На море в Гърция 2014 - IX

• 56 399
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Момичета били ли сте тук? Някой дали има отзиви?
http://www.booking.com/hotel/gr/villa-doxa.bg.html?sid=d9434c9c2 … ght_room=57907703
Има още две свободни стаи и се чудя дали да резервирам. В Гърция съм била само веднъж на Олимпийската ривиера, но не останах очарована, поради факта, че плажа беше каменист. Сега много ми се иска да сме на хубав плаж.

# 541
  • София
Плажът на Сарти е пясъчен и красив. От време на време духа малко повече и се появяват вълни, за друг минус не се сещам. На нас лично селцето и плажът са ни слабост  Simple Smile

# 542
ioana_g, не съм била във вилата, но съм я виждала отвън и наистина изглежда много добре, като на снимките. Имайте предвид обаче, че е точно на главния път и за да отидеш на плажа или на центъра на селото, трябва да го пресечеш (вижда се на втората снимка в букинг). Казвам го да не останете с грешно впечатление, не че на мен би ми пречило това  Simple Smile
Плажът на Сарти е много дълъг и пясъчен, в темите има писано за него доста - в единия край е дълбок, в другия съвсем плитък. В района и особено около Сикия (или май Сикя се чете?) е пълно с такива псъчни плажове, ако сте склонни да ходите с кола на плаж.

# 543
Момичета, благодаря за отговора. Тъкмо се реших и видях, че през цялото време съм била задала грешен период. Вместо 30.08-06.09 съм била задала 30.09-06.10. За периода, който съм харесала няма места, а и да имаше сигурно цените щяха да са доста по-различни. Продължавам да търся нещо, което да влиза в нашия бюджет.

# 544
  • Пловдив
Таис, и моето мнение за Олимпиада е негативно. Много лошо впечатление ми направиха местните, освен че всичко друго не ми хареса.

Ние бяхме отседнали в Ставрос, което е добра отправна точка за обиколки наоколо плюс, че има хубави кръчми и се изумих колко е евтино. За пръв път попадам на толкова евтино място в Гърция - да не съм голословна - вечеря за четирима (гавро, картофи, калмари, хляб, сок, рецина)- 18 евро.

Този плаж как имаш предвид да се съчетае с Амулиани? Ако е само за преминаване може, но да се пътува не става. Километрите не са много, но е завоест и бавен път, 50 км от Ставрос до ферибота за Амулиани пътувахме поне час и 20 минути.

Аз лично, ако трябва да избирам, не бих избрала настаняване на Амулиани (освен на къмпинг Аликес). По-скоро пак бих се спряла на настаняване в Ставрос и еднодневна обиколка на Амулиани, особено ако е извън сезона. То си е нормално градче и всичко си работи със или без туристи.

# 545
Искам да задам един глупав въпрос, но не ми се смейте плс  Simple Smile
Ако се настаним тук
http://www.amoudia.net/photo_exterior
следобяд дали ще бъде сянка на терасата или слънцето директно ще пече? Май си мисля, че ще пече, защото ще слиза ниско и ще залязва. .....
millenitta ей сега си гледах снимките от плажа и на доста я има тази къща ...ама все е със сянка на балконите  newsm78 ....ако искаш метни на ЛС един мейл и ще ти пратя няколко снимки

# 546
  • София
И аз се чудя между другото за есенното море да е в района на Атон. не сме били до сега там. Иска ми се май да се настаним на Амулиани обаче не мога да си намеря нещо, което да ми допадне. Градинка, искам и печка за готвене...
Някой, който е бил да препоръча местенце. Искам лежаааарна почивка.  Mr. Green

# 547
  • София
jul,   bouquet

Защо не би избрала за база Амулиани?

Тъй като ще сме само за 4, макс 5 дни, ми трябва близко до БГ място с плитък плаж, та се сетих за островчето. Обикалянето си го ''взехме'' вече тази година, тези няколко септемврийски дни в Гърция ще са ни само за лежерно плажуване (ако не вали) и хапване  Simple Smile

На Тасос също разглеждам, но ми се струва, че след 20-ти септември ще бъдем само ние там. Плюс около милион оси  Joy

# 548
  • софия
Таис, аз бих отишла на Амулиани за подобна почивка . Въпросът там е: ако искаш да си до плажа си извън селото и ходиш вечер, и за пазаруване с кола. Ако искаш да си в селото - ходиш на плаж с кола.  Peace Иначе, аз бях писала, миналата година си изкарахме много релаксираща почивка там. Точно си говорихме с мъжа ми, че ни е трудно да преценим къде повече ни е харесала почивката - на Евия или на Амулиани. А на Евия голямо обикаляне падна.

# 549
Здравейте, момичета! Темата е страхотна и се надявам истински да сте ми от помощ. Трябва ми вила или хотел на прилични цени за 5-6 човека от 26.08 до 01.09 (включително). Извинявам се много, но наистина не разполагам с време да чета цялата тема, така че ако имате нещо наум, ще съм ви наистина адски благодарна.

# 550
  • София
звънче, и ние така, много обикаляме на Евия..уж ми е спокойно там, но реално доста километри навъртаме. Не е точно представата ми за лежерна почивка  Wink

Амулиани си го представям съвсем мъничък, за 4 дни ще отидем на 1-2 плажа, ще хапнем в някоя таверна и толкова. Септемврийски мързел.

Плажовете там са подходящи за малки деца, нали?

# 551
  • софия
звънче, и ние така, много обикаляме на Евия..уж ми е спокойно там, но реално доста километри навъртаме. Не е точно представата ми за лежерна почивка  Wink

Амулиани си го представям съвсем мъничък, за 4 дни ще отидем на 1-2 плажа, ще хапнем в някоя таверна и толкова. Септемврийски мързел.

Плажовете там са подходящи за малки деца, нали?

Точно така е. За Амулиани. Аликес е страхотен. Точно за деца. Има и няколко други плажа, но ние като си харесахме него, не сме ходили да обикаляме по другите.
Скрит текст:
Можете да си наемете и скутерче, цената беше доста добра, и да обиколите. Готино е.

# 552
Здравейте, момичета! Темата е страхотна и се надявам истински да сте ми от помощ. Трябва ми вила или хотел на прилични цени за 5-6 човека от 26.08 до 01.09 (включително). Извинявам се много, но наистина не разполагам с време да чета цялата тема, така че ако имате нещо наум, ще съм ви наистина адски благодарна.

Дилянка, сезонът е топ, цените са неприлични, навсякъде е пълно, доста хора сте, което затруднява търсенето, така че захващай се сама да ровиш.
Ето два сайта за вили
http://www.holidaylettings.co.uk/
http://www.traum-ferienwohnungen.de/

Не се обиждай, но така поставена задачата, не разчитай някой тук да ти я реши наготово.

# 553
  • Пловдив
Таис, точно от гледна точка на сезона. Според мен ако на Тасос ти се вижда пусто края на септември, Амулиани не знам как ще да е. Островът е мъничък, съвсем мъничък  Grinning
Иначе Аликес ми е абсолютно любим плаж. Има и каравани под наем, ама цените са  Rolling Eyes

Ние тълпи не обичаме и бягаме далеч, но и пустош в края/след сезона ми действа депресиращо, а не релаксиращо.

За това и писах, че бих избрала място, в което има живот по принцип, а не само заради туристите, в което може да няма и къде да се яде. Т.е. базирам се примерно в Ставрос и ходя до онзи плаж (10-15 мин.). Алтернативно друго място, но понеже обсъждахме района преди малко.

# 554
  • София
Дилянка,

И от мен още два сайта за къщи:

http://www.ownersdirect.co.uk/greece.htm

http://www.homeaway.com/

Общи условия

Активация на акаунт