На море в Гърция 2014 - IX

• 56 393
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
  • софия
Хмм, ще я проверя и аз тази работа септември  Mr. Green
И мен ме е страх.
Доволна съм днес, запазих си студио за вторите пет нощувки на Кефалония. Сега чакам и за първите пет да ми отговорят, че не си вдигат телефона.

# 451
emonaem аз не уточних, защото много пъти съм го споменавала, да не досаждам с повтаряне на едно и също. Притеснението ми е за малкото дете. Става й лошо при пътуване, повръща. Страх ме е, че люшкането ще й предизвика дискомфорт и ако започне да повръща и да плаче как ще издържим час и половина на ферито. А после и на връщане. Не е кола да спрем веднага и да се успокои.

# 452
Ама и моето дете пътува лошо -  от моста Чавдар до Люлин караме със спиране, но....на ферибота  му  беше супер. Той  си е  доста  стабилен, не се  клатушка.
То всъщност това беше едната причина да не ми се тръгва на по -дълъг път с него досега, все ми беше  притеснено. Разбира  се, вече  е и по - голям и не е така  драматично, както при малко детенце !
Каквото и да решите, важно е да си спокойна,  за да се  насладиш  на почивката.

# 453
 Pippilota_Mentolka,
хубавото на Агиос Йоанис освен споменатото са трите плажа един до друг.Ние харесахме най-много третия,Плака, жалко че не сте го посетили, щеше да ви хареса.
Сега малко да се оплача, че ми се обърка тотално програмата и всички планове рухнаха.Оказа се,че трябва да съм в в отпуск от другата седмица до 3-ти септември, а резервацията ми за Кефалония е от 5-ти. Явно ще трябва да я канселирам, колко ми се ходеше там, не е истина просто. Съпругът ми няма как да почива сега, та съм бясна.
Загледах какво сте писали днес и остров Кос ми привлече вниманието, но да видите само какво снимка са сложили на офертата . Уж Емералд са голяма агенция , с опит, но как да им вярваш, като хитруват на дребно и слагат снимка от Йонийско море в оферта за Егейски остров?Пълна измама!

# 454
  • София
Pippilota_Mentolka, мерси много за информацията   bouquet

Kari, тази снимка още миналата година я видях на офертите за Кос на Емералд  Laughing
Много кофти се е получило с тези отпуски и ММ днес ми каза, че има проблем с отпуската. А уж по закон трябва да си ги заявяваме още в началото на годината и да ги спазваме  #Cussing out Хубава работа, ама българска, както се вика...

Shhhh, честита ви резервация  Hug

# 455
Здравейте,

двама човека сме, искаме да къмпингуваме на палатка (на регулирани къмпинги) на Лефкада. Все още прочуваме къде, как, защо.. ще се радвам, ако може да се включи някой, който вече е минал през такова нещо.
Също малко ме притеснява пътя, може би да го разделим на две newsm78 Тръгваме от София.
Досега не съм била в Гърция, с изключиение на Атина..

# 456
  • България
millenitta не се притеснявай излишно. Моят син е от най-повръщащите, но още когато беше на 3г. установихме, че повръща само в кола. Качвали сме го в самолети, фериботи, корабчета и разни екстремни съоръжения и му няма нищо. Дори на една разходка с лодка, в залива на Алания, ние налягахме, а той си тичаше като конче на горната палуба. Simple Smile

# 457
  • София

Аз продължавам да правя сметки със и без кръчмар. На път съм да резервирам 8 нощувки в Амудия. Но искам преди това, да отидем още някъде за три нощувки. Голямото ми желание е Корфу, но не се решавам от страх от ферибота.  

Имате ли идея с кое място на море можем да съчетаем Амудия? Сивота или Пердика е едната ми идея. А какво ще кажете за Игуменица? Един ден на Дрепано, един ден до Корфу и един до Сивота. /но пак опираме до ферибота, който ме ужасява/  

millenitta , аз никога не бих нощувала в Игуменица, освен, ако не е нещо крайно наложително. Peace(лично мнение - градът не е добър избор като база за отсядане и то за 3 нощи, освен, ако не си изпуснал някой ферибот.) Peace
За ферибота мисля, че няма да имате никакъв проблем с повръщане, но с това малко дете ще ви е изморително за един ден и ще видите само главния град на Корфу.

За мен Сивота е най-подходящото място от изброените, минавайки покрай Платария и през Игуменица и си на Дрепано. Изобщо не е толкова далече, някъде около половин час е пътя. Те, селцата там са през 5-6 км. Иначе извън сезона за мен най-пленителна си остава Парга. Heart Eyes

Последна редакция: пн, 11 авг 2014, 23:52 от bibi_2

# 458
  • софия
Шанс, за девет часа и половина съвсем нормално каране по ограниченията стигнахме във Василики. Тръгнахме в пет и в три бях на селското плажче. Общо час имаме спирания.
На връщане се изморихме зверски, но го отдавам на това, че се прибирахме вкъщи  Simple Smile
За къмпинг не мога да помогна.

