БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 44 346
  • 749
  •   1
Отговори
# 45

От миналата година имам във фризера червени НЕпечени нарязани на парченца камби. Обикновено ги слагам в боба, придават един особен вкус, който ми харесва и не е точно като червената чушка. Но искам да ги оползотворя някъде другаде, идеи?

По принцип може да ги използваш навсякъде, където слагаш чушки. Още едно предложение от гръцката кухня, бързо и вкусно: СПЕТЗОФАЙ
labrex, а твоето сладко от червени чушки няма ли да стане? Миналата година само го гледах, обаче тази няма да му се размине.  bouquet

# 46
labrex, а твоето сладко от червени чушки няма ли да стане? Миналата година само го гледах, обаче тази няма да му се размине.  bouquet

Не си спомням да съм го правила точно от камби, но не виждам какво ще му пречи. Аз само се каня да си направя от жълти чушки   (тези какви се водят, на вид са като камби? newsm78) и от зелени. Разбира се и от червените, просто за проба и асортимент! Grinning  bouquet

# 47
Момичета,обръщам се към вас, с апел да ми помогнете.До след 4 часа трябва да съм измайсторила овесени бисквити с мед.Нямам нито рецепта,нито представа как да ги направя.Намерих някакви рецепти в нета,но не им се доверявам особено много.Някой ако има изпробвана,утвърдена рецепта ще съм много благодарна ако я напише.Благодаря предваритерно.

# 48
  • София
Ако заменя кората и сока на един лайм с такива на лимон ще има ли голяма разлика? Тъй като не съм сигурна ще успея ли да намеря въобще лайм...

# 49
  • София
Ако заменя кората и сока на един лайм с такива на лимон ще има ли голяма разлика? Тъй като не съм сигурна ще успея ли да намеря въобще лайм...
Да, можеш да замениш.

# 50
  • София

Има разлика във вкуса, но по принцип можеш. Само че, сокът и кората от лайм не са равни на сокът и кората от лимон. Първият е по-малък.  Peace

# 51
  • София
Момичета моля ви за изпитана рецепта за панирани топени сирена с корнфлейкс, какъв корнфлейкс купувате, натрошавате ли го или продават някъде по-малък, който може директно да се ползва за паниране?

# 52
  • София
Момичета моля ви за изпитана рецепта за панирани топени сирена с корнфлейкс, какъв корнфлейкс купувате, натрошавате ли го или продават някъде по-малък, който може директно да се ползва за паниране?
Купи натурален корнфлейкс за целта. Внимавай да не купиш подсладен защото няма да ти се получат добре сиренцата.

# 53
Момичета, какво ще кажете, дали мащерка ще си отива на гювеч от зелен боб, карфиол, картоф, домат и чесън?

# 54
От както имам мащерка на балкона я експериментирам на много неща. На нас ни харесва с картофи, боб и месо. Общо взето прецених, че там където върви чубрица, ще е подходяща като подправка. Ама на гювеч .... аз не бих пробвала. Но е въпрос на вкус, ако я обичате - ще ви хареса.

Въпрос за люти чушки

Мариновах едни с оцет, вода, сол, захар и подправки. Обаче са МНОГО люти. Нарязани са на ситно в буркан с чесън, копър и магданоз. Дали да добавя малко захар или 1-2 печени зелени чушки да убия малко лютото?

# 55
Момичета, какво ще кажете, дали мащерка ще си отива на гювеч от зелен боб, карфиол, картоф, домат и чесън?
въпрос на вкус е все пак. аз посмъртно не бих сложил карфиол.  Laughing

пп. аз съм момък  #Cussing out

# 56
и то напет  Wink
DarinaK, защо са  ситно нарязани чушките, за салца ли ще ги ползваш?  Така съвсем им излиза лютото. Ако сложиш други чушки ще убиеш лютивината, но  трябва да е голямо количество  Peace Захарта няма да ти помогне особено тук

# 57
Сложих все пак мащерката. Прецених, че разликата с рататуи е малка, а то е с мащерка и розмарин. Наистина много добре стана  Grinning
Бонго, на вечеря обирах предимно карфиола от манджата... За теб ще съм спокойна, че няма опасност да ми го изядеш под носа  Grinning

# 58
ооо, ама бат`Бонго не е нахален и не краде. той си иска доброволно  hahaha
следващият път турни в гивеча и нещо мазничко.  Laughing

# 59
Искам да направя чийзкейк без печене,но във форма за торта.Дали ще стане или ще се разлее при свалянето на ринга?

Общи условия

Активация на акаунт