На море в Гърция 2014 - IX

• 56 393
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Благодаря за отговорите.  Hug
Ще огледам и в съседните на Вурвуру курортчета. Все ще се намери нещо, а добрата организация остава за догодина. Търсейки квартира във Вурвуру изчетох за какви ли не други места и ужасно много ми се ходи на Наксос. Но това следващото лято Grinning

# 481
  • София
Здравейте момичета.  Hug
След отпуската много работа... А докато прочета и тази, и предишната тема, че и снимките да разгледам ми отне 3 дена.  Mr. Green
Невероятни разкази и снимки. На всяко едно разказано и показано местенце искам да отида.  Blush
Ние си изкарахме много добре на Трани амуда (ливрохио), там, където бяхме и миналата година по това време. Бяхме две семейства, на зълва ми, и децата си изкараха супер. само голямата племенница от гмуркането я заболяха ушите, та се наложи лекар да търсим, лекарства...но вече е добре. И моят големият се разболя но тук, след почивката. Кашляше си още тук и се надявах да се оправи там но не успя. Ухо и него го заболя та сега е на АБ и Вентолин. Върви към оправяне но са неприятни тези неща. На връщане решихме за 2 дена да се отбием в Банско и минахме през Илинден. за целта от Агиос Николас минахме планината и слязохме на Олимпиада.  ooooh! е, такъв път, баир и завои нЕмаше досега да сме минавали. Естествено на малкия му стана лошо, повръща но то по този път на кой няма да му стане, милия.
Не знам как да изтегля маршрута да ви го покажа... Embarassed
Спряхме в Палеочори. Много ми хареса, приятно селце с много хубави къщи, магазинчета...много приятно. От там нататък...горкото дете. Втори път няма да минем от там но за веднъж си заслужаваше да се види.
После спряхме в Ставрос за бърз плаж. Е такова место още в Гърция не бях видяла.  SickКакто каза Таис, чак ме погнуся да влезя да се къпя... о, децата толкова се радваха на ситния пясък и плиткото море, че тях к'во ги вълнува малко мръсотия. Голяма навалица, голяма мръсотия. Там определено не бих отишла повече.
А сега смятам за септемврийското...Още не знам колко и до кога но със сигурност (да сме здрави само) ще е от 6-ти.  Grinning

# 482
  • София
Dama, ние септември ще сме на Ливрохио и мислихме да отскочим до нашите приятели в Йерисос,точно по този планинския път,на навигацията ми се видя приличен,но ако наистина е така,както го описваш няма да рискувам,защото ще ни чака и връщане. Вие къде бяхте отседнали?

# 483
  • някъде ... тук ...
Ние си го харесваме. Не виждам голяма разлика със завоите на източна Ситония. През Солун е скучно - магистрала с два реда коли Crazy
За Йерисос не е нужно да се минава през Палеочори.

На 22ри заминаваме за Сикия. Тоя път ще си возим и велосипедите и няма да сме на палатка. Дано всичко е ОК.

# 484
  • София
И на мен пътя Ставрос-Йерисос не ми се видя гаден, нормални завои. А аз мразя завои. Нищо необичайно.

# 485
  • София
Dama, ние септември ще сме на Ливрохио и мислихме да отскочим до нашите приятели в Йерисос,точно по този планинския път,на навигацията ми се видя приличен,но ако наистина е така,както го описваш няма да рискувам,защото ще ни чака и връщане. Вие къде бяхте отседнали?

Или с Дама сме минали по различни маршрути, или ние не се впечатляваме от планински път, който е почти от най-леките (за пример мога да дам пътя през Златоград, който също минаваме без проблем, но признавам, че е страшничък - тесен и завоест  Wink). Единственото неприятно беше, че малко след Агиос Николаос, точно когато започнаха завоите имаше някакви камиони, заради които трябваше да се влачим с 50 км/ч.

# 486
  • някъде ... тук ...
Дама явно са минали през планината. Ние минаваме така.
Алтернативният маршрут, който излиза директно на Олимпиада, е малко по-завоест и насред планината и гората. Минавали сме го веднъж, миналата година. 

# 487
Те не са минали по крайбрежния път (Йерисос-Олимпиада), доколкото съдя от спирането в Палеохори, а някъде през вътрешността на полуострова - вероятно Метангици-Плана-Мегали Панагия-Палеохори и после през планината до Олимпиада. Последното е най-завоестата отсечка.

Главните пътища са съвсем ОК, и от Ормос до Йерисос (малко повече завои има по крайбрежието до Пиргадикия) и от Йерисос нагоре към Струмския залив.

Има и още един маршрут Ситония-Атон, слиза се до Метаморфози обаче, от Ормос е далече. Оттам през Метангици и Гомати се отива директно до Йерисос без никакви затруднения. Пътят е леко планински, но нито една кола не сме срещали по него.

# 488
  • София
Дама явно са минали през планината. Ние минаваме така.
Алтернативният маршрут, който излиза директно на Олимпиада, е малко по-завоест и насред планината и гората. Минавали сме го веднъж, миналата година. 

Да, ние минаваме по синия път. Сивият изглежда много планински.  Grinning

# 489
На 22ри заминаваме за Сикия. Тоя път ще си возим и велосипедите и няма да сме на палатка. Дано всичко е ОК.

Блазе ти за Сикя, на косъм бях да се върна на по**аните круши, както се казва, ноо има толкова много места в списъка Grinning и да отидеш до къмпинг Валтос, чудя се на себе си, нещо много взе да ме гони носталгията по септемврийска Ситония.

# 490
  • някъде ... тук ...
Много им се чудихме - и на Валтос, и на другите къмпинги в залива. Алеята много ми хареса за вело- и пеши разходки.

# 491
...нещо много взе да ме гони носталгията по септемврийска Ситония.
И мен  Sunglasses По-лошото е, че ту ме влече на далеко, ту на Ситония, ту още по-наблизо  Joy

Има и още един маршрут Ситония-Атон, слиза се до Метаморфози обаче, от Ормос е далече. Оттам през Метангици и Гомати се отива директно до Йерисос без никакви затруднения. Пътят е леко планински, но нито една кола не сме срещали по него.
По този маршрут може и от Ормос Панагиас. Минава се покрай Агиос Николаос, после Салоникио, Метангитси, Плана, Гомати, Йерисос, Стратони, Ставрос... и т.н. Ние така пътувахме през юни, една гъркиня ни осветли миналото лято. Приятен е пътя, абсолютно пуст, а над Йерисос се откриват страхотни панорамни гледки. Завоите са неприятни само около Стратони, но нищо фрапиращо.
След Салоникио може да се продължи и по крайбрежието през Пиградикия и пак се излиза на главния път Плана-Гомати, но този вариант е малко по-завойчест и по-бавен. Но за разнообразие, става и така  Grinning

# 492
  • София

Блазе ти за Сикя, на косъм бях да се върна на по**аните круши, както се казва, ноо има толкова много места в списъка Grinning и да отидеш до къмпинг Валтос, чудя се на себе си, нещо много взе да ме гони носталгията по септемврийска Ситония.

А пък една идея на север от Валтос, карайки направо е още по- красиво. Heart Eyes ... И аз съм от завиждащите за плажовете около Сикя. Laughing

# 493
Искам да задам един глупав въпрос, но не ми се смейте плс  Simple Smile

Ако се настаним тук
http://www.amoudia.net/photo_exterior

следобяд дали ще бъде сянка на терасата или слънцето директно ще пече? Май си мисля, че ще пече, защото ще слиза ниско и ще залязва.

Другото място е тук
http://www.booking.com/hotel/gr/villa-ionio.en-gb.html?aid=31198 … 1;highlight_room=

Колебая се между двете. Първото има гледка море и свободните дати ме устройват повече, но цената е по-висока. Втората къща е по-евтина, но датите леко се разминават с моите планове, макар че мога да направя компромис.

И аз изпитвам носталгични чувства към Ситония, но все ме тегли към нови места и не искам да повтарям. Поне не толкова скоро  Grinning

# 494
нещо много взе да ме гони носталгията по септемврийска Ситония.
Уф, и мен. А и дъщеря ми не спира да мрънка за това Торони, а е ходила за последен път 3-годишна там (после само сме се отбивали на лафче при познати за час-два), знае кръчми, площадки, домашни животни поименно... И други места помни чат-пат, но това явно й е любимото Grinning
Ама нали пусто все по ново и по-далече ме влече. Както повечето от вас.

Миленита,
нали има капаци на прозорците? Я не се втелявай, слънце щяло да грее Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт