Дете вегетарианче и детска градина (ясла)

• 25 871
  • 628
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Не е въпросът в парите на хората. А в това, че държавата (както за много други работи) изобщо не се е погрижила. Защото не става дума да се готвят 17 ястия и да се избират, а когато се знае, че в градината има 3 вегетарианчета да сготвят ориз с грах само за тях (вместо пиле с ориз). И колко ще е това като разход - 40 стотинки? Е, аз съм уверена, че всеки родител ще се съгласи, да не говорим, че за бюджета не е кой знае какво, нали. Само, че вместо това нищо не се прави, децата са по 40 група, с една учителка, която изнемогва и още куп неразбории. Добре дошли в България, там е истинският проблем!

# 121
За подаграта за съжаление са виновни високите нива на пурини. Не месото като цяло. Определен вид месо със сигурност е в основата.
Дори и алкохолизмът не е виновен. Всички подаграджии, които познавам, гарантирам, че не са алкохолици. Изпиването на една бира не ги прави алкохолици, но стабилизаторите и спирта в бирата ги абонира за кризи.
Лошият режим на хранене (защото дълго гладуване също така успешно отключва мизерията) е едно от нещата, които наблюдавам при моите познати с подагра.
Къде изчезна краставичката, да са ни каже в крайна сметка дали детенцето е не обичащо месо или тя е решила да бъде вегетарианче.
За протокола. Един от хората с най-разумна преценка и сполучливо поведение, е вегетарианец. Тук виждам още разум в писанията на други вегетарианци, но виждам и много странна за личните ми възприятия Светулчица. Странните месоядни няма да коментирам, защото са доста.  

# 122
  • Куциндрел
Estlar, ти на какви хора ходиш на гости?
Миналият уикенд имахме гости, които казаха, че са на нам си ква си диета и този ден трябва да ядат без месо, варива май бяха. Питах ги ядат ли зеленчуци, ориз този ден, казаха да и сготвих за всички чушки с ориз. Всички ядохме и ни хареса. Толкова ли не могат приятелите ти да се съобразят с теб и да направят нещо безмесно?
На мен не всеки ден ми се яде месо и не всеки ден готвя с месо.

# 123
Да де, търсенето определя предлагането. Въпросният коментар беше по повод въпроса защо смятам, че хората ядат месо ежедневно... Ами личи си по всичко. Пак повтарям - нека който иска да си яде месо, но нека да има разнообразие и дори месоядните да се научат да вкарват повече зеленчуци. Три дни подред на гости на едно семейство ядох боб, защото не можеха да се сетят за друго без месо. Кумът ми винаги прави картофи  Laughing Не съм трудна, всичко ям, стига да не е "брано от кокал". Да, мъжът ми така се шегуваше в началото - не ял брано, а драно. Постепенно се научи, че и ястията без месо могат да са вкусни, сега пак яде месо на работа, но вкъщи готвим без месо.

# 124
по такива спорни въпроси
Точно за това става въпрос, че въпросите са спорни. Аз нямам претенции, че моят начин на хранене е най-добрият, даже се подлагам на градивна самокритика Simple Smile

Съжалявам, но явно наистина не сте забелязали вегано-вегетарианската агресивност. Разбира се, не при всички вегани/вегетарианци се проявява, обикновено сами при тези, които се смятат много компетентни, а всъщност не са.

"Убеждения на база информираност" - това може да го заяви и някой, който е готов да се вреже препасан с бомби в тълпата. (Предварително пояснявам, че това е една хипер-хепарбола)
 По-скоро ми се струва че става въпрос за "информираност на база убеждения" - избиране на информация, която да е в полза на съответната теза.

Много аргументи съм слушал в полза на вегетарианството и никой не е 100% непоклатим. Най-смешни са нравоучителните беседи по темата.

