Дете вегетарианче и детска градина (ясла)

• 25 827
  • 628
  •   1
Отговори
Здравейте Simple Smile

Въпроса ми е към майките на деца вегетарианчета - как се справяте с менюто в детските градини и яслите? Предстои ни септември месец детенце да тръгне на ясла и направо съм в чудо какво да правя.

Извинявам се, ако темата е била вече обсъждана, но не можах да намеря нищо по въпроса.

Последна редакция: пт, 08 авг 2014, 08:47 от Редактор*

# 1
  • варна
как деца вегератианчета ?Не обича месо ли ?

# 2
  • sf
Говори с персонала.
В групата на сина ми имаше дете-вегетарианец. Лелята следеше менюто и й отделяше повече от постното ястие. За закуските не знам как е стоял въпроса,но менюто за седмицата беше изнесено още от предния петък, тъй че родителите да си преценят дали детето да закусва вкъщи.
Толерантна съм, но не го разбирам това детско вегетарианство  Rolling Eyes

# 3
Taкива се раждат. Не вярвам да има комерсиални решение на проблема , освен персонала да са разбрани и да се съобразят по тяхна воля , не по задължение.

# 4
как деца вегератианчета ?Не обича месо ли ?

Неее, мама не обича и затова и детето не яде.
Децата веганчета са още по-забавна гледка - горките

# 5
Моето дете също не обичаше особено месо и почти не го ядеше,когато ходеше на ДГ.
Менюто е структурирано така, че всеки ден има едно постно и едно местно ястие, както и почти всеки ден-плодове- така е в повечето градини.

Няма дете, което да изяжда всеки ден всичко, така че и това дете, което не яде месо, все ще си хапне от другото ястие.
Когато супата е с месо, основното е без и обратно.

Предполагам, че става въпрос за вкусове на детето.
Ако е родителско ограничение да не докосва месно ястие, тогава наистина не зная как би се справил персоналът, но предполагам,че не е това е притеснението.

П.С. Малките деца имат доста по-стеснени вкусове от родителите, така че  няма нищо чудно в това,че детето е вегетарианче.Аз също почти не ядях месо в ДГ, но и освен това- нищо млечно, никакви яйца.Е, имах големи разправии и наказания, а и почти не измених вкусовете си и до днес.

За щастие, днес в ДГ са доста по-толерантни към детското нехаресване на храна.Никой няма да кара детето насила да яде, щом не иска и щом не харесва нещо.Поне в нашата ДГ беше така/ тази на детето ми, за разлика от някогашната моя/

# 6
Пак простотията ще вземе връх . Има деца родени вегетарианчета, дори родителите да муаат от сутрин до вечер мръвки . Вземете си обогатете общата култура , тогава коментирайте. И майката да предпочита да не го храни по неин избор , на вас какъв ви е проблема. ? Ако го храни с чипс и кебапчета е ОК , ако го храни без месо , прилив на "загрижени " . Чак ми се доповръща.

# 7
  • sf
Чак пък ти се доповръща?  Rolling Eyes 

Детето в групата на сина ми се хранеше така по желание на родителите.
Да са налага такъв хранителен режим на дете е нездравословно според мен.

# 8
Чак пък ти се доповръща?  Rolling Eyes 

Детето в групата на сина ми се хранеше така по желание на родителите.
Да са налага такъв хранителен режим на дете е нездравословно според мен.

Според тебе .

# 9
  • София
Наистина има деца, които не обичат месо, но не бих ги нарекла "вегетарианчета".
Както казаха вече, има постни ястия в ДГ.

# 10
Аз сравнявам хората, който съзнателно лишават детето си от месо заради собствените си разбирания, с тези, които тъпчат с боклуци. За мен са неграмотни промити мозъци, който иска да повръща.

Ако детето само избягва месо е друг въпрос. В ДГ вече е написано, че винаги има по едно постно. А и е много вероятно детето да прояде месните манджи покрай другите деца.

# 11
Аз сравнявам хората, който съзнателно лишават детето си от месо заради собствените си разбирания, с тези, които тъпчат с боклуци. За мен са неграмотни промити мозъци, който иска да повръща.

Ако детето само избягва месо е друг въпрос. В ДГ вече е написано, че винаги има по едно постно. А и е много вероятно детето да прояде месните манджи покрай другите деца.

+10

аделинда, повръщай си на воля  Peace колкото ти имаш право на мнение, толкова и аз, ок?

# 12

Ми всеки си гледа децата по собствени разбирания . За едни е вредно да се храни с месо , за други с чипс. Същата тема ако беше с заглавие , "как детето ми да яде чипс в детската градина" , няма да има толкова "загрижени " и възмутени коментари .

Ще си повръщам колко искам и колкото повече чета толкова повече ми се повдига.

Децата ядат каквото родителите или който ги гледа ядат. Ако майката яде месо и детето ще яде , ако майката яде плодове и детето ще яде. Ходете и си гледайте вашата работа и си запазете "загрижеността и съчувствието" за другаде.

# 13
Дано детенцето да не е вегетарианче единствено по волята на родителите и в разрез с желанията и нуждите на детето. Иначе има много деца, които не обичат месо и е задължително да не бъдат насилвани да ядат храна, която не приемат вкусово.
Към авторката. Менюто е съставено така, че има едно месно и едно безмесно ястие. Ако супата е постна, то второто е месно и обратното. Говори с персонала.  Peace

# 14
Де да беше толкова лесно, детето да яде това, което и родителите му ядат. Повечето са казали, че детето ще има избор какво да яде, което в случая е важното. Предполагам, че след разговор с персонала, ще му отделят по-голяма порция постна храна.

Общи условия

Активация на акаунт