Боя за коса - Вlond 36 - Клуб на блондинките

• 156 992
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
  • BG-DE
Безамонячна боя не е равносилно на щадяща, просто амоняка е заменен с аналогични по действие но без мирис вещества ( Кастинга е на друг принцип). И аз обзета от експериментаторски дух експериментирах наскоро с една безамонячна боя на Фанола http://beautyshop.bg/productv/9816/fanola-oro-therapy-color-kera … novo-maslo-2.html , която така ми изгори косата и раздразни скалпа както никоя амонячна боя досега, а съм пробвала какви ли не  Sad

# 151
Здравейте на всички,
от сто години не съм писала тук, така че едва ли има някои да ме помни. Simple Smile

Питането ми не знам дали е точно за тук, или в друга тема ,но все пак ще попитам.
До сега основно се боядисвам със 7ца, но след около 2седмици косата към краищата започва да изсветлява и ме дразни.
Искам за есента по-тъмен цвят (клоня към 6ца), но с медни нюанси.
Това, което се предлага като готова боя няма цвета, който искам.
И сега питането ми е....какво ще се случи ако смеся 6, 6.1 (или пък 7ца) с червена боя?
Дали 50:50, защото не искам да ставам червена а просто лек меден отенък, или по-малко количество от червената боя?

# 152
Здравейте на всички,
от сто години не съм писала тук, така че едва ли има някои да ме помни. Simple Smile

Питането ми не знам дали е точно за тук, или в друга тема ,но все пак ще попитам.
До сега основно се боядисвам със 7ца, но след около 2седмици косата към краищата започва да изсветлява и ме дразни.
Искам за есента по-тъмен цвят (клоня към 6ца), но с медни нюанси.
Това, което се предлага като готова боя няма цвета, който искам.
И сега питането ми е....какво ще се случи ако смеся 6, 6.1 (или пък 7ца) с червена боя?
Дали 50:50, защото не искам да ставам червена а просто лек меден отенък, или по-малко количество от червената боя?

Ами определено ще трябва да е по-малко от червената боя....6-ците също се измиват и не знам дали пак ще си доволна.....Вземи си натурална 6 или 7 и такава с меден , червен оттенък и смеси двете-2/3 от натуралната и 1/3 от медната...Също ако ползваш 7-ца със 10 вол оксидант става 6-но не се измива така Peace

# 153
the_demon Да те попитам откъде си купуваш бията на   Echosline . Има ли я втърговската мрежа. Дали ще я намеря във Варна някъде?

# 154
the_demon Да те попитам откъде си купуваш бията на   Echosline . Има ли я втърговската мрежа. Дали ще я намеря във Варна някъде?

Колежката в салона работи с нея и я взима от дистрибутор...Фирмата е Оникс-от Пловдив-те я дистрибутират
http://www.onyxtrade.net/contact.html

А официалните вносители са от Бургас:
http://modacosmopolitan.com/contacts/

# 155
# 156
Здравейте, цветът на косатата ми е мн светло рус http://prikachi.com/images/689/7609689e.jpg , постигнат е с Велла Колестон 12/89. Естественият ми цвят е по-скоро пепелива седмица, тънка, светла коса, с наличие на някакъв червен пигмент. Желанието ми е да потъмня леко косата, като я направя натурално бежово до ниво 9. без жълти, оранжевеещи и сиви (пепеливи) отенъци и нюанси. По-скоро за потъмняването ще ползвам отново на Велла колестон боите, но с по-нисък оксидант. Искам да попитам по-опитните в смесването на бои, защо смесвате бои от различни номерации (примерно 10-ка с 9-ка или 8-ца със седмица), какво целите със смесването? И кои номера ще ми се наложи да смесвам, за да получа приятно бежов цвят на ниво 9. И още един въпрос - сега мажа корените с 12/89 с 12% окислител. Когато потъмня косата надолу, с каква боя според вас ще е добре да намажа корените? допускам, че трябва да е с 10-ка, но не знам с какъв оксидант - дали 12% или 9%. Всякакви коментари и съвети ще са ми от полза, благодаря Ви.

# 157
  • В полите на Пирин планина
Аз смесвам по два цвята, защото получавам желано оцветяване и отенък, който например на междинното ниво за тази боя го няма.

