БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 44 511
  • 749
  •   1
Отговори
# 15
панирани съм правила в паста - бира (или газирана вода)  с яйце и брашно, до гъста кашичка. Но за да е по-удобна гъбата за паниране, махам пънчето (тях ги накъсвам и изсушавам и ползвам после) самата гъба я поставям на дъска и с друга дъска ударя отгоре, за да се получи тънка, като питка   Mr. Green

# 16
  • Cavan, Ireland
Момичета...и Бонго Simple Smile колко грама са 6 с.л. масло, в интернет ми дава, че е 85 грама, но на мен ми се вижда малко  newsm78

# 17
ако е разтопено, може и да е толкова  Peace

# 18
  • Cavan, Ireland
Пепчо, мерси дадено е така

6 tablespoons unsalted butter, melted, разтопено е ясно, само че ме измъчва сега да греба от маслото с връх и после да го разтопявам или да го разтопя и после да тичам с лъжицата....с две леви ръце съм в кухнята аз Sad

ПП Сложих 80 грама, има заквасена сметана в тестото и две яйца, мисля, че на 2 чаши брашно е достатъчно Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 авг 2014, 17:55 от Dzak

# 19
Момичета...и Бонго Simple Smile колко грама са 6 с.л. масло, в интернет ми дава, че е 85 грама, но на мен ми се вижда малко  newsm78
на пръв поглед 85 не се дели на 6. някой лъже  #Cussing out
не ми се вярва маслото да е от толкова важно значение ,че да не се получи. да не говорим и че от масло до масло има разлика - % съдържание на масло и вода. така че направи го на Око и на вкус. не ти ли харесва ... обяви го за висящо.  hahaha

# 20
зависи дали топено масло или "загребано" hahaha иначе една лъжица е около 25гр по принцип

# 21
  • Пловдив
Благодаря за отговорите    bouquetHug Едната част панирах,както Пеп-чо е споделила,станаха чудесни,другата част мариновах  Wink  Мммм вкусотия  Crazy

# 22
Привет и от мен.  Хубава темичка си имате. Отскоро съм тук, така че ще ме извините, че не съм чела назад.
Надявам се може да се задават въпроси за рецепти "като за идиоти"  Laughing като например как правите едно обикновено пиУенце с ориз? Начинаеща съм - правя това-онова, ама пусто му пиле - все не му нацелвам пропорцията вода-ориз! Някой път е ок ам понякогааа  Sick
Ще съм благодарна ако някой развенчае тази така велика загадка за мен   bouquet

# 23
http://pep-4o.blogspot.com/2010/02/blog-post_07.html  с това трябва да се справиш. сина му успя от трети път и вече не звъни  Laughing

# 24
  • област Софийска
По-добро обяснение от това на Пеп-чо за пилето с ориз няма накъде   bouquet

# 25
Мерси, Пепчо. Всичко друго правя както теб ама водатааа... значи х3,5 ще пробвам. Тенкю  Hug

# 26
  • на североизток от Рая
 Моето съотношение ориз вода е 1:4. Издънки досега не съм имала. Така знам от майка си  и свекърва си.

# 27
Аз го правя като Пепчо само още нещо бих добавила, което знам от готвач - изключвам фурната маалко преди пълна готовност на ориза и не я отварям после.

# 28
  • София
Аз го правя като Пепчо само още нещо бих добавила, което знам от готвач - изключвам фурната маалко преди пълна готовност на ориза и не я отварям после.
Същото,  което сте казали до момента, но малко преди да е готов ориза го изваждам от фурната и го завивам с алум. фолио. Така преседява около 1/2 до 40 мин завит.  Става прекрасен, той се сготвя  от самосебе си. Другото на което ме научиха при направата на бял ориз с пилешко месо е да бъде приготвян само с масло и няколко зърна бахар и черен пипер за аромат. Наистина е хубаво.  Peace

# 29
  • София
    Ядох веднъж на гости едни тиквички с плънка в която имаше орехи и повече нищо не знам. Разполовени като лодки и напълнени, печени на фурна. Аз не обичам тиквички освен пържени или печени хрупкави на 1 ред в тава, а тези много ми харесаха. Имате ли идея какво друго се слага в плънката?  Blush

Общи условия

Активация на акаунт