова след време. Казаха и го от няколко места. Мога да я питам за повече подробности.
Иначе аз консерви с картофи не съм виждала и ме учудват тези, които изброяваш. Само за замразени бланширани картофи знам, които никой не препоръчва и обича.  Peace
Не виждам и причина да се консервират при условие, че ги има целогодишно. При тях се използват други методи за съхранение.

# 744
  • UK
Наде, на какво мляко е било досега бебето? Това, което сега отказва или сменяте едно с друго и то не го иска? Рано е за КМ, преди годинката може само като добавка по малко, веднъж на ден, но пак е по-добре да даваш след 10 -ти месец.
Аз кърмя, но имаме малко проблеми и се опитвам малко по малко веднъж-два пъти на ден да давам по малко АМ като добавка. Нормално е да го отхвърля, от шише и чаша не иска да близне, свикнала е да пие само вода от тях. Давам с лъжичка заедно с твърдата храна - сутрин хапва овесените ядки и след тях с лъжичката по 20 мл АМ успява да изпие, докато я баламосвам с нещо или зяпа брат си. На обяд ако пюрето е зеленчуково, пак така. Дано привикне с вкуса. Ако стигнем до отбиване в някой от следващите месеци, предпочитам аз лично да продължа с АМ отколкото с кисело.  
Пиши по-подробно какъв точно е проблемът при вас, за да дадем предложения и да опитаме да ти помогнем.

Има, Feride, загледай се по бурканите в супермаркета, ето и Гугъл:
https://www.google.bg/search?q=canned+whole+potatoes&biw=114 … AUoAQ&dpr=0.9
Разбрах ти обяснението, дано някой по-компетентен се включи, че ми е интересно. Не че заварявам буркани с картофи у дома...

# 745
Dejie блaгодaря ти зa включвaнето. Пиеше Aптaмил1 сегa трябвa дa минем нa 2. Яде си кaшите и пюренцa, леко зaпочнaх дa слaгaм по лъжички2-3 КМ кюм пюрето му опитaх го няколко пъти с 3-4 л чисто дa хaпне и сегa не искa AД кaто го усети в шието кaшля исе плезе дa го повръщa.

# 746
  • UK
Да не би да харесва нещо просто новото мляко, аз не разбирам, но сигурно има разлика във вкуса, не вярвам да го отказва заради въвеждането на киселото мляко, ти не му го даваш в шише нали? Вероятно двете неща са съвпаднали просто. С педиатъра на детето говори ли? Той какво те съветва?
Относно детската кухня, а започнах да давам на сина ми на 1г. 2 месеца, след като въведох всички варива, яйца, прясно мляко. В три дни от седмицата в менюто имаше леща, или боб, или зеле, доста тежичко за стомахче на 10 месеца.   

# 747
Да не би да харесва нещо просто новото мляко, аз не разбирам, но сигурно има разлика във вкуса, не вярвам да го отказва заради въвеждането на киселото мляко, ти не му го даваш в шише нали? Вероятно двете неща са съвпаднали просто. С педиатъра на детето говори ли? Той какво те съветва?
Относно детската кухня, а започнах да давам на сина ми на 1г. 2 месеца, след като въведох всички варива, яйца, прясно мляко. В три дни от седмицата в менюто имаше леща, или боб, или зеле, доста тежичко за стомахче на 10 месеца.   
И aз не рaзбирaм и педи ме съветвa дa изпробвaм други млекa, но aз финaнсово незнaм дa ли ще издържa дa оробвaме до кaто нaмерим кое ще пие. Мислех че не искa двойкaт, но и еденицaтa откaзвa. Просто aко някоя мaйкa знaе зa AД което дa е с по приятен вкус нaпрaво него дa купя.

# 748
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте, дами!
Имам въпрос: въведени са от месото - заешко, пуешко, пилешко ... С какво да продължа - телешко, свинско или риба? Благодаря!

# 749
Момичета, по колко време киснете плодовете и зеленчуците, за да сте сигурни, че са излезли нитратите?

Общи условия

Активация на акаунт