На море в Гърция 2014 - IX

• 56 408
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
За мен темата е за личните впечатления на пътешествениците. Те вдъхновяват и разширяват кръгозора. И дано такава остане. Благодаря ви, момичета!

А за тези дето ги мързи да прочетат и една страница и да си размърдат малко мозъка, съществуват туристически агенции.

Лек път на всички заминаващи!

# 151
  • София
Ana Bel, прекрасни снимки, а описанията които даваш, са хем полезни хем емоционални, все едно съм там! /Ana Bel писа последна, затова я споменавам, нека другите не ми се сърдят, моля./
Този жълтеещ се вкусен хляб, който описвате е точно царевичен, характерен за Гърция.

Момичета, нека не се сипят квалификации, кой бил полезен и кой изпадал в лирически отклонения. Точно това му е интересно та темата: има по нещо за всеки. Аз пиша изключително рядко, но пък чета редовно, почти ежедневно и винаги ми е интересно. Така научавам много повече за различните селца, плажчета и градчета. Видяни през различни очи, човек си съставя по-точна престава за мястото.
Има място за всички и всеки може да чете това, което му харесва. Нека не превръщаме темата в справочник, такива има навсякъде, само ще изгуби чара си!  bouquet

# 152
  • София
От там купувахме едно розе и едно бяло - отдавна не бях пил автентично домашно вино направено от грозде със шашкаща цена = 2 евро за 1,5 л.На всичкото отгоре бях забравил едно шише в колата и сега си имаме и перфектен натурален винен оцет Simple Smile .

В прекрасното "рибарско" селище Авлемонас на о. Китира, в псаротаверната на Сотирис пихме потресаващо бяло и розе, като дори мъжът ми, който е изключително почитател на бирата, изпадна във възхищение - купували си гроздето от Пелопонес и си го правели в Авлемонас. Но трудно е да опиша вкуса на съвършенството, с някакви невероятни аромати, даже бях убедена, че добавят билки, но казаха, че самото грозде си давало такъв вкус  Heart Eyes.

# 153
  • София
По повод на започналите отново полемики, в които обикновено не се намесвам, ще цитирам само това:
"We travel not just to travel and marvel at people, places, things. That's not just it. That was never just it for us. We travel to learn, to experience, and to feel all the spectrums of being human in this world."

За съжаление аз не мога да разказвам толкова цветно и емоционално моите преживявания както Anna Bel, Verano, Taис и други момичета, но им се радвам много.

# 154
 За последно вземам отношение по този въпрос. Гърция обичам от много години. Пообиколила съм тук-там, без претенции да съм капацитет по гръцките въпроси. Имам нормална професия, която позволява 35 дни отпуск в годината и животът ми като цяло не минава по пътищата, както и на повечето дами тук. Да се убием няма как да сме  вещи  по всички въпроси и на всяка питанка да имаме готов отговор. Това могат да го правят единици, които с това си вадят хляба или живеят на колела. На когото и както съм могла, съм била полезна, надявам се. А вие, момичета, колко сте били полезни на мен през всички тези години идея си нямате.   bouquet И ако знаете колко се радвам, че се запознах с много от вас лично! Има още две -три персони, с които се разминаваме, но надявам се - някоя последна неделя!
 Въпреки, че 80% от потребителите не четат моите постове, все пак ще им напиша, че с кран не могат да ме мръднат от тук и няма как да ми дават посока на клавиатурата. Искат, не искат, това е положението.

# 155
  • Пловдив
аН, кога ще пътуваш за Лимнос? Резервира ли хотел?
На 23-ти август заминаваме, запазихме хотелче да,  в Agios Ioannis Kaspakas .  Бяхме се ориентиали в друга посока в това отношение, но в крайна сметка се оказа, че няма стая за нас ...   Sad Heart Eyes    

пп. Пловдивска среща няма ли да организираме ?

# 156
аН, кога ще пътуваш за Лимнос? Резервира ли хотел?
На 23-ти август заминаваме, запазихме хотелче да,  в Agios Ioannis Kaspakas .  Бяхме се ориентиали в друга посока в това отношение, но в крайна сметка се оказа, че няма стая за нас ...   Sad Heart Eyes    

пп. Пловдивска среща няма ли да организираме ?

аН, това ми е следващата дестинация Peace Разчитам на теб за подробно описание, тъй като Ана Бел въобще не ме отрази Sad Исках да направя паралел между Лимнос и Лесбос, но уви ConfusedЧакам от теб всякакви подробности за всичко : природа, уют, настаняване, транспорт Peace
А за пловдивската среща ме бройте и мен! Peace

# 157
Момичета, нека не се сипят квалификации, кой бил полезен и кой изпадал в лирически отклонения. Точно това му е интересно та темата: има по нещо за всеки.
...
Има място за всички и всеки може да чете това, което му харесва. Нека не превръщаме темата в справочник, такива има навсякъде, само ще изгуби чара си!  bouquet
Peace
И аз искам да благодаря на всички участници (включително модератори на бг-мама) които съхраняват с постовете и действията си това многообразие. И пречат това място да се превърне в самовлюбената скука, която цари в огромен брой други теми в туристическия подфорум, доминирани от еднолични изказвания като "еди-къде си пихме две кафета за 52 евро".

По чиста случайност стана така, че поддържам темата, не съм пуснала аз първата (но мисля, че се включих още в нея - по това време вече посещавах и харесвах Гърция и морето й) и нямам никакви претенции към вида и съдържанието. В създаването на 1-ва страница съм използвала не само собствени проучвания и опит, но и идеи и предложения на другите момичета. Ако има други желаещи, нямам нищо против те да поемат поддръжката.

Единственото, което имам против, е темата да се превръща в поток на съзнанието от неграмотни писаници, калпава пунктуация и синтаксис, нулево съдържание (като изключим информацията за класически хотели, която ми е трудно да преценя дали има или няма комерсиален характер) и т.н. Надявам се това да не се случи.
Впрочем забелязвам, че търкания и "на ти куклите - дай си ми парцалките" има постоянно, това е бг-мама все пак, кокошарник на макс Grinning, но отсъства ли един определен дразнител, те минават за два-три поста и бързо биват загърбени и забравени.

Уф не знам, не виждам защо трябва да го водим тоя разговор през 2-3 месеца, заради нечие болно его.

# 158
Дами, дами, дами от класа, имам едно предложение, Параходка трябва да вземе решението, може ли да се оттеглим в "Потребителски групи"?

# 159
  • софия
Аз пък продължавам да искам да спретнете общ блог, където пътеписите да се намират по-лесно.
Също и затворена фейсбук група, щото ще ме прощават някои, но определено смятам, че има хора, които не трябва да имат достъп до някои неща.   Mr. Green

Може, Истанбулските котки как се отделиха там.

# 160
  • София
Насочила съм се за почивка от Vouliagmeni до към Sounio, близо до Атина, съчетаваме го с пътуване до столицата. Някакви идеи за района или нещо, което трябва да знаем. Претендирам, че съм прочела по-голяма част от темите, не намирам подходяща информация.

IVA DIMITROVA 1
Скрит текст:
Не ти отговарям заради това, че си ме подкрепила, а заради това, че никой друг няма да го направи. Навлече си беля, затова и другите момичета си траят, няма смисъл….
Помолих без благодарности, няма и аз да го направя.
И дано някой не ме нарече Блед-че или подобно, въобще няма да ми хареса.
Избрали сте район както малко посещаван от България, така и не много познат.
Преди време членувахме в една британска организация, която ни предоставяше хотели точно тук, и то не какви да е.
Няма да ги цитирам, тук само това чакат, но ще ти кажа, заслужава си.
Аз ще си карам информативно, не съм по пътеписите, иначе щях да си направя и български блог, друг имам. Сигурно те интересува къде да отидете, какво да видите, а романтиката и удоволствията ще ги почувствате сами, за всеки е различно.
Тук, в този район нещата не вървяха много добре, но в последно време се вижда огромно подобрение.
Има и на двете крайности, както за много богати, така и достъпни.
Толкова скъпи места, колкото другаде се срещат рядко, все пак наблизо е елита на Гърция.
Някой беше казал тук не става за плаж, не е така, плажове да искаш.
Alimos, Astir Beach, Yabanaki, Grand Beach-Lagonissi, Thalassea, Akti Iliou, Agia Marina, Schinias, Germeno, Legraina, Sounio и т.н.
Limanakia, едно от красивите места, както за плаж, така и за разходки.
Само да кажа, някой са по-далеч, а други са частни.
Бяхме тук преди няколко години, страхотен хотел на плажа, над нас бушуваше невероятен пожар. Самолетите взимаха вода от морето, точно пред нас, изсипваха и пак се връщаха. За нас атракция за хората там бедствие, сума вили просто изгоряха и не какви.
Най-известното място тук е Храмът на Посейдон на Сунион, не го пропускайте. След това древното селище Aigosthena.
Но да не прекалявам, за тук роман ще напиша, не на всеки ще се хареса, вкусове разни.

# 161
  • София
Сега тя е окупирана от няколко момичета, които макар понякога да дават ценна информация, просто бавно е унищожават.

Насочила съм се за почивка от Vouliagmeni до към Sounio, близо до Атина, съчетаваме го с пътуване до столицата.

Такааа, позволявам си да цитирам точно 2 изречения. Не знам дали сте забелязали, но има един единствен потребител в темата, който не зачита кратка форма на винителен падеж на личното местоимение за 3л. ж.р. ед. ч. - Я.  И всеки път я изписва Е  #Crazy Няма да коментирам каква велика неграмотност е това!
И другото, което ми направи впечатление, е начинът, по който се изписват имената на латиница, абсолютна привичка на друг потребител.
Не знам за вас, но аз смятам, че един определен потребител в тази тема страда от размножение на личността, та дори някоя личност може да е в мъжки пол.
Това е моето мнение.

А по отношение начина на оформяне на темата, Параход, моля те, ти не дължиш никакво обяснение. Темата е чудесно оформена всеки път и дава подробна информация за всякакви търсения и въпроси   bouquet

# 162
Moharet, голям следовател си! Браво! Същото ми направи впечатление и на мен. Лесно може да се провери случая. Сигурна съм,че IVA скоро няма да пише.

# 163
Ние, живот и здраве, края на август ще сме на Катерини Паралия.

# 164
  • София
Насочила съм се за почивка от Vouliagmeni до към Sounio, близо до Атина, съчетаваме го с пътуване до столицата.

Само веднъж съм минавала от там на път към Сунио. Е, толкова пренаселени плажове другаде в Гърция не съм виждала. Имах чувството, че цяла Атина се беше изнесла натам. Целият крайбрежен път беше станал на огромен паркинг. Преминаващите коли едва се движеха, защото отвсякъде изскачаха пешеходци или паркираха коли. И така беше почти до Сунио. В този район бих плажувала единствено ако хотелът си има собствен плаж.

Последна редакция: сб, 02 авг 2014, 21:19 от Тaня67

Общи условия

Активация на акаунт