Отговори
# 435
Да попитам мамите които са усещали контракции, целият корем ли ви се стяга,защото аз усещам някакво напрежение само на линията на пъпа но не по нагоре,не постоянно без болка.чудя се дали може да е бебо и да е застанал с гръб към моя корем и затова да усещам твърд корема....оф ама и аз как обяснявам.....

# 436
  • Бургас
Здравейте!
Пропуснала съм новата тема, голяма съм блейка. От 1 месец се чудя как пък никой не пише в темата и реших, че само във фейса пишете  Joy
За раждането вкъщи за мен в България е опасно, да не кажа неразумно.
И моите последни кръвни изследвания не са перфектни, но не са и извън границата а точно на горна граница. Става въпрос за левкоцити и гранулоцити. Не съм болна, настинала, не се чувствам зле, затова и в понеделник пак ще пускам и следобяд ще съм на преглед.
Аз си суркам едни болки ниско долу отдавна, но напоследък доста се засилиха и затова посетих случайна докторка реди няколко дни. Измери главата с повече от 2 седмици изоставане и ме уверяваше, че всичко е наред. Аз като си взех снимката с мерките я попитах наистина ли е толкова главата и не е ли много това изоставане, тя реши да я измери пак и този път я измери в норма. Сега не знам да се притеснявам ли... Не че аз постоянно не си измислям какво ли не...
За сините очи, уроки и т.н. аз вярвам, но не кой знае колко. По-скоро вярвам, че има хора, които са си лоши и просто излъчват негативна енергия.
Ох, имах още доста да пиша, но малкия мрънка за внимание  Heart Eyes
Хубава вечер на всички!

# 437
Здравейте момичета,
добре дошли на новите попълнения  Peace
rendence ще се пазаря този път за тоновете, наистина, ако може да съм настрани, защото мноооого гадно ми става по гръб.
Моят господин сутринта пак нещо ми беше притиснал и не можех да се изправя или сгъна като хората. ходих 2 часа като робокоп  Rolling Eyes и после отпусна изведнъж.
Откакто пия магнезий нямам никакви крампи, така че който се оплаква, това помага  Peace
За изследванията нищо не мога да кажа, защото сега предстои май да ми пускат пак такива по каса.
аз да ви кажа съм възмутена от женската консултация. понеже се оказа, че ще ми се дублира часа с този при моята докторка, която си ме следи, звънях 3 дни поред да отложа часа за другата седмица.
Никой не ми вдигна  Rolling Eyes ами ако само там се следя и ми е важно  ooooh!

Момичета, мислите ли вече за име?

# 438
Аз Пък нямам търпеливо да дойде 1 септември и да я видгоспожицата колко е голяма . А по въпроса с името ние вече си го знаем  Simple Smile

# 439
ЗДравейте,прекрасни мами  Hug
Добре дошли на новите мами   bouquet
Отдавна не съм се включвала,ама то няма и кой знае какво интересно покрай мен.  Laughing Чакам си ЖК на 09.09 чак... Cry
Ама по-рано нямаше какво да правя и влязох в темата на октомврийките да прочета за бебчетата дето се родиха по-рано и видях,че там доста се обсъжда темата с упойките. Аз мислех да съм с упойка,ама сега като попрочетох малко и започнах да се разубеждавам....  newsm78 Вие на какво мнение сте за упойките? Ще ползвате ли? Мамите,които вече са минали по този път също да споделят,че ще ни е от полза  Rolling Eyes
Името отдавна ви бях казала само,че сме решили да е с буквичката на свекъра "М",ама за името точно още се колебаем-май накрая ще решим като видим бебчо  Laughing
Хубав и усмихнат ден на всички   bouquet

# 440
Нашата хубавица  като почне много да рита мм си слага ръцете на корема ми и тя моментално спира . До сега един път не го е ритнала  gydi gydi
Същото е при нас - аз като кажа РИТА, мъжът ми си слага ръката и настъпва пълен покой. Досега 2-3 пъти е усетил движение, ама от онова, дето чак ти се надига кожата на корема  Mr. Green

# 441
Здравейте момичета,
аз ходя на прегледи само по здравната каса, но съм много доволна от моята лекарка, всеки път ме гледа на ехографа, всеки път измерва всичко, много е внимателна и старателна. Често, почити всеки път ми пуска изследвания и досега не съм плащала за нищо при нея.
За крампите, при мен също много често се появяват, въпреки че пия магнезий, доста е неприятно.

# 442
Добро утро и от нас с бебка Simple Smile Госпожицата ме остави днес да си спа до късно, не беше ми се случвало от много време Simple Smile
За името- преди още 10 години като се запознахме с милото и разбрах как се казва майка му, знаех че ще имаме госпожица и как ще се казва, но мм нещо не е по съвременните имена и сме още в спор  Whistling
Момичета, всички ми казват че като си взема 45 дневния болничен и чантата ми вече трябва да е стегната, вие знаете ли нещо по въпроса с това, аз мисля че е рано, но...  newsm78
За упойката - май ще е според зора Simple Smile Не съм мислила за това, мен по скоро ме е обхванала паника как ще се гледаме, отколкото как ще излезе. Мама каза че пак прескачам крачки и че след като започнем да се гледаме, сигурно ще мисля за бала Simple Smile

# 443
Аз да си призная не пия магнезия редовно. Но снощи взех два, че имах контракции поне 6-7 бяха и леко болезнени. При мен са като менстурални болки. Не знам нормално ли е подготвителните да са болезнени или изобщо никаква болка не трябва да има.  newsm78
Иначе крампи, изтръпвния, схващания и т.н. нямам изобщо (то и за това май забравям да го пия този магнезии).
На ЖК съм на 11.09. Тия дни си дадох сметка, че следващата седмица ще си взема последния болничен и след това вече започва 45-дневния преди раждане. Трябва да разпитам докторката ми какво трябва да подготвя, че да не оставам за последния момент. До колкото знам само лични принадлежности и бельо ще ми искат.
И нашия татко все още не е усетил ритане. Като си сложи ръката и притихва момата. За сметка на това, онзи ден пак срита котарака по дупето. Беше се настанил отгоре ми и тя взе да шава и  да образува стресове на котараката  hahaha hahaha hahaha

# 444
По въпроса с упойката не съм го мислила още.  Мен толкова ме е страх ор раждането, че избягвам да го мисля. Бихте ли ми казали какво ви е мнението за майчин дом? Аз мисля там да ражждам и още събирам мнения.

# 445
Да попитам мамите които са усещали контракции, целият корем ли ви се стяга,защото аз усещам някакво напрежение само на линията на пъпа но не по нагоре,не постоянно без болка.чудя се дали може да е бебо и да е застанал с гръб към моя корем и затова да усещам твърд корема....оф ама и аз как обяснявам.....

Това са така наречените подготвителни контракции, които не са болезнени и се усещат точно като напрежение, сякаш корема ти става на топка. Не са истинските контракции и не са опасни, в случай че не са много често.

Аз крампи получавам рядко, може би през 2-3 нощи, магнезии не пия, доктора не ми е изписал.
За ритането на бебо, рита най - много, като мия чинии  Laughing, но принципно като седя по продължително време или лежа по гръб, а таткото като започне да й говори и се отговаря с едни болезнени шутове от вътре Shocked
За името - още от началото имаме женско име, за мъжко никога не можахме да изберем, въпреки,че аз имах усещането, че е момче в началото. Доктора и до днес се шегува с мен: "Все още е момиче"  Laughing

# 446
И аз имам контракции от снощи, усещам втвърдяване на корема и опъване като се въртя в леглото, не усещам болка. Магнезият не го пропускам- много съм изпълнителна.
Аз ходих на хематолог- установихме дефицит на витамин В12, желязото е в норма, хемоглобинът е нисък, странен казус newsm78 Засега ще пия Феррофолгамма 3 х 1т. и ще ми сложат 10 инжекции с витамин В12 през ден. Давали 100% гаранция, че ще попълним дефицита, образувало се депо за 2-3 години напред. Само се чудя откъде ми дойде на главата подобно нещо- предполагам, че е от обилен цикъл без да се усетя Rolling Eyes

# 447
Нашата хубавица  като почне много да рита мм си слага ръцете на корема ми и тя моментално спира . До сега един път не го е ритнала  gydi gydi
Същото е при нас - аз като кажа РИТА, мъжът ми си слага ръката и настъпва пълен покой. Досега 2-3 пъти е усетил движение, ама от онова, дето чак ти се надига кожата на корема  Mr. Green
И при нас е същата работа, като усети бащи си и веднага спира да мърда, а той се шегува че и като се роди така ще го слуша.
Аз като имам стягания не усещам някаква болка, но самите те не са напълно безболезнени. В смисъл самото стягане си се усеща като напрежение и тежест в корема.
И аз изкарах така предните два дни, корема ми беше като камък, не е болезнено, но е доста неприятно.
За упойката - по- скоро съм против, защото нямаш никакво усещане кога бебето напъва, кога ти да напъваш и се получават доста разкъсвания. Моята приятелка роди и двете си деца без упойка, имаше леки раждания като цяло и се надявам и при мен да е така.
Аз все още няма никаква идея къще ще раждам, но Майчин дом не бих си го причинила. Ще избирам между Шейново, Тина Киркова и Окръжна. Колкото повече наближава, толкова по- неподготвена се чувствам,  надявам се че ще се справя, колко много хора го правят, но ще видим.  Simple Smile

# 448
  • Плевен
Аз съм на ЖК в петък на 29.08, ще видим тогава Simple Smile
А иначе предния път като влязох в 9 месец, стегнах багажа и хвърлих сака в колата да е готов. А и не исках никой да знае кога отивам да раждам, така и никой не разбра де, ние тръгнахме през нощта.

# 449
Здравейте момичета.Ние вчера и днес бяхме на вилата,с мисълта за плаж,но времето не мислеше така.Вчера приваля и за това днес си направихме една разходка до нос Калиакра.Само,че май ми дойде в повече катеренето по скалите и получих контракции,но от тези безболезнените.
За багажа за болницата-миналият път го приготвих,когато си взех 45дневния болничен.Все чакахме да излезе по-рано,но тя реши да излезе почти на термин,та се налагаше на няколко пъти да го подреждам наново.
Предният път нямаше време за упойка,че цялото раждане с контракциите продължи 40 мин.Надявам се и сега да мине бързо,но колкото по-малко остава,толкова по ме хваща страх.

Общи условия

Активация на акаунт