На море в Гърция 2014 - IX

• 56 415
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
Само минавам да ви информиирам, че за зелена карта ми поискаха доплащане

# 211
  • София
Ето и обещаният разказ за Китира от мен Simple Smile

След този разказ нетърпението ми да се върна там се умножи   bouquet

# 212
  • софия
А ГО, която си направила важи ли и за чужбина?

# 213
  • София
Нали всички сключени ГО в България били с покритие за ЕС.
Е, мен също ме накараха да доплатя, защото съм ползвала "отстъпка за шофиране само в БГ", един вид по-малък риск - дават ми отстъпка  Flutter, но тези отстъпки, доколкото разбирам, са не съвсем законни. Иначе и на нашата полица пишеше "важи за ЕС".

# 214
По закон от  няколко месеца няма разлика в цените относно това дали ГО важи сам за БГ или и за чужбина. Обаче ако застраховката е сключена преди това по старите условия, когато имаше такава разлика, то договора (полица) е подписа при старите плавила съответно се изисква доплащане. Само това мога да си обясня като причина, за да ти поискат доплащане.

# 215
  • софия
Нали всички сключени ГО в България били с покритие за ЕС.
Е, мен също ме накараха да доплатя, защото съм ползвала "отстъпка за шофиране само в БГ", един вид по-малък риск - дават ми отстъпка  Flutter, но тези отстъпки, доколкото разбирам, са не съвсем законни. Иначе и на нашата полица пишеше "важи за ЕС".
Ключът от палатката Wink
Спокойна може да го обясни професионално  Peace

# 216
  • Пловдив
Здравейте! Имам нужда от помощ. Решили сме септември за отидем на 4-5 дни на Керамоти.
За сега сме 2 семейства. Може и три да станем.
Не мога обаче да се справя с намирането на вила или хотел. Искаме да има дворче с барбекю и маса.
Ще съм благодарна, ако някой е ходил и препоръча подобно местенце.

Вярно ле е това, че ако паспорта на детето изтича след 6 месеца няма да го пуснат на границата  Rolling Eyes

# 217
  • София
Това с паспорта май не е много вярно. Някой коментираше, че и с по-кратък срок на изтичане на паспорта са пътували и не е имало проблем.
А за ГО аз вече няколко години правя застраховка при определен застраховател и ми дават зелена карта за 2х15 дни. Не знам вече и аз кое е вярно, уж не трябва да има разлика, но.....

# 218
Вярно ле е това, че ако паспорта на детето изтича след 6 месеца няма да го пуснат на границата  Rolling Eyes
Не.

# 219
  • София
[quote author=ninand link=topic=793095.msg28758846#msg28758846 date=1407178647.

[/quote]

Ние ходихме на 23.06, паспартите  на децата изтичат на 17.08. Не са ни казали нищо на границата. Да се има предвид, че пътувахме през Златоград.
В Керамоти спахме в Golden sands,  предполагам, че ще има места за септември. Не е от луксозните, но става.

Звънче , добре дошли  Hug
Момичета, грешка е да искате зелена карта. Искайте Сертификат за сключената от вас полица. Разбира се, ако сте попълнили заявление, че ще карате в БГ, и затова сте ползвали отстъпка, ще трябва да се доплаща. Рпиеха отдавна, че не може отстъпки. Приеха и преди години, че отпада маркировката по каско, но това не пречи на някои мутренски фирми да продължават маркирането срещу пари. Нека не забравяме, че живеем в страната на вечния преход.
 Hug

# 220
  • София
А за ГО аз вече няколко години правя застраховка при определен застраховател и ми дават зелена карта за 2х15 дни. Не знам вече и аз кое е вярно, уж не трябва да има разлика, но.....

И нашата застраховка е такава. Зелената карта я взимаме при пътуване в Турция или Македония. За Гърция не е нужно.

# 221
Там , където ми я правят ми казаха, че няма нова и стара полица, правилата не били променени...Мисля, че информациите са доста объркващи и повечето застрахователи и техните агенти не са наясно. Същото е като с големия талон, по телевизията казаха едно, във вестниците се писа друго, а накрая е според зависи  ooooh!

# 222
В законите и тяхното приложение няма "според зависи" - просто у нас често не се спазват...

# 223
Независимо кога е издадена полицата и независимо дали сте декларирали, че колата ще се използва само в БГ или не.... полицата ви ГО е валидна на територията на целия ЕС. И застрахователите не могат да откажат обезщетение. Ако го направят подайте жалба в КФН и ги съдете. Зелена карта трябва само за трети страни. Както каза Спокойна можете да вземете сертификат на английски, ако ГО е само на български. Тези шмекерии с 2*15 дни вече не се практикуват, но има все още действаши полици. Ако няма да излизате до края на полицата извън ЕС, то тогава не пречи да си ползвате тази опция (безплатна) и за страна от ЕС, ако се притеснявате.
Твърди се, че до края на годината КФН ще разработи нова визия на полицата, вкл. и на английски. Да видим, че аз на тях не им вярвам.

# 224
Полиците са вече онлайн на един лист хартия и са на български

Общи условия

Активация на акаунт