Отговори
# 420
sherifka, да видях, че си писала, благодаря ти, преди месец и мойте бяха 12 и док нищо не каза, но сега като видя 15 ме посъветва да повторя изследването, та за това съм се притеснила  bouquet но явно наистина е нормално по време на бременност.

Момичета, аз искам да ви попитам имате ли контракции на Бракстън Хикс и ако да колко често?

Имам Бракстън Хикс от 5-ти месец някъде, корема ми става на кокал и ми е трудно да ходя, много ме плашеха в началото, но доки каза, че е нормално ако не са на често и не са болезнени. Моите не бяха болезнени но бяха по много на ден, 15-20 да речем и ми изписаха Магнерот 3х2. Сега пак получавам понякога но определено са доста по-рядко и мисля, че има резултат от магнезия. Също така откакто го пия ми намаляха крампите в прасците.

# 421
Аз от както пия магнезий се чуствам доста по добре . Преди много ми изтръпваха крайниците а  сутрин се будех с изтръпнали крака . Само да вмъкна че съм на 22 а ни на 25 години  Rolling Eyes.

# 422
Здравейте, не съм писала отдавна, но пък чета най-редовно  Party
Аз от вчера съм малко отпуска, че свекърва ми падна и си счупи китката и пукна рамото и сега ще се погледаме малко с баткото. Лошото е, че само една седмица пуснах отпуска, после трябва да се върна малко на работа, че колежката ще почива, но мисля началото на септември да помоля АГ-то да ми пусне болничен, за да удържим фронта до 15-ти, докато юнака тръгне на градина. Майка го погледа няколко дни, но тя пък е наградена с племенника и е голяма лудница...

Напоследък много взеха да ми се схващат нощно време краката. Будя се с писък направо от тези гадни крампи, лошото е, че после няма заспиване и си будувам цяла нощ. Другото странно е че сутрин ми е изтръпналата ръката, но не тази върху която съм лежала, а другата, която по никакъв начин не е притискана  newsm78

Да ви питам - кога ви ритат бебоците. Имам в предвид позата, в която вие се намирате. Легнала по гръб и седнала го усещам нормално, според мен, така беше и с първата ми бременност. Но да ме рита, докато ходя, готвя и изобщо съм права ми е за сефте. Преди ми казваха, че каквото е вътре в корема /спокойно или буйно/ такова е и после детето. Баткото беше буйно бебе в корема, сега не е лесен, представям си това каква фурия ще да е...

И за последно, че се отвлякох с писането, да ви помоля да ми стискате палци във вторник - на ФМ съм при Марков, и дано този път новините да са само добри.  Praynig

# 423
Добро утро мами.Хубави почивни дни.
Цвети дано имаш прекрасни новини от ФМ и да се поуспокоиш малко.
За бебетата дали да кротки или буйни,не мисля че се определя от това колко рита.Каката така риташе в корема,че събуждаше ММ,но като цяло е кротка.Сега бебо рита почти 24/7,дори се чудя не се ли уморява.Като се роди,ще видим дали е кротко.
За крампите на мускулите,май повечето момичета са така.

# 424
Svetlanica, обременяването с глюкоза е за установяване на гестационен диабет евентуално. При мен стойностите не са толкова високи и се получава само нарушен глюкозен толеранс за сега. Сутришните стойности на гладно на кръвната захар са ми в норма и дори ниски. В понеделник или вторник ще реша какво да правя.
При бременност всички стойности са завишени и затова се обърквам как да ги разчитам. Направи си една контрола на левкоцитите,но след като ЦРП е в норма не виждам нужда от притеснения.

Моята госпожица рита във всяко положение като реши, но по-често като съм седнала или легнала. Но понякога и като ходя решава да се завърти и чак ме кара да спирам в движение.

# 425
Аз за първи път имах крампи снощи. Събудих се с писъци, защото много ме заболя и още мястото е болезнено  Sad За левкоцитите - и моите са леко повишени, но ми казаха, че било нормално. Нашето бебе рита вечер като легна на една страна, през деня рядко го усещам.

# 426
Shirley-Ann, и при мен е така! Вечер като легна настрани  и се започва едно мърдане. Аз предполагам, че се намества или нещо такова. При всяко завъртане на другата страна пак помръдва по няколко пъти....

# 427

Аз повторих кръвната картина и отново имам завишени левкоцити 15,3, но в ДКК всичко е в норма, просто не знам каква може да е причината.....Има ли други мами с повишени левкоцити без видима причина или инфекция? Ще съм благодарна на отговорите ви.

Причината е бременността, нормално е да са високи.

