На море в Гърция 2014 - IX

• 56 401
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
  • софия
И на Теди плана е страхотен!
Страхотно изкарване и на вас, Теди!

Аз се набутах в една италианска група за Кефалония  Laughing
Нищичко не им разбирам, но поне зяпам снимки  Laughing

# 406
  • София
Благодаря момичета, все ще го избистрим плана.
Таня знам че не са много две седмици, но ще видим накрая какво ще излезе.  Simple Smile

# 407
Блед, Теди много ви благодаря за споделеното!
Всъщност в колебание съм между Крит и Наксос точно след споделеното от Таис  и в тази връзка ми се иска може би на Наксос нещо по-луксозничко  на първа линия. Не знам и към точно кой плаж да се ориентирам. Мисля, че към 23-30 септември няма да е пренаселено дори и на Крит който е по-комерсиален . И обезателтно със самолет мислим да пътуваме , за толкова кратко време не си струва по друг начин.

# 408
Аз се набутах в една италианска група за Кефалония  Laughing
Нищичко не им разбирам, но поне зяпам снимки  Laughing

В тъкъв случай автоматичния преводач на Google Chrome е незаменим. Преди време и аз попаднах на страхотен румънски форум за Гърция и благодарение на преводача научих почти всичко за Лефкада.

# 409
Офф, сама няма да мога да се справя за този южен остров дето го сънувам вече. Препоръчайте за целта някой надежден туроператор , в смисъл да работят главно в тази посока.

# 410
  • София
Виж Планет, те са основно за Гърция според мен:

http://www.planet.bg/

# 411
  • София
Офф, сама няма да мога да се справя за този южен остров дето го сънувам вече. Препоръчайте за целта някой надежден туроператор , в смисъл да работят главно в тази посока.
dalina, няма да намериш туроператор, който да организира транспорт до Наксос със самолет. Има туристически фирми, които работят основно с Крит и Закинтос, като организират чартъри до там от края на август до началото на октомври. И това са Астрал холидейс, Солвекс, Алфа тур. и т.н.

# 412
Вече не са само Крит и Закинтос.
Солвекс имат чартъри и до Миконос и Родос.
Емералд имат пакети с директен полет до Кос, като се каца на летище Милас до Бодрум и после се пътува към час с ферибот до острова.

Иначе за Наксос, Парос, Милос и останалите южни острови с летища, вариантът е с редовни полети до Атина и оттам прекачване на вътрешен полет. Ако ги мързи сами или нямат опит, няма никакъв проблем да се обърнат към туроператор да им направи резервациите.

# 413
  • София
Имам голяма молба към отсядалите или пребивавалите дори за по-кратко в/на Лихнос - търся подводни камъни при настаняване в залива и досега намерих два: наличие на голямо количество оси и възможността при нужното течение да плуваш в "your own sh=t", моля ви, потвърдете или отхвърлете тази информация  Hug

# 414
Оси имаше в дневните часове в ресторанта (налитат на месце), въпреки че персоналът постоянно палеше чинийки с кафе срещу тях. Единственото място на крайбрежието в района, където ги видяхме. Виж, комари вечер не са ни притеснявали.
По втората точка не мога да съм полезна.
За настаняване в залива мога да посоча като негатив и огромната денивелация (която пък е плюс от гледна точка на живописен изглед Simple Smile) - ако си по-високо, трудно се слиза и качва пеша до плажа, наклонът е стръмен, шосето натоварено, със завои и без тротоар, разбира се Wink

Stenmark,
вече са ти писали за плажовете северно от Н. Мармарас, в посоки Никити.
Ето и два прекрасни залива на юг от градчето, към Торони - Лас Бандидас и Тристиника. И на двата има предостатъчно място. Последните метри са черен път, но си заслужава.

Последна редакция: пн, 11 авг 2014, 11:39 от Параход

# 415
  • София
Благодаря, Параход! Надявам се и други да се включат по питането ми - изкушена съм много, ама страх от оси имам, преодолявам го в името на детето, че да не предавам фобиите си на него, но ако насекомите са повече трудно се контролирам. Миналата година в една таверна на Папа Неро проявих чудеса от храброст, но накрая една гад се мушна в роклята ми и добре, че я усетих докато влизах към санитарните помещения, защото тутакси се съблякох  Wink

# 416
  • София
Като стана въпрос за оси, мин. година на Каламици палеха канела и бях много изумена, че гадините наистина бягат от нея.

# 417
  • София
Туцка, през еднократното си пребиваване на плажа, нямаше оси.  Wink  За момент си помислих дали не е свързано с това, че беше началото на октомври, но на други места имаше.

# 418
  • София
Хм, това с канелата е чудесна подсказка, Moharet Peace.

Тaня67, ние планираме за началото на септември, в България тогава е "урожая" на осите, но там дали е така? Във всеки случай, ако не се потвърди, че морето понякога е мръсно, ще се прежаля с пустите му оси ...

# 419
....За настаняване в залива мога да посоча като негатив и огромната денивелация (която пък е плюс от гледна точка на живописен изглед Simple Smile) - ако си по-високо, трудно се слиза и качва пеша до плажа, наклонът е стръмен, шосето натоварено, със завои и без тротоар, разбира се Wink....
За съжаление и аз не мога да ти дам точен отговор на 2та въпроса, тъй като само го "преходихме" този плаж без дори и да се топнем  Rolling Eyes....но абсолютно подкрепям Параход за проблема с денивелацията  #Crazy слизането и качването към плажа ми се видя ужасно....ние бяхме с доста голяма кола и на няколко завоя и надолу и нагоре трябваше да спираме, за да минат хора, движещи се по пътя  Sad а такова придвижване с дете изобщо не ми се вижда приятно  Sick

Общи условия

Активация на акаунт