Последна редакция: пн, 11 авг 2014, 23:06 от shhhh...

# 459
  • София
emonaem аз не уточних, защото много пъти съм го споменавала, да не досаждам с повтаряне на едно и също.

Предложението ми  за лодката беше за теб и по-голямото дете, в случай, че те е страх от каране на кола и качване с нея на ферибот.

# 460
Много ви благодаря на всички за куража и насърченията  Hug Чувствам се обнадеждена за ферито  Simple Smile

Туцка, твоето предложение ми се върти в главата и много ми допада. Но на мъжа ми не му харесва  Laughing Не ще и да чуе той да гледа малката, а ние с големия да кръстосваме островите  Simple Smile Лефкада ни е в плановете за еднодневна разходка, но тя не може да е първа, защото трите допълнителни нощувки са преди основните. Тоест пътя ни е много, за да отидем първо до Лефкада.  
Ти за септември ли проучваш района?

bibi_2 значи Игуменица категорично отпада. Аз нямах представа как е там  Simple Smile

# 461
За нищо не става Игуменица, освен за отплаване и акостиране, спете в Сивота по-добре.

# 462
  • София
Здравейте, пътешественици.  Sunglasses
Прегледах отгоре-отгоре темите - то е необятна работа, как да изчете всичко човек!
Включвам се с молба за съдействие. Вече два пъти ходим в Гърция, но все на разни места в Тасос. Сега ми се иска да разнообразя и съм се спряла на Вурвуру. От познати имам доста приятни отзиви. Питането ми е към форумците, които са ходили там - може ли да препоръчате места за настаняване (ако не се сметне за реклама, естествено). Че май съм закъсняла с издирването на студиа/апартаменти и в буукинга, откъдето търся, няма особен избор. Отделно, дали в средата на септември ще има избор на място, или в селцето всичко се заема до дупка? Предполагам по това време Ситония си става за почивка и къпане във водата. Сори, ако звуча адски лаишки, но съм си невежа.   Blush
И още нещо - какво може да се прави във Вурвуру и околностите освен плажуването и хапването по таверни?
Предварителни благодарности и аз продължавам да ви чета назад.
Отсега си мисля за малко по-екзотична Гърция за догодина.  smile3508

# 463
  • софия
Здравейте, пътешественици.  Sunglasses
Прегледах отгоре-отгоре темите - то е необятна работа, как да изчете всичко човек!
Включвам се с молба за съдействие. Вече два пъти ходим в Гърция, но все на разни места в Тасос. Сега ми се иска да разнообразя и съм се спряла на Вурвуру. От познати имам доста приятни отзиви. Питането ми е към форумците, които са ходили там - може ли да препоръчате места за настаняване (ако не се сметне за реклама, естествено). Че май съм закъсняла с издирването на студиа/апартаменти и в буукинга, откъдето търся, няма особен избор. Отделно, дали в средата на септември ще има избор на място, или в селцето всичко се заема до дупка? Предполагам по това време Ситония си става за почивка и къпане във водата. Сори, ако звуча адски лаишки, но съм си невежа.   Blush
И още нещо - какво може да се прави във Вурвуру и околностите освен плажуването и хапването по таверни?
Предварителни благодарности и аз продължавам да ви чета назад.
Отсега си мисля за малко по-екзотична Гърция за догодина.  smile3508
Вурвуру е доста популярна дестинация за българи. Много е писано в темата. Пусни си една търсачка в гугъл и ще можеш лесно да придобиеш добра представа Peace Давани са и предложения за места за отсядане. Сигурно, ако отидете на място ще си намерите без предварителна резервация, но не знам дали ви се "рискува". Иначе септември Ситония е ок за плаж. Във Вурвуру няма какво да правиш. Там дори няма тротоари /в по-голямата си част/, за да можеш да се разходиш. Има хора, на които им харесва и такива, на които не им харесва /на мен, напр./.

# 464
Много ви благодаря на всички за куража и насърченията  Hug Чувствам се обнадеждена за ферито  Simple Smile

Туцка, твоето предложение ми се върти в главата и много ми допада. Но на мъжа ми не му харесва  Laughing Не ще и да чуе той да гледа малката, а ние с големия да кръстосваме островите  Simple Smile Лефкада ни е в плановете за еднодневна разходка, но тя не може да е първа, защото трите допълнителни нощувки са преди основните. Тоест пътя ни е много, за да отидем първо до Лефкада.  
Ти за септември ли проучваш района?

bibi_2 значи Игуменица категорично отпада. Аз нямах представа как е там  Simple Smile

http://bilki.bg/vomitushil-30-ml-vomitusheel-30-ml-heel.html?gcl … MkmA7QaAsDL8P8HAQ

с/у повръщане

Общи условия

Активация на акаунт