А за ритането, рита във всякакви пози като понякога е доста болезнено

# 428
  • тук и там
Здравейте,момичета!Не съм писала отдавна,но до сега предимно обикаляхме планинските курорти и нямах много време да пиша-под"обикалях" имам предвид кисненето в различни басейни там,не че съм имала много движение Twisted Evil.Миналата седмица ходих при ЛЛ,защото започнаха да ми се схващат и пръстите на ръцете-преди ми се схващаха само прасците  и пръстите на краката,та да питам дали е нещо притеснително и евентуално  да ми пусне някакви изследвания-ама погледна си в списъците там и каза,че то в седмия месец не се правили изследвания -следяло се само развитието на бебето.Та така-изкарах почти седем месеца само с едно изследване и то за хемоглобин и кръвна захар... Надявам се само всичко да е наред.Вторник съм на ехографски преглед и започвам да се стягам вече за връщане в Белгия.Ям огромни количества въглехидрати и вече съм плюс 20 килограма... EmbarassedОчаквам до края да сложа още 10...точно като първия път.Определено ми тежат и килограмите и корема,но иначе нямам високо кръвно или други последствия от качените килограми...освен ниското самочувствие заради новото ми тяло.Определено не се харесвам и ме очаква дълга битка за нормализиране на теглото после.Хубави почивни дни на всички!
За ритането-при мен е предимно когато съм легнала.

# 429
Здравейте момичета, как сте?
Аз от 5тия месец имам контракции и болки ниско долу, пия магнерот и нош па. Въпреки това болките си продължават, понякога ми е трудно дори да вървя. АГ, казва да не се притеснявам, засега нямало нещо сериозно.
При мен досега кръвните ми изследвания винаги са били добре, но имах много проблеми със стерилната урина, имах бактерия пих антибиотик в къщи, но полза нямаше и се наложи да вляза в болницата и чак след венозен антибиотик се оправих.
Много се страхувам тези гадини да не се появят пак, някоя друга мама имала ли е такива проблеми?

# 430
Вчера бях на жк, ами то супер тъпа раб. Ни кръвно, ни тонове, ни мерки. Погледна бебето на ехо измери само главата, изкара го по малко и това беше. Просто незнам ако разчитах само на нея какво щеше да е. Сама си пускам другата седмица изследвания и си отивам при другата лекарка. Тя гледа и плацента и тонове. Тя измери бебето преди 20д по-голямо със седмица и понеже и първото се роди мн голямо ми каза да направя обременяване с глюкоза. Но май няма да правя за сега нищо. Ще си пусна нормална кръвна захар и ще видя.

Аз като имам стягания не усещам някаква болка, но самите те не са напълно безболезнени. В смисъл самото стягане си се усеща като напрежение и тежест в корема.

# 431
Здравейте бременелки  Hug За изтръпналите крака - а като се залежа в нас и започват да изтръпват. Но движа ли се както по принцип, нямам проблем.

cvetka-koketka и мойта бебка ме рита докато вървя, готвя, карам колата и въобще когато тя си реши. Предния месец като вървях и я приспивах, но сега детето му е тясно и място не може да си намери. Бях чела някъде в началото на бременността че детето усеща татко и се смях на това, но сега ММ хване ли ме за коремчето и се почва едно ритане, бутане и ще кажеш че му следи ръката да го ритне  Heart Eyes
Пожелавам на всички мами едни прекрасни почивни дни, пълни с много красиви моменти и сладки ритничета  Hug

# 432
Зравейте,
да се представя първа бременост с термин 05.11.2014 г. , с розови гащички сме. Пожелавам на всички здрави и хубави бебенца. Слънчев ден от мен. Simple Smile

# 433
Нашата хубавица  като почне много да рита мм си слага ръцете на корема ми и тя моментално спира . До сега един път не го е ритнала  gydi gydi

# 434
   Добре дошли на новите мами    bouquet
Изследвания м направиха в трети и четвърти месец -пълни кръвни , заедно с хормоналните за синдроми и това беше ... явно когато всчичко е наред не взимат доп. изследваня...урина тук не взимат , освен при оплаквания някакви ....обаче месечната консултация е винаги на ниво тип ФМ , както му казвате в БГ ...със всички размери , кръвен поток и снимки ...чакам с нетърпение понеделник за следваща среща с малката ...на последната мърдаше много с ръце и уста и нещо май ни обясняваше ,но ще разбереме какво като се видиме   Simple Smile ... снмката на личицето е малко размазана , сега се надявам на по- прилчна поза  bowuu

Силно се надявам да няма изненади като на веселата мама от Бургас , че съм накупила толкова много момичешки неща ... #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт