Юлските ни бебета са вече на 1 годинка! - тема 24

• 29 788
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • Перник
На Ицо реимунизацията му я биха на годинка. Сега е ред на тази за шарките, незнаех, че я бият в ръчичката. Дано е по-безболезнена.  Тя е на годинка и месец, но я отложихме малко заради болеста.

Ох някои за море се стягате а аз вече забравих, че сме ходили. Така ми се ходи пак.. ама няма. Заканили сме се в четвъртък с още 3 майки с децата да ходим на плаж на Сапарева баня, дано само да е топло времето. Нещо започва да се разваля май.

# 616
Хм, аз пък чувах, че е тежка ваксината за шарките. На 13 месеца е тя, на 12 е синфлорикса, както вече е писано. Ние не сме слагали нито една от двете. Сега, след 10 дена ще слагаме синфлорикса и около 9- 10 октомври шарките.

# 617
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Ваксината на 13м е жива и реакцията й е между 7 и 15 ден след поставянето й, но не винаги има някакви странични ефекти.

# 618
  • София

Леле  Весе това звучи много кофти защо не си споделила досега.Милия той сега сигурно вече не смее да пипа.Ама рано става Лазар бе. newsm78

Да, да! Пръв е като види кола! Всичките са негови и навсякъде се завира, по решетки, по емблеми и пак по дръжки.

Еми не спи, какво да го правя диването му с диване! Ей го на днес стана в 6.00 и то при положение, че през нощта нещо пощръкля, реши към 4.00 да става и да слиза от спалнята. Цял ден няма мира, ей сега със зор заспа в 14.00.
Той се отпуска вече да ходи сам и е ужас. Нямам минута, ама минутка ви казвам спокойствие.

Мисти, та ние сме си с щори, но диването пак не спи. А иначе за яденето, той яде вечер към 21.00 и сутринта чак към 9.00 и то насила го храня, залъгвам го с нещо, че неще да яде иначе.

Да ви кажа, че аз май съм си за бой. До сега само правих забележки на баща му, че много го лигави. Обаче май лигавещата съм аз. Когато Лазар излиза с баща си на разходка си седи детето мирно в количката и само си гледа. Когато е с мен не може да застане мирен за една минута. То е реване, то е тръшкане и пищене. Ще скъса каишите за да стане. Хората ме гледат по улиците и кай знае какво ли си мислят. Баща му ми вика "детето е много добро" викам "как добро, то е ужас, аз в повечето случаи го водя за ръка и бутам празна количка". Това беше до като баща му не излезе в отпуска и не почнахме да излизаме двамата с Лазар, като видя за какво става въпрос ми вика "повече заедно няма да излизаме". Сега имаме график, аз се занимавам с Лазар докато се прибере баща му. Привечер излизат двамата а аз оставам в къщи да послугувам.
Вашите деца държат ли се по различен начин с вас и с бащите си?

# 619
Да. С мен е по- дисциплинирана. С баща си - иска да я носи на ръце през цялото време или поне да я държи за ръка. Той върви по- напред от мен, държи ѝ ръката, както си е в количката, а аз бутам количката. Той си я разглези така от самото начало. Носеше я без да реве, хубаво му било. Това по улиците. Ей ся носи, кат' ти е хубаво...

# 620
Не, Весе, нашето не се държи различно. И с двама ни е еднакво. Но ние и двамата го възпитаваме еднакво, няма лигавещ от нас. Иначе ми звучи сякаш описваш едно пораснало Жоре  Mr. Green Дано не е такъв, че тая сама жена зор ще види.

Днес бяхме в НСА и Бобето си разби носа. Падна и се пльосна по нос. Потекоха кръв и сълзи. Попищя малко и му мина. Странно защо, но  аз не се впечатлих. Казала съм си, че такива неща се случват и някак си гледам да не се притеснявам. Или както казва майка ми : "Те така растат децата".
Сега е с поддут и червен нос, но весел както винаги.
Кака му е с баща си и сме сами. ММ вече вероятно е при сестра си, няма да му се обаждам защото все ми казва че съм досадна  Crossing Arms

# 621
По моя въпрос с пишките - днес,без да го погледне ,педиатърката направо ми даде направление за уролог-хирург Sad Много ми е кофти ,като знам какво го чака.ММ е против,скришно не мога да го водя ,че ще реве здраво  24 часа ,каза докторката ooooh!
На ваксина сме в сряда ,но хепатитна едва.Много сме назад.

# 622
Аз също не правих ваксината на 1г, а сега я е замъчил горен зъб втори, и няма да я заведа докато не избие, че нещо се опитва и носа й да се запушва, не мисля, че е голям зор да се слага тази ваксина.
Весе при нас навън няма номера докато се движим, но ако спра някъде за 1 мин и веднага иска да става. Иначе си се беси отстрани на количката, бърбори си там нещо, но проблема е като спрем. Иначе и при мама и при тате е едно и също.
Близначе ужасно е това, аз затова май не смея да я пускам сама навън, все съм зад гърба й да не падне. Знам, ще кажете, че така трябвало, но нещо да си счупи носа не ми е вариант.

# 623
Абе как ще си счупи носа...А и как ще се научи да е  самостоятелна. Падането е част от прохождането. Прекаленото треперене и пазене никому не е полезно.
Ето нашия днеска и от дивана падна, рева много, но аз даже не му обърнах внимание. Като видя че не реагирам, млъкна и забрави че е падал.

# 624
  • varna
Ох, наплажувах се днес най-после, ей сега влизам. Можехме и без мидите на Дълбока да минем, ама пуста му софийска работа, да видят, та да видят.
При нас Емито също пробва дали ще й вържа, като ревне и специално гледа какво ще направя. Като не правя нищо, млъква след малко. С тати е същата. Обаче баба й я глези, щото не й дава сърце да мрънка или ревконти, та така, сега имаме различно поведение за две къщи.
Ваксината на 12 м. я бихме още на 10-ти и този път явно много я боля и два дена беше крива с лека температура, за разлика от предните, които ги понесе много добре. За тази в 13-я още не сме се разбрали, ама сега като ви чета, направо не ми се ходи Confused

# 625
Хера как на 10м, нали трябва да има поне 6 месеца от последната ваксина?
Близначе откъде да знам, може и да го счупи, а тя е момиче и няма да е красива гледка. Затова по-добре да не рискувам.
Това моето хареса една количка за кукли на едно момиченце, бута я поне 15мин, докато насила не се наложи да я взема и да я върнем на детето. Ходихме да видим колко струва една количка. Ужааас, как може в магазина да е около 60лв, по Интернет намерих по-читава и за 50, и то по-евтините. Тези хора срам нямат, ами аз за тези пари, ще купя лятна количка от тези без легналото положение  ooooh!

# 626
Мисти ,скъпи са много  LaughingИ аз такава от 60 лв искам за Тони  Laughing

# 627
  • София
 Joy Ха ха и аз за Лазар!
И той взе на едно момиченце количката да я бута и с рев я върнахме. Ама той и брат му беше същият. Като видеше количка по площадките и я взимаше. Накрая му купих една евтинка, розовка и я качих на вилата, там да си я бута.

# 628
Бройте ме и мен  Mr. Green И нашия иска да бута количка, има предпочитание към розовите. Първо мислех, че ще е гей, но сега почвам да свиквам с мисълта  Mr. Green Явно просто ще е грижовен татко  Laughing

# 629
Петьо отрасна в мъжка компания и се изтрпваха тез момченца да бутат колички,всеки си имаше по една ...зелена  Mr. GreenКупувах аз някаква по 12 ,15 лв ,но не са стабилни и не става.Иска си хубава количка,ето Джина нали купува абц дизайн от 100 лв за някакъв детски рожден ден ,тя ще каже откъде  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт