Отговори
# 450
Вчера се уморих от чистене, макар и за тежката работа да имах помощник и след това имах доста стягания на корема, но без болка. След почивка премиха. Тази сутрин дори имах спазъм на левия прасец и то доста болезнен. Но предполагам от преумората вчера. Доволна съм че приключихме с ремонта. Останаха дребни работи за пререждане из шкафовете, но лека полека ще ги оправя и тях.Чакаме обаждане че леглото за баткото е пристигнало и да го сглобим и него.  Simple Smile

Нашата госпожица пък веднага се размърда като усети баща си. Като му чуе гласа и започва да мърда.  Grinning Иначе за името срещаме трудности. засега сме се спрели на 2. Може би ще дадем правото на избор за краен вариант на баткото.

# 451
Gabi_84 защо не би. Си го причинила майчин дом?

# 452
Тъй като аз избрах името на баткото, мъж ми категорично каза, че този път честта се пада на него. И тъй като критериите са ни много - хем да е царско име /таткото е Калоян, баткото Борис/, хем да не е дори с първата буква на някой от бабите и дядовците, хем да не е често срещано....мъж ми предложи Константин, но на мен нещо не ми допадна, та се върнахме на първото предложено име от страна на мъж ми за баткото - Самуил. Тогава си бях решила Борис и успях да го разубедя, сега също ми беше лесно  Mr. Green Та живи и здрави бебончо ще се казва Самуил.

За багажа в родилното - мисля и аз да го постегна като излезна в 45дневния болничен. Трябва да се поинтересувам тук в болницата какво искат сега, предния път искаха малко неща за бебето, може нещо да се е променило. За упойка в нашенската болница не са и чували, та нямам особен избор  Mr. Green дори секциото  го правеха с пълна упойка, може пък и да са се променили нещата от преди 5г, но не ми се вярва особено. Дай Боже, раждането да ми е леко, като предното и да не се налага нищо. За около два часа и половина родих - това от момента на постъпването с изтекли води и без контракции...

# 453
Момичета, за упойката - аз раждах с епидурална предния път. Честно казано не знам дали да я препоръчам, някои казват че напъните не са толкова ефективни като си с упойка. Синът ми в крайна сметка си пъхна ръката под главата и така се заклещи че го вадиха с форцепс  Tired

Аз пък искам да питам мамите, които са раждали планирано със секцио, защото при мен още не се знае:
1) прави ли се клизма и не може ли да си ползваш свещички вкъщи?
2) наистина ли трябва и обезкосмяване или бръснене и защо  Rolling Eyes
3) ако сте със спинална/епидурална упойка, а не с пълна - дават ли ви да гушнете бебчо?
4) и един въпрос от серия тъпи  Laughing - знам че не трябва лак на ръцете, но на краката знаете ли дали може?

Относно багажа, най-късно като вляза в 9-ия месец ще го стягам  Peace и предния път така направих, родих 10 дни преди термин  Sunglasses

Цветка, Самуил е супер име, при нас таткото и баткото са ми направили списък и са ме оставили да избера  Sunglasses

Kaili, завиждам ти искрено че сте приключили, ние още се мъчим и днес вече съм труп, а утре съм на работа  ooooh! Поне баткото пратих на лагер, та да не го мисля и него кой да го гледа

# 454
Момичета, за упойката - аз раждах с епидурална предния път. Честно казано не знам дали да я препоръчам, някои казват че напъните не са толкова ефективни като си с упойка. Синът ми в крайна сметка си пъхна ръката под главата и така се заклещи че го вадиха с форцепс  Tired

Аз пък искам да питам мамите, които са раждали планирано със секцио, защото при мен още не се знае:
3) ако сте със спинална/епидурална упойка, а не с пълна - дават ли ви да гушнете бебчо?
4) и един въпрос от серия тъпи  Laughing - знам че не трябва лак на ръцете, но на краката знаете ли дали може?

Относно багажа, най-късно като вляза в 9-ия месец ще го стягам  Peace и предния път така направих, родих 10 дни преди термин  Sunglasses

Цветка, Самуил е супер име, при нас таткото и баткото са ми направили списък и са ме оставили да избера  Sunglasses

Kaili, завиждам ти искрено че сте приключили, ние още се мъчим и днес вече съм труп, а утре съм на работа  ooooh! Поне баткото пратих на лагер, та да не го мисля и него кой да го гледа

1 Да прави се клизма,все пак е коремна операция.Ти може да ползваш в къщи свещички,но и там ще ти направят.
2 Да,трябва обезкосмяване,защото пи зашиването ,ако се зашие някое косъмче може да се получи кистичка(обърнато косъмче и после трябва да се цепи)
3 Спиналната се ползва за операции,а епидуралната за нормално раждане.Не би имало проблем,ако всичко мине нормално да ти дадат да гушнеш бебчо.
4 Не е препоръчително изобщо да имаш лак(ръце и крака)Ако нещо се обърка,анестезиолога се ориентира по цвета на ноктите(не искам да те плаша)Ако в кръвта няма достатъчно кислород първо цвета под ноктите се променя.
Дано съм ти била полезна(не съм раждала със секцио,но съм работила 1г в опреционна)

# 455
Охх аз не искам и да си помисля за секцио, първото ми дете, беше със секцио и я видях на 3-тия ден, а за болките да не говорим. За епидурална упойка не съм мислила, но чесно казано не ми пука Mr. Green . Багажа ще го стягам като вляза в 9-ти месец, рано е още, за това. За име за сега сме си избрали Мартин, Стоян или Стилиян, трябва задължително да започва с М или С, имаме си традиция в моето семейство да се кръщаваме на бабите.  Grinning На ЖК съм на 7.09.  Hug

# 456

1 Да прави се клизма,все пак е коремна операция.Ти може да ползваш в къщи свещички,но и там ще ти направят.
2 Да,трябва обезкосмяване,защото пи зашиването ,ако се зашие някое косъмче може да се получи кистичка(обърнато косъмче и после трябва да се цепи)
3 Спиналната се ползва за операции,а епидуралната за нормално раждане.Не би имало проблем,ако всичко мине нормално да ти дадат да гушнеш бебчо.
4 Не е препоръчително изобщо да имаш лак(ръце и крака)Ако нещо се обърка,анестезиолога се ориентира по цвета на ноктите(не искам да те плаша)Ако в кръвта няма достатъчно кислород първо цвета под ноктите се променя.
Дано съм ти била полезна(не съм раждала със секцио,но съм работила 1г в опреционна)

много благодаря за бързия и изчерпателен отговор   bouquet
обезкосмяването в този случай ми е малко мътно, ако трябва да се подготвя сама - нямам идея къде точно и колко те режат  Rolling Eyes
Относно упойката, щом задължително е спинална дано не ми стане зле. Преди няколко месеца ми оперираха коляното. Докато бях с упойка ми беше много лошо, чак повърнах накрая, при все че не бях яла  ooooh! и ми беше зверски студено Rolling Eyes

# 457
Нормална реакция след упойка.Дори е добре да повърнеш.За обезкосмяването мериш около педя от където ще е разреза.Ако имаш леко забележими косъмчета(те са мекички)ниско долу на корема,чак толкова не е необходимо.
Помня какво шоу беше когато се приготвях за предното си раждане и каква борба беше с огледало в ръка.

# 458

За лака - не трябва да имаш или на краката или на ръцете, за да се виждат поне едните. Аз обаче отидох да раждам и с маникюр и с педикюр, малко ми се скараха, но чак след раждането Simple Smile

# 459
Аз понеже си правя с гел ноктите и ходя на маникюр,тея дни ще го махам и ще си оставам само с моите отдолу,които по принцип бяха доста чупливи преди  Laughing Реших още от сега,защото ще е необходимо време да се възстанови самата плочка,пък и аз да свикна без нокти за бебчо,че да не го надирам после миличкото  hahaha Краката (ако стигам до тях)  hahaha ще продължавам да си ги лакирам.  Joy
П.П Сега се сетих последният път как се въртях половин час докато измисля поза,за да си ги отрежа на краката ноктите  Joy

Последна редакция: пн, 25 авг 2014, 09:21 от AnnI_88

# 460
  • София
Добро утро, момичета!

Да ви почерпя виртуално,че днес с ММ празнуваме една година семеен живот!
Скрит текст:

И на мен ми бяха казали да отида без лак поне на ръцете, но краката мисля да са ми лакирани, за щастие още успявам да стигна до тях,но ще видим на края как ще е  Laughing

# 461
 tedi8904 , честита първа годишнина!!!  Tada Пожелавам ти дълги години семейно щастие и обич,а ноември да ви зарадва най-хубавият подарък   ylinfant

# 462
Теди пожелавам ви дълги години семеен живот.Нека винаги пламъка гори в очите ви.Леко бременеене на теб и през ноември пухкаво вързопче в ръцете ви.

# 463
 Честит Празник Теди ! Много години + 1 да имате заедно и здрави и хубави дечица ! 1dating

Отивам да видя бебка какви ги върши   preggo

# 464
За прижготвянето на багажа, мисля че в първия ден на 9-тия месец вече трябва да е подготвен. Така или иначе не пречи стои си прибран и чака да си го вземеш, а имаш повече време да се присетиш ако нещо си пропуснал. Аз предния път без багаж отидох да раждам, но не ми и трябваше, само джапанки си носех, всичко друго ото болницата ми беше подсигурено, но сега със сигурност ото рано ще го подготвя

За обезкосмяването, на мен ми обръснаха коремчето, не че имаше кой знае какво окосмяване ама .... и надолу целия триъгълник го дооправиха.

Общи условия

Активация на акаунт