БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 295
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
  • София
  • Мнения: 3 858
Мама Цоцоланка....help  Praynig
рецептата на памук погачата- най- вкусната и лесна питка, която някога съм правила   bouquet
Бихте ли споделили?

# 706
# 707
  • Мнения: 1 656
здравейте! вместо фолио какво може да се сложи върху тава при печене?

# 708
  • под тепетата
  • Мнения: 11 286
Хартия за печене. Фолио ползвам, ако искам да завия плътно тавата  и да задуша. При питки,кексове, когато отгоре е готово, а вътре иска още, може и хартия.

# 709
  • Мнения: 2 152
Krasi *, с теб съм! Запасявам се вече с масло за коледните печива Peace

За три месеца няма ли да се развали маслото?

# 710
  • Мнения: 3 465
Krasi *, с теб съм! Запасявам се вече с масло за коледните печива Peace

За три месеца няма ли да се развали маслото?
Във фризера няма да се развали.

# 711
  • Мнения: 636
Krasi *, с теб съм! Запасявам се вече с масло за коледните печива Peace

Аз също, а сега започнах да събирам каймака от млякото, пак за масло. Носят ни домашно мляко с висока масленост и прави един дебеееел каймак, който никой не обича, но като го разбия с миксера става на чудно масло. Та събрала съм си сега няколко малки кутийки във фризера, за коледните сладки.
Между другото, сега на Пенито има намаление на масло, по 2.20 лв -250 гр

# 712
  • гр.София
  • Мнения: 2 810
И в Кауфланд има намалено немско масло на 1,99лв. със срок до 15,02,2015г.  Laughing аз заредих за коледните сладки  Mr. Green

# 713
  • Sofia
  • Мнения: 29 293
Krasi *, с теб съм! Запасявам се вече с масло за коледните печива Peace

 а сега започнах да събирам каймака от млякото, пак за масло. Носят ни домашно мляко с висока масленост и прави един дебеееел каймак, който никой не обича, но като го разбия с миксера става на чудно масло
би ли ми обяснила по-точно как го правиш...

# 714
  • Мнения: 636
Doli, събирам го с решетъчната лъжица от млякото и после го разбивам с най-обикновен миксер , дето е с двете бъркалки. След няколко минути маслото се събира на топка около бъркалките и се отделя течност- цвик май се казва. Нея пък я влагам в печива, вместо мляко. Събирам маслото, малко го поизтисквам да  излезе течността от него и готово, става за минути. Тук във форума има теми, от там го научих.

# 715
  • София
  • Мнения: 1 316
Някога (когато имахме домашно мляко) правех така - сварявам, слагам в хладилника и после събирам. Ако е много малено млякото повтарям няколко пъти. Маслото става страхотно  Peace

# 716
  • Мнения: 2 152
Choppi, не съм те разбрал, извинявай (аз съм за сопата, този път Praynig). Всяка събота ни носят прясно мляко, което е много маслено. След сваряването като поизстине, обирам каймака и след това пак повтарям процедурата. Правя го точно като тебе - с миксера и във фризера.

# 717
  • Мнения: 636
Даже четох някъде , че след като се "избие" маслото може да се претопи, за да му се изпари съвсем водата, но така и не разбрах как точно става. А и реших да не задълбавам чак толкова, и без това го ползвам само за печива. Домашното масло има специфична миризма , не е като купешките, без мирис и вкус, но у дома естествено не се хареса и го ползвам за сладкарски цели.

# 718
  • София
  • Мнения: 5 766
Ако домашното масло е от краве мляко, леко се тушира спрцифичния вкус като се сложи щипка сол. Тя не променя вкуса.

# 719
  • Мнения: 2 932
Моля за помощ, спешно трябва да направя сладки,  рязани с формички, но нямам рецепта

Общи условия

Активация на акаунт