БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 287
  • 749
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 9 485
с няколко думи - нещото, което пържиш, да е като във вана - да плува в мазнината. това е маслена баня.

# 736
  • София
  • Мнения: 5 766
Ама разтопено масло ли трябва да сложа като мазнина? Embarassed

# 737
  • Мнения: 142
Ама разтопено масло ли трябва да сложа като мазнина? Embarassed
Може да е и олио, не е задължително да е масло! Peace

Аз имам друг въпорс....открих във фризера едно масло Президент, на което срока на годност е изтекъл преди 4 месеца!!! Дали му има нещо като е било замразено .....мога ли да го ползвам или да го хвърлям> newsm78 newsm78

# 738
  • Мнения: X
Бланширан, изстуден,отцеден и подсушен 

Биляна, благодаря!  bouquet Heart Eyes Hug

# 739
  • Мнения: 9 485

Аз имам друг въпорс....открих във фризера едно масло Президент, на което срока на годност е изтекъл преди 4 месеца!!! Дали му има нещо като е било замразено .....мога ли да го ползвам или да го хвърлям> newsm78 newsm78

щом е във фризер - не. Но не го ползвай за сладки/сладкиши, в ядене го сложи

tzvety26, маслената баня може да бъде от всякакво "масло" - слънчогледово масло, маслиново, орехово, рапично,  краве масло....... Кравето масло не с ползва чисто за пържене, защото има ниска Т* на горене, затова се смесва с някакво растително олио.

# 740
  • София
  • Мнения: 5 766
Мерси за отговорите!  Утре ще пържа едни мекички на маслена баня Simple Smile)) откога съм им хвърлила око!

# 741
  • София
  • Мнения: 10 825
Да се отчета: много добре ми се получиха палачинките

# 742
  • Мнения: 6 799
Имам следния въпрос за печенето на месо. Когато го пека първоначално под фолио, за да не изгори на колко градуса е добре да е фурната и на нагряване горе-долу или на вентилатор? И после като махна фолиото на колко градуса се допича и на вентилатор ли или на какво? Има ли разлика ако месото е пилешко, или свинско?
Много ви благодаря!  bouquet

Виждам, че е на 50 та страница, дано някой да ми отговори. Mr. Green Hug

# 743
  • Мнения: 7 779
ще ти отговори бат` Бонго  Laughing
пече се според спецификацията на фурната. ти си я познаваш най-добре.
за мен е чуденка защо ще предпазваш с фолио от изгаряне като по-лесното е да намалиш температурата до оптималната за твоята фурна. ще се удължи с малко времето за приготвяне , но пък ще се подобри вкуса.
разлика в месата има - пилешкото е почти готово за консумация докато се усетиш. все пак зависи и от дебелината на самото месо. 1 см св.пържола ще се приготви доста по-бързо от цял св.бут. логично и изпробвано   bouquet

# 744
  • Мнения: 550
Моля кажете изпитана рецепта за малко количество домашна лютеница! Благодаря предварително!

# 745
  • Мнения: 9 485
ако ти дам моята, можеш да разделиш - пр. на 5 или на 10 и да направиш?

# 746
  • Мнения: 4 136
Имам една бутилка  ягодов ликьор, купен е.
Млечен е от типа на пина колада.
Какво мога да го правя, няма да го пием.

# 747
  • Мнения: X
За допълнително сиропиране на торти, може би в някакви сладки можеш да ползваш.

# 748
  • Мнения: 22 867
За допълнително сиропиране на торти, може би в някакви сладки можеш да ползваш.


Въпрос на вкус си е, но понеже често правя мелби вкъщи, накрая винаги поливам с подобни ликьори, последната бутилка, която свърших беше някаква лидълска млечна пина-колада. Слагам в тестата на кексове, сладкиши, мъфини. Peace

# 749

Общи условия

Активация на акаунт