Дете вегетарианче и детска градина (ясла)

• 25 843
  • 628
  •   1
Отговори
# 570
Американски офицер - нашите войници приемат по 4000 калории.
Български - Ба, никой не може да изяде 2 кг боб.

# 571
И аз съм вегетарианец от над 20 години, ама отрицателен ефект не съм видяла. Видях ги, когато проядох месо за кратко покрай бременностите си, защото си мислех, че щом много ми се е дояло, значи сигурно има защо. Този карнозин  се описва с твърде много "could", "might be" и пр. неясни полезни ефекти. Освен това на всеки интелигентен човек следва да бъде ясно, че недоимък на едно или друго вещество се получава по различни причини и не непременно свързани с храната, много по-често - с начина на усвояване. Всеки ден се откриват нови и нови гени, отговорни за едно или друго, вкл. за усвояването на различни вещества. За сметка на това, с доста по-голяма сигурност е доказано, че вегетарианският и веганският режими понижават нивото на исхемични (кардио и мозъчни) инциденти. Предвид честотата на последните, това е от огромна статистическа значимост.

Трещерица, лафът е готин, но не е уместен. Защото доста вегетариански храни съдържат повече от тези вещества, за които застъпниците на месоядството постоянно напомняте. И това го писах по-горе, но изварата напр. има много повече протеини от повечето видове месо.

# 572

Трещерица, лафът е готин, но не е уместен. Защото доста вегетариански храни съдържат повече от тези вещества, за които застъпниците на месоядството постоянно напомняте. И това го писах по-горе, но изварата напр. има много повече протеини от повечето видове месо.

Обаче изобщо не е толкова вкусна , колкото 1 пържола.

# 573
Еее, дойдохме си на думата Simple Smile

# 574
А бе тя и шипката е с повече витамин С,ама масово се препоръчва лимона.Защото при по малко количество се усвоява повече вит.С.Та ако трябва да изям1кг извара да си набавя нещо ,което го има в една пържола не виждам смисъла на заниманието.Даже ми е извратено.
Стигам до лафа -защо да ми е лесно ,като може да ми е трудно.
Аз вместо цял ден да смятам етикети и калории и да се опитвам да изям 1кг боб имам и друга работа.Виж ако се чудя какво да правя може и да посмятам над някоя маруля.

# 575
Добре, като стигнахме до това, че въпросът е на кого какво му е по-вкусно, по-лесно и по-приятно, може ли да си стиснем ръцете, че в крайна сметка вегетарианството е въпрос на разумен избор и че тези, които хранят децата си вегетариански, не им навреждат, може би само полагат усилия, които на вас ви се струват излишни?

# 576
  • Ямбол
Добре, като стигнахме до това, че въпросът е на кого какво му е по-вкусно, по-лесно и по-приятно, може ли да си стиснем ръцете, че в крайна сметка вегетарианството е въпрос на разумен избор и че тези, които хранят децата си вегетариански, не им навреждат, може би само полагат усилия, които на вас ви се струват излишни?
Не, не може. Лишаването на дете от важна за развитието му храна е престъпление.

# 577
понеже темата е за дете вегетарианче, а май последният спор тук тръгна от поста на майката, която не дава на бебе на 12 мес. млечни храни, яица и месо, то аз, без да се определям като поддръжник и противник на вегетарианското хранене на деца, искам  да й споделя какво се случи с моя син-понастоящем на 3 години.
в нас нямаме вегетарианци, предлагала съм всякаква храна, захранен е нормално,но детето ми на годинка и 3-4 месеца спря да яде месо и готвено, сам по собствено желание.не яде и яйца- и до днес.добре, че обича фрешове и е фен на млечните храни, иначе не знам досега докъде да сме я докарали.НО! до две годинки  уж вървеше добре и беше 16 кг, и като се почна едно боледуване всеки месец, като всеки вирус накрая завършваше с антибиотици,слаб имунитет, нисък хемоглобин, накрая след 9 месеца постоянно боледуване финиширахме в болница за две седмици на системи.ужас!сега на 3 години е  13 кг, блед, и като солета.
бих се обърнала към майката на бебето.защо не му предлагате всякаква храна?сега го кърмите, но все в някой момент ще спрете.и след като не му давате млечни храни,дори да решите да му дадете в някой момент след отбиването, тази храна ще му е непозната и може да не я възприеме,,колкото и да вкарвате заместители , смятате ли, че ще приема всичко необходимо, и  достатъчно калций,та сега детето ви гради кости, мозък и така нататък.не е ли по-разумно поне да му предлагате всичко, а то да избере храните?в крайна сметка мисля, че за децата най- доброто хранене е разнообразното.
лошото може за съжаление да се прояви чак като голям-остеопорози, крехки кости, и един куп заболявания.а и не ви пожелавам това, през което минах с моето дете.дай боже да не ви се случи.
а и към тази дама, която е вегетарианка от 7 годишна, върти къща, дете и работи в офис, и ходи на танци. госпожо, и вие сте вегетарианка от 7 годишна, а не от бебе, нали така?и аз правя всичките тия неща, включително и танците,и мога да карам на мляко с мюсли,но не съм лишавана от месо и от всякакви храни като дете.моля ви, дами.поне дайте избор на децата си! и в крайна сметка месото не е само тлъсти пържоли. има леки меса,пилешко, риба.но айде, дори това, да кажем.ама и мляко, яйца, масло? че какво ядат тия ваши деца?леща,извара, соя и зеленчуци ли?всъщност, наистина ми е интересно с какво ги храните.ще се радвам да отговорите.
лек ден  на всички

# 578
  • Куциндрел
И аз попитах с какво си хранят децата, но удобно ми подминаха въпроса.

Имам въпрос към Saule - кое те накара да спреш с веганството?

