Отговори
# 540
  • София
И аз не мисля да си стоя в нас. Ще я поизчакам малко да закрапне - седмица-две. И ако видимо няма проблеми и времето позволява, ще излизаме навън за малко.
Сутрин таткото ще ги води на градина. В началото и той ще ги прибира. После аз ще поема прибирането. Така процедирахме като се роди баткото (септемврийче).
Имам и кола де. Но поради близостта на градината - няма смислъл да се товарим на нея. Тя ще е за по-дълги разходки при хубаво време.

# 541
Denica, и ние за сега сме решили без количка. В Чикаго сме и ако зимата е като предишната няма да мога да изляза. Но в същото време ще си харесаме една и ако се наложи ще я купим, просто да спестим някой разход.

# 542
Аз мисля да я извеждам още от самото начало, но не с количката. Баткото го извеждах в слинг (февруарско бебе е той) и с малката ще процедирам така. Хем се топли от моето тяло, хем им е супер комфортно на бебешоците, защото са на тясно, слушат сърцето на мама и им е почти като в коремчето  Heart Eyes

# 543
Аз и във фейсбук писах - детето на колежката е болно от този вирус с повръщането и разстройството. От няколко дни не е добре, днес са ги приели в болницата. Другата колежка каза, че огромна част от децата сега го карат този вирус. Дано ме прескочи, че само това ми липсва, няма и кой да ме замести реално.
ми не го мисли, каквото дойде ще се оправим някак  Simple Smile
баткото да чукам на дърво от миналата година го лекувам с хомеопатия , вчера на обяд още там са му дали каквото им казах и тази сутрин изглежда доста добре и без Т засега. спря да повръща още вчера, ще видим как ще е

# 544
И нас ни тръшна на морето вируса, но се разминахме многоооо бързо. Малката цял ден беше пушка и привечер хапвахме диня и си лафихме на терасата и тя изведнъж почна да повръща... От 6 до 9 повърна 10тина пъти и това беше. Разстройство не я хвана и на сутринта беше пак ОК, но пропуснахме един ден плажа. И след един ден ме хвана мен... Събудих се с чувството, че ще повърна и се почна 4 часа постоянно повръщане. През няма и 10 минути + разстройство... Бях на най-строгата диета - 6 часа нищо да не ям и пия, само по 1 глътка вода, за да си разтворя лекарствата. До вечерта бях ОК, но от постоянното напъване при повръщането си бях 2 дена с контракции и болки... Неприятна история, но поне кратка.
Количка вече си взех от Англия за скромните 42 паунда Silver Cross Surf. Ако някой я е виждал на живо или има някакво мнение, нека сподели, защото не намерих читави ревюта в БГ, само английски. Брат ми живее в Лондон и ще си идват в БГ края на октомври тук. Жена му ще ражда месец след мен и искат да си дойдат при семействата за щастливото събитие. Та като изпращат техния багаж, ще  метнат и всичко мое.
Креватче съм харесала ето такъв тип http://бебешки.com/wp-content/uploads/2011/02/bebeshko-leglo-ljulka-bertoni.jpg С каката имах от другите дървени кошари, но не ми допадна... За малко бебе е огромна, а за детенце на 1-2 години, който се върти неуписуемо много на сън е тясна. На 1г. и 6м. и купихме голям креват, мисля сега като омалее на бебка кошарката да и купя и на нея директно голямо легло на което да се разполага. Иначе имаме и сгъваема кошарка ако ни се наложи може и нея да използваме.
rendence какъв слинг си ползвала? И аз искам да си купя някакъв, но имам чувството, че с дългите шалове е мн сложно...

Последна редакция: ср, 27 авг 2014, 10:57 от vanina123

# 545
Точно слинг шал използам и ми е удобно, първите 1-2 пъти е малко странно докато го вържеш, но  после няма нужда и да гледаш. Сега мисля, първия месец, два да караме със слин-шалът, а за после съм купила ерго- раница на Ергобейби
За креватчето, аз при едната баба имах такъв тип люлка, но малкия я изполва до 6-тия месец и за после му беше тесничка, непрекъснато си удряше ръцете и се заклещваше - бабата още ми е смърто обидена, защо не съм искала да го слагам в люлката  Rolling Eyes

# 546
Аз съм се спряла на този модел на Грако http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/45960 + зимно чувалче, (което вече съм си взела от продавалник).
Само цвета не знам още точно какъв ще е и ще бъде взета най-вероятно от Рая тойс  в гр. Варна.
Дано ви се разминат тия вируси.
Kaisia Отивай при друг АГ, би трябвало да има все някой, който да ти напише бележката. Това е абсурдно просто.

Аз днес съм добре, след бъбречната криза, която се оказа че ме тормози последните дни особено вчера. Дано не се повтаря.

# 547
 Исках да допиша нещо в поста си по-горе , но напоследък много забравям  Laughing
Кошарка няма да взимам , само легло бебешко , но мисля непременно да взема люлка , от онези с музика и залъгалка отгоре..преди четири години бях детегледачка на едно бебе и тази люлка много ми помагаше да я занимава ....харесха си модел на Кико с възможност да се ползва до поне 6-7 месеца . newsm07

# 548
rendence а по кой начин си връзваше шала? Знам, че са теснички, но ако се наложи ще опънем за някой друг месец сгъваемата...

# 549
  • тук и там
Родителите ми имат съсед,който е общо-практикуващ лекар и са близки,та той казал че няма проблем да ми попълни такъв документ.Най-вероятно ще си взема бележка от него.Не разбирам,защо се оказа такъв проблем една бележка,та едва ли не трябва да се чувствам виновна за това че съм я поискала...
Чувствам се много по-добре от вчера,когато вместо да се прибера от прегледа в прекрасно настроение,се прибрах-ядосана.
Благодаря за подкрепата,момичета!Всички сте толкова мили!  bouquet
За покупките-все още не съм правила такива,но така или иначе смятам да пазарувам от Белгия,и без това ще имаме достатъчно багаж..Ще си вземам от тук коша за зимната количка и столчето за  кола,останалата част от количката си е в Белгия.Кошара имаме и тук и там.С други дум,голяма част от нещата останали от каката-ще ни свършат работа и сега.

# 550
rendence а по кой начин си връзваше шала? Знам, че са теснички, но ако се наложи ще опънем за някой друг месец сгъваемата...

Ето така , но покривам главата на бебето с едната презрамка и крачетата също ги покривам с частта, която минава зад дупет и гръбчето

Последна редакция: ср, 27 авг 2014, 13:27 от rendence

# 551
Чета ви и направо се чувствам като ученичка пред изпит, за който не е чела!!! Количка, каква, кошче ли , легло ли, какво .....уфффф  ooooh!

Точно слинг шал използам и ми е удобно, първите 1-2 пъти е малко странно докато го вържеш, но  после няма нужда и да гледаш. Сега мисля, първия месец, два да караме със слин-шалът, а за после съм купила ерго- раница на Ергобейби
За креватчето, аз при едната баба имах такъв тип люлка, но малкия я изполва до 6-тия месец и за после му беше тесничка, непрекъснато си удряше ръцете и се заклещваше - бабата още ми е смърто обидена, защо не съм искала да го слагам в люлката  Rolling Eyes

Rendence, слинга и ергораницата не натоварват ли много кръста? Мен от сега взе да ме боли и даже снощи едва съм заспала и цяла нощ въртене от болки в него....
И се чудя ще ми трябват ли споменатите атрубути? Дали не е само за фитнес мами?

# 552
Точно слингът и ергораницата не натоварват изобщо кръста, за разлика от кенгуруто. При тях тежестта се разпрадаля равномерно по цулия гръб и всъщност въобще не усещаш натоварване. Аз малкия си го носех в слинг, дори когато беше вече над 10 кг. и не съм имала никакви болки.

# 553
Привет момичета,
чета обсъждате покупки на колички, кошари, а ние още нищо не сме взели. От каката всичко съм раздала, все още работя и нямам време за обиколки по магазините. При он лайн покупките на картинка повечето неща изглеждат чудесно, а в действотелност не винаги е така. Имам сантиментални дребни неща: първо боди, първи сандалки, рокличка от кръщенето, обаче предвид пола  stork-boy, няма да са подходящи сега.

AnnI_88 чакам да се появиш и да пишеш за посещението в АГ-Варна. Тази болница ли си си избрала?

denicadimova и аз съм лелка на 37. Дъщеря ми ме беше разбила с  първоначалната си реакция: "не си ли малко стара за бебе?" а сега ми разказва за нейни съученички с братя на 18-20 години и ме успокоява, че 8г. не е чак толкова голяма разлика. Нашите планове не бяха такива, но след 2 неуспешни бременности спират да те вълнуват такива дреболии.

Ние сме семейство от 2005г., а преди това дъъълги години гаджета.

tedi8904 честита  ви първа годишнина, пожелавам ви поне златна, а защо не и диамантена сватба!

Така - по въпроса с лилавото, аз много не си падам, но съпруга ми и дребната го харесват, та той настоя за романтична спалня в лилаво, като едната стена е този тапет http://www.impol-tapety.cz/fotocache/bigadd/http--d----l----l--w … --l--42066-R1.jpg
а обзавеждането на дъщеря ми е бяло, с лилав акцент тук-таме.
Я да питам интериорните ни дизайнерки, какво мислят за масичката ни в банята http://media.snimka.bg/s1/3832/033907920.jpg smile3503 после ще кажа, кой и е майстора.

lina89 За ехографите и размерите на бебето, са толкова относителни нещата, че хич не им вярвам вече.
Каката трима лекари я гледаха че ще е 4200-4300, аз пренасях, главата и не беше влязла въобще в малкия таз и менавиха за секцио, а тя се оказа 3400, вярно попреносена, но с 1кг. по-малко.
Сега ми казват голям мъж, с дълги бедра, а мозъка е 1 седмица назад, така си върви от началото, късна овулация, въобще не им се впечатлявам.

Kaisia за това как те е следил 2 месеца и накрая отказва бележка, какво да ти кажа - българска работа. Предполагам, че още като си отишла при него си го предупредила, че ще ти трябва. Но в БГ е така, всеки се прави че работи и ако може да избегне и никаква отговорност да не носи най-добре. Съжалявам за негативните ти емоции.

за слинговете, аз съм се запалила от една приятелка, която вече трето бебе разнася главно в слинг, а е една такава стройна и слабичка, казва, че така и е най-удобно.

Я да ви питам, пиете ли витамини и какви? До кога ще ги пиете и смятате ли, че от тях се качват повечето килограми?

Хубав ден!

# 554
Здравейте,

аз пия витамини от самото начало. До 16г.с. пих огестан, а след това Пренатал. За сега съм +5. Не мисля, че от витамините се качват кг., поне не и при мен. Ям си плодове и зеленчуци бол, но не мисля че само от тях мога да си набавя всичко необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт