Боя за коса - Вlond 36 - Клуб на блондинките

• 156 985
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
  • София/Дружба
В момента съм с подобен на 9.32,но стои по скоро бежово русо.Няма я тази лееко медно-златна нотка,а аз искам да я има Peace

Златка се боядисва с комбинация от 8.34 и 9.34, ако си спомням добре боята е Мажирел или Мажиблонд на Лореал.

# 511
  • София
Благодаря! Hug

# 512
  • София
Само да кажа, че след няколко неуспешни лутания между дрогерийните марки аз също се спрях на Мажиблонд 901 с 9% и резултатът винаги е добър. Равномерен цвят без изненади.  Heart Eyes  Правя само корените с половин боя и сега мисля за празниците да освежа и дължините.

# 513
  • В мечтите
На мен много ми се изтощи косата с Мажиблонд,наистина на Златка цвета е нещо като 934...Може би слагат и коректор някакъв.Вие ползвате ли коректор? Rolling Eyes... ето този цвят ми е много симпатичен http://img1.grazia.fr/var/grazia/storage/images/media/images/bea … act780x1040_p.jpg

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 10:03 от Belloslava

# 514
Здравейте

Не за пръв път идвам при вас с молба за съвет в избора на боя и цвят за моята коса, надявам се и този път да ми помогнете

Преди няколко години се боядисвах с боя за коса wella Koleston от серията special brondie, но не съм си купувала такава боя много отдавна и съм забравила кой номер ми трябва, а не мога да се ориентирам в нета. Според мен беше 8, но въпроса ми е, ако някой се е боядисвал с такава боя или в момента го прави да ме посъветва кой номер да си взема - в момента косата ми е не много тъмна, по - светло от медено русо - горе - долу такова, а искам да махна жълтия отенак и да стане нещо такова

Сега ще кажете, че като отида в магазина жената ще ме посъветва на място, но всъщност проблема е там, че няма да отида лично да си взема боята за коса, а пращам мой близък, защото аз нямам физическата възможност да посетя магазина в работното им време  Confused И за това търся вашата помощ.

А и нещо друго да питам - тя боята я дават за 2 боядисвания, но сега заради изравняването на цвета ще я похабя за 1, дали може да ме посъветвате за някаква друга алтернатива, също толкова силна и хубава боя със страхотен резултат, но на по - добра цена? Не държа да е професионална, но искам добър резултат (то кой не иска Grinning)

# 515
  • В полите на Пирин планина
Рейн, аз един път се правих с 9.16 на Вела Колестон и стана много хубав цвят. Но отначало е малко по-тъмен.

Последния път се направих с Гарние Нутрис - комбинация от 8.1+9. Бих казала, че цветът ми харесва повече от Велата, стана по-светъл и е учудващо траен.

За информация моята естествена коса е около 7-ца, т.е. не правя голямо изсветляване.

# 516
Едва изчаках да минат 10-12 дни след злополучното боядисване с Бес и се боядисах пак. Това жътеене много ме изнервяше. Пробвах Гарние 111 с проф. окислител 12% и се получи доста добре.
Вече минаха десетина дни и още е добре цвета. Засега така ще се правя.
Много ми харесват някои цветове на Колестон Перфект, като например 12/89 ама по-натам ще пробвам. Тъкмо ми се пооправи косата и така ме е страх пак с такава силна боя. Ама най-вероятно няма да издържа дълго. Mr. Green

# 517
Аз като ползваща Вела Колестон да споделя, според мен ако е била special blonde, е била номер 12. Само да не греша де, но това е суперизсветляваща боя, смесва се с окилсителя 2:1. Твоята естествеена коса е тъмна или е боядисана в по тъмно?
Моята естествена коса е около 6 или 7, зависи дали е изсветяла от слънцето. Правя се с 12, пробвала съм много от вариантите на 12 ката. Най равномерен цвят получавам с 12.0, но при мен вече е доста сложно защото дължините на косата ми са изсветлени доста от слънцето и винаги имам разлика корен дължини. Последния път си взех 12.11 и по дължините станаг сиво звлена. Корена беше перфектен. После съответно си купих две "просташки" бои от близкия магазин за да оправя цвета, което изсуши ужасно косата ми, но нямаше как. По мое мнение отенъците при Вела Колестон са доста силно застъпени и ако нямаш много упорит пигмент по подходящия вариант са натуралните цветове. 12.89 е мнго силно пепелява боя, всъщност повечето има са такива.
Според мен цвета които искаш да постигнеш е между 9 и 8 на вела колестон. Не съм пробвала 8 миците им но на каталога ми изглеждат доста тъмни. В 9 ките им пък поне за моята обезцветена коса няма много цвят, по скоро само отвнък. Ако косата ти е боядисана и е толкова тъмна заради боя според мен вземи нещо по силно като боя и мажи всичко без корена. Прецени доколко си изсетлила и по някое време намажи и корена. Ако предния път не си ползвала тъмна боя, нещо като 8 и нагоре, а си изсветлила косаа със светла боя, просто не си я изсветлила много, може да пробваш и с някоя 10 ка, например 10.16 или 10.1, просто зависи колко тъмна е естествената ти коса. Имай предвид че ако косата е дълга по дължините изсветлява по трудно, зарова ри казвам да вземеш по силна боя. Или по силен окислител с боя 9.0 или 9.1 и да го разредиш с вода за корена.
За мен тази боя е най добрата която съм ползвала и не бих я сменила за нищо, просто трябва да намеря подходящия вариант за себе си. Ако някой има идеи какво да направя моля да сподели. Сега съм си поръчала 9.0 да видим ще стане ли нещо. За корена мисля за смеся с малко от 12.11 за да фо изсвтля повече.

# 518
Здравейте!Отдавна ви чета!Аз три пъти съм била блондинка.В момента пак съм блонди.Първия път се направих сама още като бях студентка и бях така около три години.Тогава много се харесвах руса,но от дълга коса почти до кръста се наложи да я скъся доста.След години и пак с дълга и тъмна коса пак реших да ставам руса.Пак трябваше да я отрежа много,просто на моята тъмна основа много ми се съсипва косата докато постигна хубав рус цвят.Но втория път явно нещо не си уцелих нюанса и не се харесах и скоро пак се потъмних.Сега пак съм руса и се харесвам,но пак с къса коса:-( .Значи последно се изрусих два пъти с прах на l,oreal професионален с оксидант 9-тка.Получи се добре,но естествено жълто на ,места рижо.Трябваше да се боядисам.Взех си някакво пепеляво на loreal prodigy.Не останах доволна,почти нямаше разлика и се отми бързо.След което си взех безамонячна на М бюти ''седефено русо''.Стана добре,уби перфектно всякакви жълти и рижи отенъци,но стана тъмно,а аз целя светло русо.Това не ме притесни,защото знам че се отмива бързо.Така и стана,но се получи хубав светъл цвят без да жълтее обаче.Та останах доволна от тази иначе евтина боя и мисля да продължавам с нея.Отдавна търсех с какво да се матирам така добре,но досега без успех,а съм сменила мноого бои и евтини и скъпи.И косата не ми се изтощи от нея.Мисля другия път да смеся същия цвят със светъл цвят за да не става толкова тъмно и да чакам да се отмива.Може да ви кача снимки да видите какво се е получило ако искате?

# 519
Искаме!  Peace Laughing

# 520
Весела Коледа  Hug

Благодаря ви за съветите  Hug  Peace Честно казано като се замисля не съм сигурна дали цвета, който постигах и толкова ми харесваше преди беше точно със "спешъл блонди" или с друг вариант на Вела Колестон, и аз самата се обърках вече  Crazy беше преди няколко години, когато си я купувах, но помня, че много се харесвах тогава.
Ето цвета ми в момента цък
Сега чакам моя приятелка (фризьорка) да дойде да ме боядиса и ще дам отчет с резултата  Grinning Взех си
Wella koleston special blonde 12/81 с оксидант 9% - целта ми не е много русо, по - скоро някакъв естествен цвят, но да се махне вече оранжевия оттенък, че ме изнервя много  Grinning

# 521
Аз ще чакам да видя резултата по късно, мисля че с този номер ще се получи, не знам само за оксиданта дали е подходящия но ще разберем надявам се и това. Дано се получи каквото искаш. Моята боя пристигна вчера и се опитвам да се въздържа от използването й че предното ми боядисване беше преди 10 дена.

# 522
И аз с нетърпение чакам да видя резултата. Дано стане добре! По принцип 12/81 е перфектно за неутрализиране именно на оранжево. 12/11 също. Peace

# 523
Здравейте и весела Коледа!  santa2

Аз съм блондинка от доста време,но в момента нямам много възможност да отида на фризьор-с малко бебе съм,кърмим се и е малко сложно... По принцип ме боядисват в салон с боя Lisap и съм доволна ,но сега съм решила да се боядисам вкъщи (една приятелка ще ми помогне-аз сама няма да мога...  Crazy)! Моля за мнение за боя Loreal Preference Recital Y9 http://kosaistil.bg/index.php?id_product=752&controller=product Аз съм с кестенява коса,корените ми са израстнали около сантиметър и се чудя дали ще успея да получа хубав светъл цвят?  newsm78 Това е цветът ми в момента-дали ще мога да го постигна с тази боя?
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 26 дек 2014, 11:01 от sunny:*kiss

# 524
Не съм пробвала точно тази боя но предния месец се боядисах с боя от магазина, подобна на тази. Изми се много бързо. Това за мен е проблема на всички не професионални бои. Мисля че се успее да изсветли, но според мен трябва да боядисаш цялата коса, а не само корен, защото косата ти е по тъмна и медна и е нужно изсветляване и по дължините.
Ако се опитваш да постигнееш твоя цвят, мисля че боята ти е малко по светла от твоя цвят. Поне така изглежда на снимката, като да е по медна и не толкова светла.

Общи условия

Активация на акаунт