# 579
Огнена диря, аз съм въпросната дама. Разбира се, че правя разлика между 7 годишно и бебе, също правя разлика между веган и вегетарианец. Мисля, че давам едни от най-балансираните мнения тук, а именно - да, ок е да не се яде месо, но трябва да си наясно с рисковете и да имаш наистина строга диета;
не, не препоръчвам вегетарианството на дете, понякога те сами го избират, но в този случай, който не иска да насилва детето трябва да внимава много,
насила да наложа на дете моя собствен избор - през трупа ми
не карам никого да бъде вегетарианец, агитирам само за разнообразно хранене, което за 90% от хората включва месо, но подчертавам включва Аз съм против "хищничеството" в стил "без месо не сядам на масата", защото тези хора също се хранят недоимъчно.

Но вегетарианството (с млечни продукти и яйца) не е недоимъчно хранене, нито припадаме от анемия и глад по улиците. За веганството имам особено мнение, защото като щерка на лекар съм наясно, че това вече минава в графа "лишавам си тялото от важни вещества"

# 580
elstar, аз съм напълно съгласна с предходния ти пост.не бъркам веганци с вегетарианци,  също съм съгласна, че тия, които консумират основно мръвки, също не се хранят здравословно. вегетарианство , включващо млечни продукти и яйца, го приемам ,но не ми звучи нормално за 12 месечно ....ми то си е бебе..
аз се изказах заради поста на майката на едногодишното детенце-извинявам се че не я цитирам по ник, мн ми е бавен нета и не ми се връща назад да я намеря-която не е предлагала до момента млечни продукти, яйца и месо на детето.странно ми е някак.добре, тя кърми,но и аз кърмих до година и три месеца моичкия, и след това правих 5 коронки.разрушиха ми се 5 зъба, хора.тоест колко калций съм давала с кърмата след толкова време, щом при мен е станал такъв дефицит, ...не че е лошо да кърмиш на годинка, антитела, прочее, напротив даже.но колко полезни вещества вече даваш е отделен въпрос.а точно покрай годинката детето се развива адски бързо, гради органи, имунна система, има нужда от максимално полезна разнообразна и качествена храна. да му се ограничават толкова големи групи храни ми се вижда,,,странно и неправилно.
все пак наистина ще съм благодарна на майките на вегетарианчетата да кажат с какво си хранят децата.може да ми хрумне идея какво ново да вкарам на моя солетко.купих биосоя, ама ...аз не можах да я ям, на него дори не се опитах да я дам.ама искам да кажа предложете ми някакви по-нормални храни, които мога да пробутам на детето да разнообразим малко, а не изчанчени неща като броколи или салата с авокадо:)

# 581
Броколи и салата с авокадо - изчанчени?

# 582
Ами като цялооооо, най-полезните неща са странни за повечето хора, ядки (сурови) може би минава за единственото нормално. Иначе цвекло, да, броколи, пшеничен зародиш, такива неща.
Надявам се въпросът да е искрен, защото ще дам искрен съвет
- ядки, дано обича и не е алергичен
- салати и/или задушени зеленчуци към месото, ако не яде него, поне зеленчуците да хапне (моркови, цвекло, зеле, ряпа, листни салати, общо взето във всичко, което хванеш на пазара има нещо полезно, само не прекалявай с термичната обработка - пържене, ако може да се ядат сурови или задушени - супер, печени е второто по хубост) за витамини, картофите ги изключвам
- плодове (за витамини)
- варени яйца, кисело мляко, прясно мляко, сирене, все едно от тези неща обича, надявам се, давай по повече от него
- варивата е добре да са пълнозърнести - кафяв ориз (почти няма разлика във вкуса), например, булгур, жито също могат да се ползват вместо ориз, но витамин Б е в обвивките и зародишите, така че колкото по необработен, толкова по-добре. Така е бил открит първият витамин от тази група, всъщност.

Соята и аз не я обичам, само печена  Laughing Горното е една твърде здравословна диета от която трудно ще качи, но целта е да си набавим всичко необходимо. Не си мислете, че аз спазвам всичко горе, да, основно ям това, но и си пържа, и панирам и какво ли още не, което е за засищане на стомаха, а не за полезност, но това са нещата, които се наложи да включа за повече белтъчини и витамини. И една част да се вкара в диетата, все ще е от полза.

# 583
  • София
Броколи и салата с авокадо - изчанчени?

Напълно изчанчена за моя традиционен селски вкус. Simple Smile два пъти се опитах да направя нещо с броколи и беше катастрофа.

# 584
А мен още ме е страх да се пробвам с броколите.Да не ми свалят имиджа на
кулинар.

Общи условия

Активация на акаунт