БРОДИРАНА КРАСОТА Тема 125

• 63 846
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Щом е в коситте, редувай смело. На едното напр 2 черно и 1 керемидено, на другото наобратно... Ще стане много хубаво. С превода не мога да помогна.

# 586
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Снощи писах от телефона и се измъчих ooooh!
Днес обаче след отговорите на закупилите си комплектите и разглеждането по различните сайтове установих следното (в мен надделява професионалната деформация - гледам финансовата страна на нещата):
В Муркините цената на розите е 32,33 долара, в алекспрес същите рози (не казвам, че са оригинални) са 15,05 долара т.е. явява се разлика от 17,28 долара, за който бих могла да си купя и лалетата на Алиса. Не слагам обаче в цената от Муркините и стойността на доставката, което може би ще увеличи стойността на гоблена. А от китайския сайт доставката е безплатна / нали не греша?/, че даже и обички слагат.
Така, че не видях никъде " ... съвсем близка цена...".

Не съм казала, че ще поръчвам - просто правя простата сметка и разсъждавам като човек със заем, с лизинг, момиче тийн и с неспиращото желание да продължи да си чеше крастата като шие гоблени без да ощетява семейния бюджет. Поради тази причина си купувам и сп. ГБ, което копира схеми; поради тази причина си тегля  и схеми от интернет, които са качени от хора, които са могли да си позволят да купят оригинален комплект, но са го и качили и нета.

Да, всеки си прави избора как ще действа, как да шие, какво да шие и т.н. Има моменти в които все още мога да си позволя да шия оригинал, но след като има хора като мен ще има и пазар за китайските комплекти. Peace

# 587
Аз няма какво повече да казвам, olenka63, Ivanichka i ba4iiska са го казали!    А и този спор е напълно излишен според мен , като че ли всички могат да си позволят да си купят маркови дрехи и обувки. Всеки е свободен да прави каквото си иска.
 Ето аз си купих оригинал на ДИМ но нещо с тази твърда панама и с тези 4 ката конци на 18 каунта панама не ме изкефи много и съм го зарязала , от 3 седмици не съм го пипнала ooooh!но пък добре че имам още едно хоби, плетенето и имаше какво да правя през това време Grinning
  Така че нека всеки си прави каквото му е на сърце и джоб, а другите да не му гледат в паничката

# 588
  • София
Иваничка, с най- голямо удоволствие, само да се прибера в София Simple Smile

# 589
  • с.Николово, обл. Русе
Показвам само рамкирана Феята си:

Нещо нямам муза напоследък.

# 590
Коте Ваня,  сладуранка е. Щом продължаваш да четеш в темата музата ти скоро ще се върне.
Я бързо всички да покажат до къде са стигнали. Без значение кой какво шие - менте, оригинал, домашна комплектовка... Хващайте телефони, фотоапарати и снимайте до къде сте докарали това, което шиете.

# 591
Моите сте ги виждали, сега само съм оформила няколко от готовите:

# 592

Значи аз съм била в заблуда. По мои спомени някой беше казал цена от Китай около 35-38 лв. Ако се сравнява 24 лв. с 45 лв. - тогава да, значително по-евтино е. Благодаря на включилите се по същество!

Ощипаните булки в тази тема са ми много смешни Grinning Чак ми е приятно, че съм ви такъв дразнител, обещавам да пиша още.

На мен лично много ми харесват гоблените на ДИМ, но оригинален рядко ще шия, тези къси конци така ме изнервят
Конец от 90 сантиметра ти е къс? На мен ми е добре, аз от чиле обикновено режа към 60 см. А, сега видях, в нета пише, че в по-малките гоблени дължината била 45 см. Да, малко е късо, но за мен си е ок.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2014, 17:23 от Ghibli

# 593
Ощипаните булки в тази тема са ми много смешни Grinning Чак ми е приятно, че съм ви такъв дразнител, обещавам да пиша още.
Пиши, пиши- на мен ми е приятно да те чета, но от време на време пускай да видим и какво шиеш.

А иначе и на мен конците на Дим са ми къси. Когато имам цяло чиле, си го режа на 4 и шия с такава дължина. Едно време баба ми ми казваше че като шия с дълги конци, ще се омъжа далеч. Така и стана, но това не ми пречи да продължавам да шия с дълги конци.

# 594

На мен лично много ми харесват гоблените на ДИМ, но оригинален рядко ще шия, тези къси конци така ме изнервят
Конец от 90 сантиметра ти е къс? На мен ми е добре, аз от чиле обикновено режа към 60 см. А, сега видях, в нета пише, че в по-малките гоблени дължината била 45 см. Да, малко е късо, но за мен си е ок.
Пиши, никой не те спира. Усещам злорадство и удовлетворение, че ни дразниш, а това е много лошо. Човек трябва да внимава какво говори и върши, защото рано или късно тази лоша енергия се връща обратно. Мен специално не ме дразниш. Аз шия с конец 2 м Едно чиле го режа 4. Като сгъна конеца е 1 м и ми е много хубаво и удобно с такъв конец да работя. За 3 нишки ползвам един, който сгъвам на две и една половинка. Опитай може да ти хареса.

# 595
Ха, ха, ха Роси писали сме по едно и също време, почти едно и също Joy Joy Joy

# 596
Не ви ли трудно да го издърпвате толкова дълъг конец. На мен ми е най-добре
с около 90 сантиметра. А и когато ми е дълъг конеца ми се заплита на възел, при вас
няма ли го този проблем?

# 597
Не ви ли трудно да го издърпвате толкова дълъг конец. На мен ми е най-добре
с около 90 сантиметра. А и когато ми е дълъг конеца ми се заплита на възел, при вас
няма ли го този проблем?
Хич не ми е трудно да го издърпам, имам си чалъм... Възли ми се заплитат и с къс конец. Както Оля е писала дърпам 2 метра, сгъвам на две и шия.

# 598
Добър вечер, момичета кокичета!

Пишете тук, едвам Ви изчетох. Wink
Мен пък като ме подкара тази сутрин живота, чак сега се прибрах и искам психически и физически да си почина. Най - тъпото е, че забравих да си взема гоблена от галерията. Утре ще ида.

Няма да влизам в дискусията. bowuu

Ваня, чудесна е феята  Hug

ИнаТ, не пропускаш коледният базар. За там ги правиш нали?   

# 599
Хаха, и аз си мисля, че шия с дълги конци... Вие сте шампиони.

Аз пък съм чела една руска пословица: "нитка длинная - девка ленивая", нещо като "дълъг конец - ленива мома". Не се заяждам, просто написаното от Роси123 за омъжването надалеч ме подсети. Аз не я одобрявам тази пословица, обичам да ми е по-дълъг конецът, но чак 2 метра не ми е удобно, ще трябва да го издърпвам на няколко етапа. За 1 метър вече звучи по-добре Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт