бебето ми спи по корем

• 2 309
  • 14
  •   1
Отговори
здравейте, бебето ми е на 5 месеца и се обръща по корем и така спи, моля дайте ми съвет дали е нормално така да спи.

# 1
  • Варна
  Нормално е, нищо му няма  Peace

# 2
Нашата голяма дъщеря от 5-тия месец спи по корем и до ден днешен.Спи без възглавница,използва я само докато гледа телевизия,щом се обърне по корем да заспива и я маха:)))))
Не виждам нищо лошо в това.А бебка,тя е друг сорт,не обича да спи по корем и си спи само по гръб

# 3
  • София
Моя син имаше силни колики до 5ти месец. Позата "по корем" беше единствената, при която се успокояваше и заспиваше.
Оставях го така да спи в количката. Вечер заспиваше по корем, след това го обръщах.
В момента и двамата спят по корем. На мен също ми е любима поза за спане.

# 4
  • Драгоман
  И мойта щерка спи по корем, сама си се обръща и спи така от 6ти месец! Щом бебето така харесва, нека си спи Simple Smile

# 5
вече съм по спокойна, ще го оставя да спи, както на него му е удобно

# 6
  • Някъде по Дунава
Голямото ми дете така спеше от 6-я месец до 2г. Дори понякога и в количката така искаше  Simple Smile

# 7
Аз лично не оставям малката да спи по корем цяла нощ.  Peace
Преди да заспя си я обръщам по гръбче. Докато е под мое наблюдение не се притеснявам и през деня тя много често се преобръща на сън по коремче. Тогава не я закачам. Но за цяла нощ ми е тревожно.

# 8
  • Драгоман
Аз лично не оставям малката да спи по корем цяла нощ.  Peace
Преди да заспя си я обръщам по гръбче. Докато е под мое наблюдение не се притеснявам и през деня тя много често се преобръща на сън по коремче. Тогава не я закачам. Но за цяла нощ ми е тревожно.
  И от какво ти е тревожно? Ако детето е над 6 месеца няма страшно! Мойта много се върти и ако я обърна както аз искам да спи, тя се събужда и започва да плаче, а и не мога да стоя и да я пазя цялата нощ как ще се завърти Simple Smile По-проблемното е, че постоянно се отвива  Whistling

# 9
И дъщеря ми спи по корем от момента в който започна да се обръща. Сега е на 2г. и продължава така да спи.

# 10
моят не спи по цяла нощ по корем, защото много се върти и го намирам във всякакви пози по корем, по гръб, на страни, на долу с главата

# 11
моят не спи по цяла нощ по корем, защото много се върти и го намирам във всякакви пози по корем, по гръб, на страни, на долу с главата

хахаха колко познато. И моя е така, само дето като е по корем много често му пропуска памперса.

# 12
И от какво ти е тревожно?

От научно доказани факти

Скрит текст:
Цитат
От раждането до навършването на 1 годинка, здравото бебе трябва да се слага да спи по гръб, не по корем или настрани. Това е основна промяна през последните две десетилетия, преди което родителите са били съветвани да слагат бебето си да спи по корем, за да не се задави.

Преди 20 години лекарите открили връзка между спането на бебето по корем и синдрома на внезапната детска смърт. От 1992 г. насам, когато Американската академия по педиатрия започнала да препоръчва спането по гръб, смъртните случаи при бебетата спаднали драстично – с над 50%.

# 13
  • Драгоман
И от какво ти е тревожно?

От научно доказани факти

Скрит текст:
Цитат
От раждането до навършването на 1 годинка, здравото бебе трябва да се слага да спи по гръб, не по корем или настрани. Това е основна промяна през последните две десетилетия, преди което родителите са били съветвани да слагат бебето си да спи по корем, за да не се задави.

Преди 20 години лекарите открили връзка между спането на бебето по корем и синдрома на внезапната детска смърт. От 1992 г. насам, когато Американската академия по педиатрия започнала да препоръчва спането по гръб, смъртните случаи при бебетата спаднали драстично – с над 50%.

Опасност от Синдрома на ВДС рязко намалява след навършване на 6-масечна възраст. Специално моето бебе винаги като беше малко съм го слагала настрани, защото много се задавяше и не сме имали проблеми. По корем не съм я слагала, но явно така й е удбно и се завърта сама.

# 14
  • Варна
Моята също спи по корем. След като я приспя, я слагам да легне по гръб. Поглеждам я преди да си легна и вече се е обърнала по корем. Така прави откакто стана на седем месеца.

Общи условия

Активация на акаунт