# 125
виж сега това че ти се чувстваш така ,ама никой не го интересува/що пък винаги се чувствате жертви/.Месоядните кво да кажат----помощ ще умрем защото ядем месо.Ми затова има спорове както при кърменето,всички си мълчат докато не излезе някоя кака и съобщи аууу видях комшииката да дава АМ  не я е срам ,пълно с ГМО. Разбираш ли?Къде съзнателно къде НЕ се напомня на масовката как не е в час човечествотоооооооо,как вегетарянеца,вегата и т,н са неразбрани ,унизени,как няма зеленчукови ястия за тях.НЕ ИМА зеленчукови ястия за вас,вие просто искате да се чувствате така,и напомняте на всички как сте ПО ПО НАЙ.Не не сте по различни.Кажи колко вида месо има което средностатистическия българин може да си позволи?Сега изброй зеленчуците по пазара .Ми сори не сте ощетени нито от манджи нито от отношение.Не може да тръгваш с рогата напред и да чакаш друго отношение. За протокола преди 2 години СЛУЧАЙНО разбрах ,че най добрата ми приятелка била вегетарянка Crazy. Ми жената не се чувства нито специална ,нито неразбрана ,камо ли пък ощетена.

# 126
То вегетарианството ,ако беше по-полезно отдавна щеше да е масова практика.Всички крайности са си неприемливи.И пак не разбрах ,защо тези които САМИ са избрали вегетарианството ,не оставят децата си сами да изберат това.А от невръстна възраст им го налагат.
Аз почити не ям месо.Пък да не кажа ,че и седмици не ям.Но не съм вегетарианка.При едни добре припечени ребърца мога да се включа дори и с 5 хапки.

А вегетарианците носят ли палта от норки и яки от лисици  Thinking

# 127
  • София
Айде, стига с тези глупости за храна във врата и подобни! В днешно време на никого не му дреме чак толкова, че да изсипва храна във врата! Ако си имате детски травми, свързани с лошите лелички в ДГ и тъпченето с месо, то си има психотерапевти за тая работа! Няма нужда да го изсипвате на главите на децата си, вменявайки им своите проблеми и своите решения. Никоя от вас не каза, когато децата ви се озоват на една маса с блюда, където има месо, то децата посягат ли? Или "всеки си гледа в чинията", т.е. щом мама е казала без месо, значи без месо! Все пак, не става въпрос за алкохол, боклучави храни, нали така! Аз ще кажа и още нещо - ДГ е социална услуга - на когото не му харесва менюто, да си гледа отрока вкъщи, да му наеме детегледачка и да си го гледа, ако ще на соеви кълнове! На мен като не ми харесваха някакви неща в детските заведения, си гледах децата сама, вместо да предявявам претенции. Каквото за другите - това и за моето. Ако не ме устройва - прибирам си моето и толкоз! Големи вопли, голямо чудо!

# 128
Може да помолят за отварянето на вегетарианска детска градина.

# 129
Не, вегетарианците не носят палта от норки и яки от лисици.

По принцип има и невегетарианци, които не носят кожи, защото смятат убийството на тези породи животни за нехуманнно. Тяхната гледна точка е убийство за храна - да, но убийство за суета - не.

# 130
Постепенно се научи, че и ястията без месо могат да са вкусни, сега пак яде месо на работа, но вкъщи готвим без месо.

Тоест, наложила си му твоето разбиране, но е намерил начин и вълкът да е сит, и агнето цябо.

# 131

Сега да си признаят и дали обувките им и тези на децата им са от изкуствена кожа. Whistling

# 132
  • София
Точно така се получава - аз не ги насилвам, ама вкъщи и покрай мен се яде постно.  Laughing

# 133
Трещерица,  не защото готвех месо докато той не поиска да спра, и пак не, защото сме шастливо женени и не му мрънкам и опявам за всяка мръвка, напротив, карам му се, ако сме на заведение, а си поръча без месо, да не би, видиш ли, да го прави заради мен. Не съм му налагала нищо, това е против принципите ми.

# 134

Сега да си признаят и дали обувките им и тези на децата им са от изкуствена кожа. Whistling

За суета говорим - все пак кожите от белки, златки, норки и прочие са суета.
А обувките на тия, които пазнавам са изкуствени Simple Smile. То изкуственото вече не личи толкова, но сме се разпитвали какво носим. С времето не питам и не ме интересува. Никой и не се интересува от моите предпочитания. С годините човек бива оценяван по други неща, не по това, какви са му обувките.

Общи условия

Активация на акаунт