БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 511
  • 749
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 9 485
панирани съм правила в паста - бира (или газирана вода)  с яйце и брашно, до гъста кашичка. Но за да е по-удобна гъбата за паниране, махам пънчето (тях ги накъсвам и изсушавам и ползвам после) самата гъба я поставям на дъска и с друга дъска ударя отгоре, за да се получи тънка, като питка   Mr. Green

# 16
  • Cavan, Ireland
  • Мнения: 316
Момичета...и Бонго Simple Smile колко грама са 6 с.л. масло, в интернет ми дава, че е 85 грама, но на мен ми се вижда малко  newsm78

# 17
  • Мнения: 9 485
ако е разтопено, може и да е толкова  Peace

# 18
  • Cavan, Ireland
  • Мнения: 316
Пепчо, мерси дадено е така

6 tablespoons unsalted butter, melted, разтопено е ясно, само че ме измъчва сега да греба от маслото с връх и после да го разтопявам или да го разтопя и после да тичам с лъжицата....с две леви ръце съм в кухнята аз Sad

ПП Сложих 80 грама, има заквасена сметана в тестото и две яйца, мисля, че на 2 чаши брашно е достатъчно Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 авг 2014, 17:55 от Dzak

# 19
  • Мнения: 7 779
Момичета...и Бонго Simple Smile колко грама са 6 с.л. масло, в интернет ми дава, че е 85 грама, но на мен ми се вижда малко  newsm78
на пръв поглед 85 не се дели на 6. някой лъже  #Cussing out
не ми се вярва маслото да е от толкова важно значение ,че да не се получи. да не говорим и че от масло до масло има разлика - % съдържание на масло и вода. така че направи го на Око и на вкус. не ти ли харесва ... обяви го за висящо.  hahaha

# 20
  • Мнения: 1 785
зависи дали топено масло или "загребано" hahaha иначе една лъжица е около 25гр по принцип

# 21
  • Пловдив
  • Мнения: 1 027
Благодаря за отговорите    bouquetHug Едната част панирах,както Пеп-чо е споделила,станаха чудесни,другата част мариновах  Wink  Мммм вкусотия  Crazy

# 22
  • Мнения: 512
Привет и от мен.  Хубава темичка си имате. Отскоро съм тук, така че ще ме извините, че не съм чела назад.
Надявам се може да се задават въпроси за рецепти "като за идиоти"  Laughing като например как правите едно обикновено пиУенце с ориз? Начинаеща съм - правя това-онова, ама пусто му пиле - все не му нацелвам пропорцията вода-ориз! Някой път е ок ам понякогааа  Sick
Ще съм благодарна ако някой развенчае тази така велика загадка за мен   bouquet

# 23
  • Мнения: 9 485
http://pep-4o.blogspot.com/2010/02/blog-post_07.html  с това трябва да се справиш. сина му успя от трети път и вече не звъни  Laughing

# 24
  • област Софийска
  • Мнения: 1 720
По-добро обяснение от това на Пеп-чо за пилето с ориз няма накъде   bouquet

# 25
  • Мнения: 512
Мерси, Пепчо. Всичко друго правя както теб ама водатааа... значи х3,5 ще пробвам. Тенкю  Hug

# 26
  • на североизток от Рая
  • Мнения: 6 251
 Моето съотношение ориз вода е 1:4. Издънки досега не съм имала. Така знам от майка си  и свекърва си.

# 27
  • Мнения: 7 849
Аз го правя като Пепчо само още нещо бих добавила, което знам от готвач - изключвам фурната маалко преди пълна готовност на ориза и не я отварям после.

# 28
  • София
  • Мнения: 12 249
Аз го правя като Пепчо само още нещо бих добавила, което знам от готвач - изключвам фурната маалко преди пълна готовност на ориза и не я отварям после.
Същото,  което сте казали до момента, но малко преди да е готов ориза го изваждам от фурната и го завивам с алум. фолио. Така преседява около 1/2 до 40 мин завит.  Става прекрасен, той се сготвя  от самосебе си. Другото на което ме научиха при направата на бял ориз с пилешко месо е да бъде приготвян само с масло и няколко зърна бахар и черен пипер за аромат. Наистина е хубаво.  Peace

# 29
  • София
  • Мнения: 1 275
    Ядох веднъж на гости едни тиквички с плънка в която имаше орехи и повече нищо не знам. Разполовени като лодки и напълнени, печени на фурна. Аз не обичам тиквички освен пържени или печени хрупкави на 1 ред в тава, а тези много ми харесаха. Имате ли идея какво друго се слага в плънката?  Blush

Общи условия

Активация на акаунт