На толкова светла коса може би е добре да прочетеш за препигментацията - пише го в първи пост на темата. Според мен, за да няма нежелани отенъци трябва да заложиш на натурална 9-ка с нисък процент оксидант, но вероятно ще се наложи да намажеш няколко пъти последователно / да кажем на 3-4 седмици / дължините, за да се позадържи цвета.

# 158
За препигментацията си го принтирах и разучавам указанията подробно Simple Smile .... Дори планирам първо да намажа косата само с боя 9,3 разредена 1:1 с вода, а след това да сложа 9,8 или 9,38. но се чудя какъв оксидант да взема? Фризьорката ми каза да е най-ниският (3%), за да не изгоря косата. но се чудя дали въобще ще хване, или е по-добре да сложа 6% оксидант.

# 159
Значи, fitblond, имаш перфектна коса и цвят!!! Heart Eyes

# 160
Благодаря ти! Да са живи и здрави протеиновите продукти, те ме спасяват, макар на няколко месеца да играе и ножицата Simple Smile)))) И аз си харесвам цвета, в последно време се получава прекрасно в корените и по дължините. Но от близо виждам косата си някак безцветна. Ще ми се не толкова да я потъмня, колкото да изпълня косъма с живот и за това се ориентирам към ниво 9-ка и то бежова, за да не е драстична промяната. Гоня ефект на "плътност" на цвета, без драстична промяна в нюанс.

# 161
Тази "плътност" и "дълбочина" мисля се получава с кичури newsm78

# 162
Здравейте, цветът на косатата ми е мн светло рус http://prikachi.com/images/689/7609689e.jpg , постигнат е с Велла Колестон 12/89. Естественият ми цвят е по-скоро пепелива седмица, тънка, светла коса, с наличие на някакъв червен пигмент. Желанието ми е да потъмня леко косата, като я направя натурално бежово до ниво 9. без жълти, оранжевеещи и сиви (пепеливи) отенъци и нюанси. По-скоро за потъмняването ще ползвам отново на Велла колестон боите, но с по-нисък оксидант. Искам да попитам по-опитните в смесването на бои, защо смесвате бои от различни номерации (примерно 10-ка с 9-ка или 8-ца със седмица), какво целите със смесването? И кои номера ще ми се наложи да смесвам, за да получа приятно бежов цвят на ниво 9. И още един въпрос - сега мажа корените с 12/89 с 12% окислител. Когато потъмня косата надолу, с каква боя според вас ще е добре да намажа корените? допускам, че трябва да е с 10-ка, но не знам с какъв оксидант - дали 12% или 9%. Всякакви коментари и съвети ще са ми от полза, благодаря Ви.
И аз искам да го постигна, но много трудно ми се получава. Боядисвам се с 10-ка, миналия път беше 10.38 а сега с 10.16 с 12 % на Вела Колестон, корена добре, но по дължината си стои много светлото което беше отпреди. Предния месец си взех 8-мица за да добия някакъв цвят, добих го, но стана прекалено тъмно след 5 минути с боята. Изсветлих си след това с 10-ката пак и се получи. Тоя месец си мислех само с 10-ката да мина, обаче пак станах бяло руса. Ден след боядисването пак сложих 8-мица и пак станах тъмна за отрицатело време. И пак с 10-ката за 5 минути. Косата ми стана ниво 10 цялата, но ми е твърде сложно всеки месец да се мацам по три пъти. Така и не се оеднаквиха корени - дължини, По дължината продължава да е все така силно пепелив отенъка, докато в корена има по топъл отенък. Вече почти съм се отказала да се потъмнявам и може би другия месец ще мацам пак 12.0 или 12.1. поне да изсветлява еднакво навсякъде. Ако откриеш начин- дай идеи, че това много кратно боядисване много ме дразни.

# 163
  • В полите на Пирин планина
Потъмняването си е също, толкова трудно, колкото доброто изсветляване Grinning

amamamama , щом е тъмно с 8-ца и светло с 10-ка, защо не пробваш с някоя 9-ка, като идеята на fitblond  newsm78

# 164
Бих насочила вниманието ви към 9/7 или по-скоро 9/73 Peace Според мен до някъде ще запълни липсващите ви пигменти без препигментация. Peace
Скрит текст:
Също така като сте толкова светли и потъмнявате бих Ви препоръчала да разгледате каталога на Wella Illumina. Peace

Общи условия

Активация на акаунт