БРОДИРАНА КРАСОТА Тема 125

• 63 846
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • До сърцето...
Здравейте, нова съм и не мога да се ориентирам, затова ако греша, ме извинете. Трябва ми схема на гоблена с молитвата: "Господе, благослови всеки, които влиза в тоя дом...". Дали някой може да ми помогне.

Имаше схемата в предишните теми, цитирам ти от там:

... Поне според упътването е Аида 14, кръстчета, но помня, че някой я беше шил и с гобленов бод  Peace
част 1; част 2

ето още един линк, там е даден и ключа - http://sisi99.blogspot.com/2013/10/gobelin-with-scheme.html

Надявам се момичетата няма да не сърдят.

# 556
  • все тук
Radika, благодаря ти от сърце за бързия отговор, свърши ми страхотна работа.

# 557

Дораан, само да уточня, че по тази схема има грешка. Между редовете трябва да има по 3 празни квадратчета, а в тази схема, в предпоследният ред е през 2. Там просто го коригирай при шиенето. Иначе схемата е супер, аз по нея ших, но не се усетих, чак след време някой ми обърна внимание.  Laughing

# 558
  • София
Деси, благодаря!   bouquet  А на  кръсчето долната или горната чертичка е така ///// , че от снимката не се разбира много?   Ох, много съм руса ooooh!

За кръстчето не пише, всеки си го прави както му е удобно, а половинката трябва да придаде определен ефект, затова наклонът е важен. Лично аз (и сигурно 90% от гобленарките) правят долната чертичка на кръстчето така ////////, а горната така \\\\\\\\\.

И за Молитвата да се включа освен това, което е написала Реа Simple Smile. Има еднакви букви, но написани по различен начин, по-красиво е ако се уеднаквят Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 сеп 2014, 13:14 от -=Деси=-

# 559
  • София
Mомичета, помощ!  Днес получих от китайците две гобленчета, единият е "Слънчогледите" а другият е "Лалетата" на "Алиса" но незнам как да ги шия! Знам че трябва да са кръсчета и полукръсчета, с една и с две нишки, но незнам в коя посока да са полукръсчетата и на кръсчето също долната и горната черта. ooooh!  Някой ако е шил оригинала, може ли да подскаже Simple Smile
  Иначе съм много доволна от покупката и доставката. Китайците са сложили и два цвята пълнители за разграфяване и едни обици Laughing, не че ще ги нося обиците де, но жеста е важен Wink
 Малко ме е страх от тези пълнители да не са някой ментета и после да се чудя как да ги изпера
http://storage4.album.bg/07a/dsc03361_2b1fb_31574668.jpg

А също, според вас това дали са ДМС конци?
Ха и аз със същата поръчка Simple Smile
Взета днес. ( Оказа се, че е седяла цяла седмица в клона, ама няма кой да ми донесе известие, Та днес реших аз да проверя.) Имам същите обеци при лалетата Simple Smile

# 560
  • все тук
Дораан, само да уточня, че по тази схема има грешка. Между редовете трябва да има по 3 празни квадратчета, а в тази схема, в предпоследният ред е през 2. Там просто го коригирай при шиенето. Иначе схемата е супер, аз по нея ших, но не се усетих, чак след време някой ми обърна внимание.  Laughing
Реа,  Hug

# 561

Оленка ,много ти е Убав чорапа   Heart Eyes

# 562
  • с.Николово, обл. Русе
Охооо някои хора са се върнали от морето. Ина има ли напредък по гоблена, ново етапче да покажеш а?

# 563
Няма ,Ванче , никъв напредък Hug

Още сме на морето ,но като се прибера и ще се засиляяя Mr. Green

# 564
Аз едно нещо не мога да разбера: какъв е смисълът да си поръчвате от Китай пиратски копия на руски гоблени, като можете да си купите оригиналите, които (конкретно тези двата на Алиса) са с конци Гамма, които китайците не ползват? Тоест, купувате си менте с неизвестно какви конци - много се съмнявам, че са ДМЦ, много по-вероятно е да са китайски, т. нар. аналог на ДМЦ, който не е 100% памук, а съдържа изкуствени влакна. Като краен резултат ще е близко (или пък не? кой знае, гаранция нямате), но няма да е същото като оригинала. При това положение, щом ви устройва такъв краен резултат и нямате желание да платите с 10 лв. повече за оригиналния гоблен*, защо просто не си го комплектовате сами с ДМЦ?
(*Не помня колко казахте че струват тези пиратските, но оригиналните гоблени излизат към 45 лв.)

# 565
  • Нощем на луната, денем при цветята
Момичета, аз доста съм се надценила. Тъкмо започнах едни миниатюри на морска тематика за едно дребосъче и дойде последния от поръчаните ми китайски гоблени. Това чудо е огромно! 72х59 см, ама кой да прочете, толкова го харесах, че нищо повече не огледах. Мисля, че ще ми стигне за цял живот.
Ей това е гоблена
Скрит текст:

Иначе това са морските дребосъци, 8 на брой, пак китайски с отпечатана панама. Исках да посвикна с кръстатия бод преди да започна нещо голямо
Скрит текст:

Редактирам се, за да задам един въпрос, в големия ми гоблен имам знак, в който са сложени два цвята конци. Първо реших, че е грешка, но и голямото чиле е опаковано по този начин. Сега нямам идея как да го сложа, никъде не пише как да го комбинирам, приемам всякакви идеи

Последна редакция: чт, 04 сеп 2014, 20:19 от DramaQween

# 566
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
познайте кой си има подаръци  Laughing Laughing

както винаги не знам с какво съм заслужила такива добри приятелчета и такива хубавини, но приемам че Той горе си знае работата Hug

показвам само отличничката Simple Smile другите два са мишле и агне Simple Smile вече виждам агнето само с френски възли Simple Smile

# 567
Аз едно нещо не мога да разбера...

Едва ли ще разбереш! Как пък все се намира някой да дава непоискани съвети. така са преценили момичетата, така са направили.

# 568
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
стига де. защо все трябва да има сърдити и обидени?

приемам, че Гибли пита от любопитство.
не да обижда или натрива носове, а само защото не разбира защо рискуваме с непроверени неща.

мога да кажа какви бяха моите мотиви да си купувам всичко което видя -   Blush само и единствено от любопитство.
опитвала съм принтирани, щамповани и рисувани - за да видя разликите; шила съм на пластмасова панама, 3Д, фъкане два от трите вида, за които знам; в арсенала ми има такива за бродиране, кръстчета, гобленов, дълъг бод, мъниста, даже candlewicking  Crazy всички взети само от любопитство и без да съм сигурна, че резултата ще е "за изложба". имам български, руски, молдовски, украински (за един от тях ми казаха, че има оплаквания от фирмата и може би няма да е хубав, но мерака надделя), американски, че и китайски има  Hug
въпросът не е в парите, които даваме, а в "начесване" на мерака за различно  Hug

# 569
Сигурна съм, че не е любопитство. Но както и да е.

Общи условия

Активация на акаунт