Хотелите във Велинград - 6

• 79 085
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте всички!

Задава се отпуска в началото на февруари. Този път отивам на почивка - т.е. без дете. С оглед на този факт се колебая между:

Св. Спас
Акватоник
Гранд Хотела

Склонна съм да разделя 7 дневния ни престой на две - в два хотела. Има ли някой от хотелите зона, в която не се допускат деца?  Grinning Grinning Grinning този път търся точно това. Също мисля да си заявя някой СПА пакет с вкл. процедури.

Съвсем пресни впечатления от Св. Спас., от тази седмица. Хотелът е много голям, с просторно фоайе, лоби бар, ресторант с голяма и зелена градина, с обособена остъклена и отопляема част за пушачи. Стаите са големи 24 м2, за разлика от другите хотели във Велинград (напр. Акватоник), с достатъчно голяма тераса, снабдена със сушилник и прекрасна гледка. Допълнителното легло е достатъчно голямо. Банята - чиста, с вана, снабдена със всичко необходимо за престоя. Халати - заредени са в стаята, вкл.и детски, ако сте заявили предварително. Не се заплаща депозит за ползването им. Храната, (тъй като ние бяхме с пакет НВ) е вкусна и достатъчна, няма салами тип "Камчия" или подобни. Кафето към закуската, за разлика от повечето хотели, става. Да отбележа също, че цените в ресторанта са високи - 3.00лв малко бг,питие, 4.00лв супичка. Едната вечер персоналът се издъни  - гонихме сервитьора, за да му поръчаме две питиета, а една жена вдигна скандал за сервираната супичка на детето. На другата вечер, друг екип работеше, нямам думи -прекрасно обслужване, заредени маси и храна.
Басейните - един голям, за плуване, един по-малък разделен на две - детски сектор, друг сектор с по-голяма дълбочина и джакузи - 32 - 35 градуса. Бяха чисти. Имаше постоянно присъствие на спасител, една жена чистеше всеки ден до обяд. Дори имаше оборотни пояси за децата. Достатъчно са и шезлонгите. Парната баня и сауната са в същия сектор - доста големи и топли 44-45 градуса. Да не забравя - хотелът разполага с два асансьора за СПА центъра и отделно два асансьора за ресторанта и хотела, т.е. отивайки на ресторант не срещаш хора по халати. СПА зоната е много голяма, много кабинети за масажи, вани и пр. Много държа да отбележа, че СПА центъра НЕ МИРИШЕ на влага и канал и е много чисто и приятно. Мисля, че е важно да знаете, че хотелът разполага с подземен отопляем паркинг.
Мисля, че бях достатъчно изчерпателна и гласувам за Св. Спас.

# 646
evhen, ще съм ти благодарна ако споделиш впечатления за детския кът, че
четох някъде, че имало голям надуваем батут.

Иначе там сега има ли сняг?Наоколо как е за разходки?

Моето дете е голямо, не мога точно да кажа за детския кът, но освен центъра с телевизора видях още един голям детски център (поне така ми се стори) точно срещу входа на ресторанта. Децата, които се бяха наяли вече тичаха между центъра и родителите, които си хапваха спокойно в ресторанта. Много удобно измислено. Вратите бяха отворени и видях едно момче, май беше аниматор. Батут има в двора, но не знам дали в момента може да се използва. Сняг в града няма, райграса в градината е леко заснежен. Св, Спас е разположен в доста усойно според мен място и много трябва да се внимава при влизането от пътя.

# 647
ketka111, много ти благодаря за изчерпателния отговор.

А за халати, какво имаш в предвид да си заявим? Като се прави резервация ли?
На мен изобщо не ми се носи излишен багаж и да мъкна и тях, при условие, че там ще има.

Само разбрах, че били много малки халатите и доста комично изглеждащи.Така ли е?

# 648
  • София
От последните постове трудно се разбира за кой хотел става дума.

Правилно ли разбрах, че в Свети Спас не дават халати?

Моля за отговор, че след 2 седмици ще бъда там за пръв път!

# 649
Дават халати в Свети Спас

# 650
  • София
Дават халати в Свети Спас

Благодаря!

# 651
Здравей Кики много хубаво и подробно ми разказа за хотела за което съм много благодарна и вече чакам с нетърпение и нашата кратка почивка да дойде  Hug да те занимая с един послесен въпрос-за вечерята ясно но за закуската не разбрах на блок маса ли е или на порция?Хубав ден

# 652
  • София
Здравей Кики много хубаво и подробно ми разказа за хотела за което съм много благодарна и вече чакам с нетърпение и нашата кратка почивка да дойде  Hug да те занимая с един послесен въпрос-за вечерята ясно но за закуската не разбрах на блок маса ли е или на порция?Хубав ден

Не, не е на блок маса. Цялото изхранване е сет меню. Всяка сутрин имаше компле от 1 яйце, малко маслинки, шунка, сирене, кашкавал, домат, 1 пакетче сладко, хляб. айрян и кафе с прясно мляко. (Шунката не беше хубава). Всеки ден другото различно от комплето беше пържени филии, мюсли, кифли с шоколад, баничка, омлет и мисля е това.  Шварц кафе в каничка, но наистина си беше водичка. Хубавото е, че в стаите има хладилник и ако сте с малки деца може да си вземете някой неща. Ние държим много на плодовете.
Гладни не сме стояли, но си поръчвахме и други неща. За вечерята, готвените ястия са вкусни, скарата, сирената и кашкавала пане също, но не взимайте шницел пане и бяла риба пане. Беше полуфабрикат от гадните от само соя и не се знае какво. Десерт има включен също и не бяха лоши.

Ние не бяхме ходили във Велинград и се изненадах приятно, че цените навсякъде са нормални. Обядвахме на различни места и поръчвахме от обедните менюта, плащахме по 10-15лв с някоя напитка за тримата. Малката обикновено хапваше супичка и пърленка.
Басейна е м/у 32 и 34 градуса, но по скоро през дните в които бяхме беше 33. На нас ни ставаше хладно. Редовни гости на хотела казаха, че преди е било по топла водата.

За бюджетен хотел "Жери" е много приятен хотел, цените са нормални. Винаги може и още, но човек преценява с кое да направи компромис за сметка на цената.

# 653
  • София
Моля, ако някой има пресни впечатления от Олимп да сподели  Simple Smile

# 654
КИКИ страхотна си,така обасняваш че все едно съм там  Simple Smile по добра информация едва ли щях да получа от някъде!Благодаря ти!ти понеже си с дете а аз съм с 2 близнаци на 3.5год да те тормозя с поредния въпрос има ли къде да си играят децата в хотела най вече докато вечеряме че тогава си заминават поне 2-3 часа на масата?в хотела намират ли се деца или са повечето без деца макар че тази информация си е индивидуална за всеки период?Хубава вечер

# 655
  • София
КИКИ страхотна си,така обасняваш че все едно съм там  Simple Smile по добра информация едва ли щях да получа от някъде!Благодаря ти!ти понеже си с дете а аз съм с 2 близнаци на 3.5год да те тормозя с поредния въпрос има ли къде да си играят децата в хотела най вече докато вечеряме че тогава си заминават поне 2-3 часа на масата?в хотела намират ли се деца или са повечето без деца макар че тази информация си е индивидуална за всеки период?Хубава вечер

За съжаление няма къде да играят децата. Ресторантчето е малко и не е подходящо. На всеки етаж има около стълбите масичка и диванче, там евентуално.
Дали, ще има дечица по време на вашата почивка, както сама отбеляза е индивидуално. За нашият 5 дневен престой имаше, но бяха на различни възрасти и не играеха. Последната вечер дойде един татко с една кукла колкото нашата. Двете толкова си паснаха, че не се отделиха една от друга. Докато вечеряхме играха около рецепцията, после в стаите и на диваните в коридора. Това смятам е минус дори и за лятото за семейства с малки деца. Масите навън са малко и е тесничко за игра. Запълвахме времето на дъщеря ми с басейн, разходка в парка и детския кът там, после спане.
Пожелавам ви приятна почивка.  Hug

п.с Направи ми и друго впечатления. Хотела не е "снобарски" и скъп и гостите му също са земни хора. Всеки поздравя и се усмихва, заговаря, което в днешно време за съжаление отсъства.

# 656
ketka111, много ти благодаря за изчерпателния отговор.

А за халати, какво имаш в предвид да си заявим? Като се прави резервация ли?
На мен изобщо не ми се носи излишен багаж и да мъкна и тях, при условие, че там ще има.

Само разбрах, че били много малки халатите и доста комично изглеждащи.Така ли е?
Salina, когато правиш резервацията и в нея фигурират деца вероятно халатите ще бъдат заредени в стаята, това имам предвид. Според мен халатите за възрастни са нормално големи, поне сега бяха. Може би са нови, не знам как е било преди, ние бяхме там за първи път.  И още нещо за прословутите халати - тънки са, т.е. не са хавлиени, но не мисля че е проблем, защото целия хотел е много топъл.

# 657
  • Пловдив
Здравейте,от известно време следя темата и аз лично не съм открила мнения за хотел Енира. След като в последния момент решихме, че този уикенд ще ходим до Велинград  и не открих свободни места в хотелите, които обичайно посещаваме резирвирах за Енира. Днес се завърнахме от там и споделям моите впечатления. Хотела е нов, приятно обзаведен, топъл и чист. Стаите са заредене с халати.  Спа зоната е малка, но и хотела е тип семеен. Има класическа сауна и парна баня, които работеха. Вътрешният басейн е  с температура на водата около 30 - 32 градуса и детски сектор в който водата е със същата температура. Има джакузи с доста по-топла вода, по мое мнение около 38 градуса. Външният басейн също работеше, но там водата беше по-студена около - 26- 28 градуса. Аз лично го ползвах. Ресторанта на хотела е приятен като интериор, но цените конкурират цените на четири и петзвездите хотели в града. За пример давам цената на бг ракия отлежала за 50 мл. В хотел Енира - 3,50 лв., в хотел Роял Спа- 4,00 лв., в хотел Макси - 4,00 лв., в хотел Акватоник , не си спомням точно, но под 3,50 със сигурност. Супа топчета от обедното меню - 3,90 лв. Поредният хотел във Велинград с прекалено високи цени в ресторанта. Качеството на храната не я коментирам, защото ние сме много, ама много капризни и сигурно моето мнение няма да е актуално. След този уикенд с ММ решихме, че е по-добре да посещаваме големите хотели, поне да се възползваме от техните по-големи и разнообразни СПА центрове.

# 658
Благодаря за мнението за хотел Енира, аз отдавна го заглеждах, но като че ли няма са прибегна до резервация там предвид споделеното. И наистина по-добре в по-голям хотел, особено като се има предвид, че почти непрекъснато се пускат ваучери за там.

# 659
Моля, ако някой има пресни впечатления от Олимп да сподели  Simple Smile
Аз и съм разочарована, бяхме там миналия уикенд. Спа-то е малко за капацитета на хотела, съответно едно чакане за парна баня и сауна .... Басейнът с доста хладна вода. Когато резервирах, ми предложиха оферта "нощувка в студио с вечеря", като за нас дадоха куверти, а за детето казаха да поръчаме каквото искаме напълно безплатно. Да, ама не. Не ме е за 6-те лева, но... Факт е обаче, че вечерята беше вкусна. Същото не мога да кажа за закуската. Имаше развалени пушени меса и наденици. Направо си миришеха лошо, но персонал в ресторанта на закуска нямаше  ooooh! Халати за деца няма, но и кърпи за баня не дадоха, да не говорим и че леглото не беше приготвено, като пристигнахме. Инак,, топло, чисто, персоналът любезен. Не бих повторила Олимп.

Общи условия

Активация на акаунт