Дете вегетарианче и детска градина (ясла)

• 25 830
  • 628
  •   1
Отговори
# 615
Е, то вегетарианците все си представяте апокалиптични картини спрямо нас, месоядните.

# 616
Да се храни ЗАЕДНО с него......  Laughing
Много ти благодаря,че уточни вместо мен.Това исках да напиша.
А това ,което Светулчица предположи не си го и помислих.
Сега се почувствах не като месоядна,а като човекоядец.
А иначе може идеите да са тъпи и да не помогнат.

# 617
  • София
Aко беше написала домашен любимец котка нямаше да ми мине през ума, ама за рибка ми хрумна. Може би, защото  казусът на майката е да накара детето да яде...
Отделно се прибрах преди малко и невроните в мозъка ми вече са изпозагинали...
Ама понеже се шашнах, три пъти го прочетох и чак на третия се сетих какво точно се има предвид Simple Smile
Иначе идеята не е лоша. Но може би по-удачно е да е кукла, на която да дава да яде, или нещо такова

# 618
искрено ме расмяхте заради грешката с изядената рибка.
но сериозно, да се храни СЪВМЕСТНО С  домашен любимец наистина е готина идея.дребното много иска  да му взема хаски,но нямаме възможност, апартамента ни е мн малък, а и пътуваме много често,нито имам време да го разхождам,
за рибка не е толкова проблем да взема,но нейното ядене не е като нашето, две -три трохи и мухи няма да амбицират малкия да яде, пък и рибката не яде нито нахут или салата,нито месо.
за басейни и конен спорт-водим го на басейни винаги като се отвори възможност,и той седи по 3-4 часа във водата.мога да препоръчам за живеещите в софия хотелчетата с топли минерални басейни в костенец-близо е,и цените са доста тънки.
за коне- сигурна съм, че ще му хареса, аз самата съм влюбена в конете, но да ида за половин-един час и да дам камара пари е загубена работа.аз самата като млада съм тренирала  конен спорт, и кон ме е ритал, хапал, хвърлял и настъпвал, въпреки това е чудесно, дори да се грижиш за животните,но половин час езда е нищо-докато се качиш, и трябва да слизаш..вариант е или да имате лични коне-като при вас, или да имаш възможност да стоиш в базата половин или цял ден, наистина да се накефиш, а и научиш.какво ще научиш за един час?!!стойка, управление, равновесие?абсурд.
все пак да ви предупредя, макар че не че не знаете, от гледна точка на сегашния си опит,язденето на коне от деца е рисков фактор, и не бих пуснала моето, въпреки всички положителни страни, които аз не отричам, защото ги познавам лично.в девети клас ме хвърли един спортен кон, паднах по гръб и си ударих  много лошо гръбнака,и освен болките през годините, получих на мястото на удара срастване на прешлените.и след като родих детенце, заради натоварването на гръбнака през бременността, мястото се довлоши и не мога да си позволя втора бременност по здравословни причини.също съм виждана наживо само в едно състезание счупена китка при един мъж и една мацка си разпра бузата. споделям само,разбира се,не мислете, че налагам мнението си.все пак при спортове като парашутизъм , парапланеризъм,конен спорт и катерене си има някакъв процент риск.
лек ден на всички  и не си яжте рибките:)))

# 619
За конете съм съгласна.Не са толкова добрички .колкото на книжките.И мен ме ритал кон с предните крака и то.Затова винаги препоръчвам конна база.

# 620
Ако ви трябва домашен любимец, който яде нахут, боб, царевица, грах, мръвки и мляко и може да убеди всеки, че са най-страхотното ядене на света, отстъпвам моя котарак. Докато съм отворила консервата нахут и ми е в краката със сърцераздирателни арии.
Но това, честно, не мисля, че ще мотивира едно дете, над половината ще бъде дадена на "гладното" животно и ще имате дебел домашен любимец и гладно дете. Аз имам опит само с по-големи деца и мога да кажа, че няма нищо по-отварящо апетита от досадните задължения. За да си напомням, че трябва да ям плодове, на масата винаги има плодове вкъщи. Големите не им обръщат внимание, но малките ученици, когато се стигне до труден въпрос и искат да "отбият номера" веднага хващат плодовете, за да спечелят още малко време. Ако аз посегна към тях, те задължително искат също. Една от майките ми каза, че вкъщи също имат, но не посягат.
Пробвайте да занимавате детето с нещо трудно за него, на едно място, сега на три годишно няма как да преподаваме английски, но докато се занимавате, нека наблизо има от храните, които искате да му дадете, и от време на време вие посягайте към тях и си хапвайте.
Ще чакам коментари дали е сработило.

# 621
  • Куциндрел
Estlar, това е добра идея. Сега се сетих, че аз така давам ябълки на моето. Чакам да се заиграе с нещо в стаята и аз хоп с чинията с резенчета ябълка. Питам го - кое е за мен, кое е е за теб. Хапва докато си играе.

# 622
elstar, ако си от софия или хасково, дай да се запознаем с вас и вашата котка:)))Митко мн обича котки и кученца, все се натиска да ги гали из парковете, и е мн внимателен, не ги скубе и дърпа,само ги гушка и гали.дори на една съседка взехме назаем котката,но тя тренирана с малко дете и повечето време докато беше в нас опитвахме да я изкараме изпод леглото:)
идеята за ябълките докато учи или прави нещо, което не му се прави,сигурно ще сработи,ама на 3 години и 3 мес.,,,
но ще опитам.иначе Митко е роден за ченге.когато някой от въсрастните вземе нещо да яде, той винаги идва да види , или пита какво ядем, поглежда, казва "добре" (само академичен интерес)и заминава да си играе.освен ако не каже"мирише ми на гадно"-казва го почти винаги, ако е манджа.
другото, което много ме дразни, е, че дребния обича да готви!!по тази линия не се е метнал на мен!!!:))))
понеже майка ми е готвачка, дребния винаги й помага,ако я хване когато готви. толкова е задобрял, че почти сам прави баница.само му чупя яицата в една пласмасова купа, слагам нещата на неговата масичка и той слага сиренето, млякото, разбърква , нито не излива, после му слагам листите, сипва сместта, навива рулото, ние само слагаме в тавата.и за манджи помага, и гъби с кашкавал ни прави наскоро,обаче да си яде произведенията-не!!
лек ден:)

# 623
  • София
Това е много странно. И моят син готви. Но и яде. Даже пробва сместа, а трябва да го пазя, че прави реакция към сурови яйца.

# 624
И моя готви.Напоследък е фен на кекса,палачинките ,едни простички питки.Обича да
разбива с миксера.Сам се сети да си слага очилата за плуване да не му пръска.
Огнена диря ти си пробвай което ти харесва като идея.Не се знае от
коя трънка ще излезе заека.

# 625
Аз, каквото съм готвила, хич не обичам да го ям. Виж, когато някой друг ми сготви, ммм. Дори и без месо да е.

# 626
И моя готви.Напоследък е фен на кекса,палачинките ,едни простички питки.Обича да
разбива с миксера.Сам се сети да си слага очилата за плуване да не му пръска.
Огнена диря ти си пробвай което ти харесва като идея.Не се знае от
коя трънка ще излезе заека.
всичко ще пробвам, само да яде диването!

# 627
Здравейте Simple Smile

Въпроса ми е към майките на деца вегетарианчета - как се справяте с менюто в детските градини и яслите? Предстои ни септември месец детенце да тръгне на ясла и направо съм в чудо какво да правя.

Извинявам се, ако темата е била вече обсъждана, но не можах да намеря нищо по въпроса.

Отвратен съм до къде може да стигне простотията на един родител.
Тотално дискредитирате вегетарианството с подобни гадости.

# 628
  • София
Здравейте Simple Smile

Въпроса ми е към майките на деца вегетарианчета - как се справяте с менюто в детските градини и яслите? Предстои ни септември месец детенце да тръгне на ясла и направо съм в чудо какво да правя.

Извинявам се, ако темата е била вече обсъждана, но не можах да намеря нищо по въпроса.

Отвратен съм до къде може да стигне простотията на един родител.
Тотално дискредитирате вегетарианството с подобни гадости.

Ако правилно разбирам гледната ти точка, съгласна съм. Аз съм на мнение, че всеки САМ трябва да избира какво да яде (с изключение на пакетираните и/или обработени псевдохрани). Детето нека опита от достатъчно разнообразие храни и да вземе онези, които са му по вкуса. Важното е да знае, че има свобода да направи избор за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт